Ο βουλευτής των Εργατικών της Ουάσινγκτον, Κάιλ ΜακΓκιν, ολοκλήρωσε την τελευταία του ημέρα στο κοινοβούλιο κάνοντας μία κίνηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Ο ΜακΓκιν, ο οποίος υπηρέτησε δύο θητείες ως μέλος της Περιφέρειας Μεταλλείων και Ποιμαντικής, ολοκλήρωσε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του με έναν πολύ αυστραλιανό αποχαιρετισμό, όταν έβγαλε το αθλητικό του παπούτσι, έριξε μέσα μπύρα και ήπιε.
Πριν ανοίξει το κουτάκι της μπύρας και τη ρίξει μέσα στο παπούτσι του, ο κ. McGinn ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του και δήλωσε ότι είχε «συνηθίσει να δέχεται επιπλήξεις».
«Σκέφτηκα τόσο πολύ και σοβαρά πώς θα τελείωνα αυτή την ομιλία και νομίζω ότι οι ψηφοφόροι μου στο Γκόλντφιλντς θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα», είπε.
«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το κάνουμε και έχω συνηθίσει να με επιπλήττουν, οπότε καλύτερα να το ξεπεράσουμε αυτό και να τελειώνουμε με αυτό, αλλά θα ήθελα να πω στα μέλη και τους ψηφοφόρους σε όλη την Ουάσινγκτον ότι σας ευχαριστώ για τις δύο φανταστικές θητείες, είμαι ευγνώμων».
Η θεατρική παράσταση έγινε δεκτή με σοκ, καθώς ορισμένα μέλη εξεπλάγησαν, ενώ άλλα γέλασαν και μάλιστα τον χειροκρότησαν προτού η πρόεδρος του Νομοθετικού Συμβουλίου, Αλάνα Κλόζεϊ, τον διατάξει να καθίσει.
Σε συνέντευξή του στο 6PR το πρωί της Πέμπτης, είπε στους παρουσιαστές Millsy και Karl ότι έκανε την πράξη για να δείξει ότι υπήρχαν φυσιολογικοί άνθρωποι στο κοινοβούλιο και ότι γιόρταζε με τον δικό του τρόπο.
«Νομίζω ότι το κοινοβούλιο μπορεί συχνά να φαίνεται απρόσιτο. Ξέρω ότι όταν πρωτομπήκα στο κοινοβούλιο νόμιζα ότι αφορούσε μόνο τους πολιτικούς, αλλά υπάρχουν και φυσιολογικοί άνθρωποι εκεί πάνω», είπε.
«Μερικές φορές απλώς γιορτάζεις με τον δικό σου τρόπο και αυτό έκανα εγώ σε όλη τη διάρκεια.»
Ο κ. ΜακΓκιν ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει προεπιλογή στο ψηφοδέλτιο του Εργατικού Κόμματος στην Άνω Βουλή και αργότερα έχασε την υποψηφιότητα για ομοσπονδιακή προεπιλογή για τη νέα έδρα του Μπούλγουινκελ.
WA Labor MP Kyle McGinn ended his final day in Parliament by doing a shoey.
— 7NEWS Australia (@7NewsAustralia) May 23, 2025
McGinn, who served two terms as a member for Mining and Pastoral Region, wrapped up his valedictory speech with a very Australian send off when he removed his sneaker, poured beer into it and sculled it.… pic.twitter.com/imdU13yl5l
photo: pixabay