• Αρχική
  • LIFE
  • Τρία Κάστρα στη Γερμανία που πιθανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ

Τρία Κάστρα στη Γερμανία που πιθανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ

Το κάστρο του Neuschwanstein στη Βαυαρία είναι σίγουρα ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, και ο Walt Disney εμπνεύστηκε από αυτό για το κάστρο της Σταχτοπούτας.

Πάνω από ένα εκατομμύριο το επισκέπτονται ετησίως, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα, και πολύ πιο όμορφα κάστρα στη Γερμανία.
1. Κάστρο Lichtenstein

Πολλά κάστρα είναι χτισμένα σε βουνά και γκρεμούς αλλά το συγκεκριμένο κόβει την ανάσα. Το κάστρο Lichtenstein χτίστηκε το 1840 ως το κάστρο Gothic Revival. Δεν ήταν το πρώτο που χτίστηκε σε αυτό το σημείο. Το προγενέστερο χτίστηκε γύρω στο 1200 το οποίο καταστράφηκε και έπεσε σε παρακμή. Στη συνέχεια ο Δούκας Γουλιέλμος της Urach το 1837, αγόρασε τη γη και αποφάσισε να οικοδομήσει το ρομαντικό κάστρο του Λιχτενστάιν, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
2. Κάστρο Hohenzollern

Η πρώτη σχετική αναφορά του Hohenzollern House, χρονολογείται από το 1061 ( «Wezil et Burchardus de Zolorin»). Πρώτη άμεση αναφορά του συγκροτήματος ήταν στο 1267. Η εμφάνιση, το μέγεθος και την επίπλωση του αρχικού Κάστρου είναι άγνωστη, αλλά προφανώς ήταν γύρω στον 11ο αιώνα. Εκείνη την εποχή θα πρέπει να ήταν ένα τεράστιο συγκρότημα, με πολύτιμα καλλιτεχνικά έπιπλα. Σύγχρονες πηγές, το κατέταξαν σαν την κορωνίδα όλων των Κάστρων στην Σουηβία και από το 1952 ο πρίγκιπας Louis Ferdinand της Πρωσίας άρχισε να χορηγεί στο Κάστρο έπιπλα και ιστορικά πολύτιμα έργα τέχνης, απο τη σημαντική κληρονομιά της Πρωσίας και των βασιλιάδων της. Επιπλέον υπάρχει μια έκθεση με έργα ζωγραφικής από γνωστούς καλλιτέχνες (Honthorst, Pesne, von Werner, von Lenbach και Laszlo), και αντικείμενα με χρυσό και ασήμι, από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.
Το 1970 και το 1978 οι σεισμοί προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο Κάστρο. Παρόλα αυτά το συγκρότημα είναι άριστα συντηρημένο, αλλά τα έξοδα συντήρησής του γίνονται πλέον απο το εισιτήριο εισόδου των επισκεπτών.
3. Κάστρο Hohentübingen

Το Tübingen είναι μακράν η ομορφότερη πόλη της Γερμανίας, και δεν είναι μόνο τα μεσαιωνικά σπίτια του ή το όμορφο νησάκι Neckar, που προσθέτει σε ομορφιά. Στο κάστρο Hohentübingen υπάρχει ένα πραγματικά υπέροχο μουσείο Αρχαίων πολιτισμών, καθώς και μια σπάνια συλλογή βιβλίων με αίθουσες μελέτης.

Το κάστρο σήμερα είναι γνωστό ως Hohentübingen. Ήταν αρχικά η έδρα του κόμη Palatine του Tübingen και καταγράφτηκε για πρώτη φορά το 1078. Μετά τη ριζική ανακαίνιση του περασμένου αιώνα (1979-1994), το Κάστρο Tübingen πήρε τη θέση ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία, και πανεπιστήμιο αρχαιολογίας της Ευρώπης. Εκτός από εναλλασσόμενες ειδικές εκθέσεις, υπάρχουν εκθέματα από την προ, και πρώιμη ιστορία της ανθρωπότητας, την κλασική αρχαιότητα, την Αρχαία Αίγυπτο, και τη Μέση Ανατολή,σε μια συνολική έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu