Τα καλύτερα οικογενειακά ταξίδια

Ποτέ δεν ήταν τόσο φιλικά τα ταξίδια στα παιδιά όσο σήμερα

Τα αεροπορικά ταξίδια η ψυχαγωγία οι κοινόχρηστες οθόνες, τα μουσεία που κρύβουν τα συναρπαστικά μυστικά τους, εμπορεύματα πίσω από βιτρίνες και φαγητό σε φανταχτερά εστιατόρια ήταν κάποτε υπόθεση μόνο ενηλίκων.
Η εμπειρία του ταξιδιού, για ένα παιδί έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία 30 χρόνια. Εδώ είναι πέντε λόγοι για να ζηλέψουμε τους σημερινούς νέους εξερευνητές.
Αποκαλύπτετε ο κόσμος στο παιδί σας


Κάποτε: Τα αεροπορικά ταξίδια ήταν πολυτέλεια, και για πολλούς οι οικογενειακές διακοπές ήταν στην καλύτερη περίπτωση ετήσιες, με ατέλειωτα οδικά χιλιόμετρα, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό διακοπών. Τα αδέλφια ήταν σε συνεχόμενη αντιπαράθεση, και το «ακόμη δεν φτάσαμε;» επαναλαμβανόμενο.
Τώρα: Χάρη σε προσιτές τιμές αεροπορικών ταξιδιών, το σύγχρονο παιδί μπορεί να κάνει αρκετά ταξίδια κάθε χρόνο, και διακοπές σε κάμπινγκ ή σε οργανωμένα ξενοδοχεία με περιπέτειες και απασχόληση παιδιών, σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη.
Αυτό που κάποτε θεωρούνταν «ταξίδι ζωής» είναι πιθανό να γίνει τακτική συνήθεια στην παιδική ηλικία, με διακοπές σε μακρινούς προορισμούς όπως στην Κόστα Ρίκα, κολύμπι με αναπνευστήρα σε πανέμορφες παραλίες ή βλέποντας πιγκουίνους στο Κέιπ της Νότιας Αφρικής, ενιχύοντας την μνήμη των παιδιών με καταπληκτικές εμπειρίες.
Όλοι κοιμούνται ευκολότερα
Κάποτε: Όλη η οικογένεια συχνά συνωστιζόταν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ή κοιμόταν σε μια σε μικρή σκηνή ή κάποιος ευγενικός παλιός φίλος ή μακρινός συγγενής πρότεινε να σας φιλοξενήσει κάποια στιγμή.
Τώρα: Τα ξενοδοχεία είναι γενικά πολύ καλύτερα προετοιμασμένα για οικογένειες, προσφέροντας διπλανά δωμάτια, κούνιες και υπηρεσία φύλαξης παιδιών. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από θέσεις πολυτελείας που δημιουργήθηκαν ειδικά για οικογένειες στην Ιταλία, στη Disney Aulani Resort στη Χαβάη, ή την Ελλάδα, με ειδικά γεύματα για παιδιά και περιοχές που παίζουν και απασχολούνται.
Αλλά η επανάσταση στη διαμονή δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση και είναι πλέον εξαιρετικά εύκολο για τις οικογένειες να εντοπίσουν μεγάλα διαμερίσματα, συχνά με παιχνίδια, κουκέτες και όλες τις σύγχρονες ανέσεις που έχουν τα σημερινά παιδιά. Ορισμένα οργανωμένα γραφεία Ταξιδίων προσφέρουν ακόμη και οικογενειακό σαφάρι όπου ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να κοιμηθεί άνετα σε σκηνές στο δάσος. Υπάρχει επίσης η επιλογή της οικογένειακής κρουαζιέρας, με πλοία που διατίθενται για την ψυχαγωγία των παιδιών σας …όπως τα κρουαζιερόπλοια της Disney.
Οι ψηφιακοί φίλοι μας κάνουν διαφορετικό το ταξίδι

Κάποτε: Τα παιδιά δεν είχαν τάμπλετ ή φορητές οθόνες, και το ταξίδι τους είχε ένα σχετικά περιορισμένο ρεπερτόριο: έπαιζαν παιχνίδια, διάβαζαν βιβλία, περιοδικά ή ζωγράφιζαν σκίτσα.
Τώρα: Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που απασχολούνται τα παιδιά σε ένα ταξίδι. Σίγουρα, εξακολουθούν να ισχύουν οι tech-free αναζητήσεις, καθώς τα παιδιά σε κάθε εποχή λατρεύουν την ανάγνωση, τη γραφή, και να παίζουν οικογενειακά παιχνίδια (ελπίζουμε!). Τώρα υπάρχει η συμπληρωματική ψυχαγωγία με μια πληθώρα ψηφιακών ενισχύσεων της Google Earth για να δείτε πώς φαίνεται ο προορισμό τους, πριν την άφιξή τους. Υπάρχουν μεταφράσεις με εφαρμογές για να συνομιλήσουν πιο εύκολα με τους ντόπιους. Οι μηχανές αναζήτησης σας βοηθούν να εντοπίσετε διασκεδαστικά πράγματα και φυσικά με το Skype και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να μοιραστείτε ιστορίες,και φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους.
Τα τάμπλετ είναι βασικά όπλα, ειδικά με τις καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο, και δίνει διέξοδο στα αδέλφια που χρειάζονται λίγο χώρο μεταξύ τους. Απλά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το φορτιστή.
Όλα για τους μικρούς μας φίλους


Κάποτε : Τα παιδιά δεν ήταν σε θέση προτεραιότητας σε ένα ταξίδι, όταν οι γονείς σχεδίαζαν τη χαλάρωση, ή ένα επαγγελματικό ταξίδι. Αν έπαιρναν τα παιδιά μαζί τους,το πρώτο που απαιτούσαν ήταν να συμπεριφέρονται άψογα, χωρίς να συμμετέχουν σε κάποια ιδιαίτερη ψυχαγωγία.
Τώρα: Δίνεται ειδική μέριμνα στα παιδιά, δημιουργώντας ομάδες με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Μουσεία, γκαλερί τέχνης, υποβρύχια μαθήματα κατάδυσης, παιχνίδια σε waterland, ξεναγήσεις, και πολύ πιο ανεκτική προσέγγιση σε ένα μικρό παιδί. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης βοηθά την έμπνευση στους μικρούς φίλους πριν από κάθε επίσκεψή τους στην ιστοσελίδα # MetKids, ενώ το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει δωρεάν διαδρομές με οικογενειακή δραστηριότητα.
Πολλά εστιατόρια προσφέρουν παιδικά μενού (συν χρωματιστά στυλό και χαρτί) και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως οι Emirates προσφέρουν στα παιδιά συσκευασίες δραστηριότητας. Φυσικά, εν πτήσει έχουν όλοι τη δυνατότητα να επιλέξουν τι θέλουν να παρακολουθήσουν, να ακούσουν ή να παίξουν.
Σε ορισμένα επαγγέλματα, υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μιας περιόδου εργασίας στο εξωτερικό ή επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, επιτρέποντας τους γονείς να περάσουν ακόμη περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τις μικρές τους αγάπες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu