Ζήτησε πίσω δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 42.000 ευρώ – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Το δικαστήριο δικαίωσε μία γυναίκα η οποία αντιμετώπιζε μήνυση από τον πρώην αρραβωνιαστικό της για να επιστρέψει το δαχτυλίδι αρραβώνων με διαμάντια αξίας 42.000 ευρώ.

Το ζευγάρι, με τα ψευδώνυμα της Κέιτι Ρίβερ και του Στιβ Λάμπερτ για την προστασία της ταυτότητας τους, εμφανίστηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας για την υπόθεση.

Η πρόταση γάμου έγινε το 2022. Ωστόσο ο αρραβώνας είχε σοβαρά προβλήματα και το ζευγάρι χώρισε μετά από τέσσερις μήνες. Ο Στιβ Λάμπερτ, ο οποίος ήταν 40 χρονών, ζήτησε πίσω το πανάκριβο δαχτυλίδι ή το ποσό της αξίας του δηλαδή 42.000 ευρώ. Η Κέιτι Ρίβερ που είχε τότε τα μισά του χρόνια, αρνήθηκε να το επιστρέψει και έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην αρραβωνιαστικού της με την αιτιολογία της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης.

Ο Στιβ Λάμπερτ αρνήθηκε τις κατηγορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald το ζευγάρι κατέληξε σε συμβιβασμό για τις κατηγορίες κακοποίησης. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Λάμπερτ ήταν διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας και ήταν πλούσιος όταν ξεκίνησε η σχέση με την Ρίβερ στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας για τον κορονοϊό το 2020.

Το χρονικό της σχέσης
Η Κέιτι Ρίβερ μετακόμισε με τον σύντροφό της και ξεκίνησαν την δική τους οικογένεια. Μάλιστα πήγαν και σε κλινική γονιμότητας με σκοπό να αποκτήσουν παιδί. Ο Λάμπερτ της πρότεινε να αφήσει τη δουλειά της και να εργαστεί για εκείνον ως βοηθός.

Η Ρίβερ δέχτηκε. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την επιδότηση μισθού που προσέφερε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ώστε να την πληρώσει. Τελικά η γυναίκα κατέληξε να κάνει δουλειές του σπιτιού και να πουλά μεταχειρισμένα αντικείμενα, ενώ η επιδότηση του μισθού πλήρωνε τα έξοδα διαβίωσης, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Όταν τελείωσε η καραντίνα η Κέιτι Ρίβερ δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά στον τομέα της και συνέχισε να εργάζεται για τον σύντροφο της. Εκείνη υποστήριξε ότι τον βοήθησε να πουλήσει δύο από τα ακίνητά του. Αγόρασαν ένα νέο σπίτι και μετακόμισαν.

Τέσσερις μήνες μετά τον αρραβώνα του το ζευγάρι χώρισε και η Κέιτ Ρίβερ επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της καθώς δεν είχε ούτε χρήματα, ούτε εργασία. Ο Στιβ Λάμπερτ συμφώνησε να της πληρώσει 10.000 δολάρια, τα οποία χρησιμοποίησε για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και την μήνυση για να επιστρέψει το δαχτυλίδι των αρραβώνων.

Η έκπληξη των δικηγόρων
Τελικά το ζευγάρι συμβιβάστηκε στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Γι’ αυτό οι δικηγόροι της Ρίβερ είπαν ότι εξεπλάγησαν που ο Στιβ Λάμπερτ αξίωσε αμέσως μετά από αυτό να πάρει πίσω το δαχτυλίδι. Πίστευαν ότι η διευθέτηση της υπόθεσης οικογενειακής βίας είχε βάλει τέλος σε όλες τις διαφορές μεταξύ τους.

Η Λέιτ Ρίβερ ξέμεινε από χρήματα για να πληρώσει τους δικηγόρους της και έτσι εκπροσώπησε τον εαυτό της σε μερικές εμφανίσεις στο δικαστήριο. Τελικά, ο δικαστής Andrea Manuel του Οικογενειακού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του Λάμπερτ να πάρει πίσω το δαχτυλίδι ή το αντίστοιχο χρηματικό ποσό από την πρώην του.

Ο δικαστής είπε ότι ο κ. Λάμπερτ πίστευε ότι το να του επιστραφεί το δαχτυλίδι ήταν απαραίτητο για να τον επαναφέρει στην οικονομική θέση που βρισκόταν πριν αρραβωνιαστεί. Ωστόσο, ο δικαστής είπε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για το πόσο αξίζει το δαχτυλίδι και ότι υπήρχε επίσης μια δυσκολία να απομονωθεί ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο όταν το ζευγάρι ήταν σε μια de facto σχέση για δυόμισι χρόνια.

«Εάν ένα μεμονωμένο αντικείμενο, όπως το δαχτυλίδι, αντιμετωπιστεί εν κενώ και οι συνεισφορές των μερών στην περιουσία και γενικότερα στη σχέση τεθούν σε μια πλευρά, μπορεί να προκύψει αδικία», ανέφερε ο δικαστής.

Επιπλέον εξήγησε ότι εάν το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του Στιβ Λάμπερτ θα υπήρχε κίνδυνος εάν η Κέιτ Ρίβερ δεν είχε το δαχτυλίδι ή δεν το έδινε πίσω να καταβάλλει περισσότερα χρήματα από την αξία του στον πρώην αρραβωνιαστικό της.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί