• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βασίλης Ζούλιας: «Το αγαπημένο μου ναρκωτικό ήταν η ηρωίνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασίλης Ζούλιας: «Το αγαπημένο μου ναρκωτικό ήταν η ηρωίνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιαστής μόδας συναντήθηκε με την Ελεωνόρα Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» και της εξομολογήθηκε τον μακροχρόνιο αγώνα του ενάντια στον εθισμό.

Ο Βασίλης Ζούλιας, ο χαρισματικός σχεδιαστής υποδημάτων, βρέθηκε καλεσμένος της Ελεωνόρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα», όπου μεταξύ άλλων τής μίλησε για τα νεανικά χρόνια του αλλά και τον μακροχρόνιο αγώνα του ενάντια σε ναρκωτικές ουσίες. Όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια σε ποια ηλικία άρχισε να κάνει χρήση, απάντησε:


«Σιγά-σιγά, στην αρχή κάνεις ένα τσιγάρο, κάποια χάπια και μετά βρίσκεις το ναρκωτικό της αρεσκείας σου κάποια στιγμή. Αυτό που σου παίρνει τον πόνο. Γιατί ένας εθισμένος άνθρωπος καταρχήν πονάει συναισθηματικά».

Ο ίδιος, ωστόσο, ένιωσε για πρώτη φορά «καθαρό πόνο» όταν σταμάτησε τη χρήση, στα 29 του. Τότε άρχισε την προσωπική του θεραπεία και κλήθηκε να βιώσει όλα τα συναισθήματα από την αρχή. Σε ερώτηση της Μελέτη ποιο ναρκωτικό προτιμούσε, είπε

«Το αγαπημένο μου ναρκωτικό ήταν η ηρωίνη, αλλά δεν πρέπει να διαχωρίζονται. Γιατί πόσους φίλους έχεις που κάνουν το τσιγαράκι τους κάθε μέρα και νομίζουν ότι είναι οκ; Θέλουν ένα τσιγάρο για να ξυπνήσουν το πρωί, ένα για να μπουν στο αυτοκίνητο, ένα για να πάνε στη δουλειά… Αυτό είναι εθισμός, οπότε δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των ναρκωτικών».
Στη συνέχεια η παρουσιάστρια εύλογα αναρωτήθηκε πώς κατάφερνε, την περίοδο του δικού του εθισμού, να είναι λειτουργικός στη δουλειά του στον χώρο της μόδας και ο Ζούλιας εξήγησε τα εξής:

«Είχα πάντα ένα drive και μια αγάπη για τη μόδα. Όπως και να ήμουν το πρωί θα σηκωνόμουν, θα ντυνόμουν και θα πήγαινα στα μαγαζιά να μαζέψω τα ρούχα και θα έκανα τη δουλειά».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:

«Ήμουν αποτελεσματικός γιατί είχα ταλέντο και τελείωνα γρήγορα κ.λπ., αλλά υπήρχαν παράπλευρες απώλειες πολλές. Δηλαδή αυτό το ρούχο μπορεί να το είχα πάρει και να το γυρνούσα στο κατάστημα μετά από τρεις μήνες».
Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)