Τα 10 πιο μαγευτικά απομονωμένα σπίτια στον κόσμο

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ζουν μακριά από τους υπόλοιπους, για να βρουν την ησυχία τους.

Οι περισσότεροι μετακομίζουν σε κάποια απόμακρα χωριά ή νησιά. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που ζουν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο απομόνωσης. Ας δούμε μερικά από τα πιο απομονωμένα σπίτια του κόσμου.
Solvay Hut

Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του βουνού Matterhorn στις Άλπεις. Δεν υπάρχει άλλη καλύβα στον κόσμο, που να βρίσκεται πιο ψηλά από το Solvay Hut. Ανήκει στον Ελβετικό Ορειβατικό Σύλλογο και χρησιμοποιείται για έκτακτη ανάγκη. Χτίστηκε το 1915, έχει 10 κρεβάτια και ραδιοτηλέφωνο. Το όνομα Solvay, προέρχεται από τον Βέλγο χημικό, Ernest Solvay.

 Vestmannaeyjar

 Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού Elliðaey, στην Ισλανδία. Το σπίτι χτίστηκε το 1953 και ήταν αρχικά κατάλυμα που χρησιμοποιούσε ο Κυνηγετικός Όμιλος του Elliðaey, για τα μέλη του. Το κατάλυμα αυτό. δεν έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε υδραυλικό σύστημα. Ωστόσο, έχει μία σάουνα που χρησιμοποιεί το νερό της βροχής, που συγκεντρώνεται με ένα ειδικό σύστημα συλλογής νερού. Πριν κάποια χρόνια, έγινε λόγος για να δοθεί το κατάλυμα, αλλά και ολόκληρο το νησί, στην Ισλανδή τραγουδίστρια Björk, ως δώρο.

 Red Cottage

Αυτό το όμορφο και απομονωμένο σπίτι, βρίσκεται σε ένα νησί που εύστοχα ονομάστηκε Just Room Enough Island και είναι μέρος των Χιλίων Νησιών στον Καναδά. Το νησί αγοράστηκε την δεκαετία του 1950, από την οικογένεια Sizeland, που έψαχνε για ένα μοναδικό μέρος για να χτίσει ένα σπίτι διακοπών, όπου δεν θα τους ενοχλούσε κανείς. Το σχέδιο απέτυχε, καθώς τουρίστες και περαστικοί επισκέπτονται το νησί, για να ρίξουν μια ματιά στο ασυνήθιστο σπίτι.

 Hermitage of San Colombano

 
Βρίσκεται στην Ιταλία. Το Ερημητήριο του San Colombano βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού, σε ύψος 120 μέτρων, με θέα την πόλη που βρίσκεται από κάτω. Χτίστηκε μέσα στον βράχο, για να δώσει στους κατοίκους του, μια απομόνωση από τον θόρυβο και την κίνηση των πόλεων. Χτίστηκε το 1319 και ονομάστηκε προς τιμήν του Ιρλανδού αγίου, Colombano. Για να φτάσει κανείς στο ερημητήριο αυτό, θα πρέπει να περάσει μέσα από το φαράγγι Λένο και στη συνέχεια να ανεβεί 102 σκαλοπάτια. Κάθε Χριστούγεννα, το φως των κεριών οδηγούν τους προσκυνητές μέχρι το ερημητήριο.

 Casa Malaparte

Γνωστό και ως Βίλα Μαλαπάρτε. Βρίσκεται στην Punta Massullo, στην ανατολική πλευρά του Κάπρι, στην Ιταλία. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1937 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Adalberto Libera. Το σπίτι μοιάζει με ένα κόκκινο λίθινο κουτί, με σκάλα που οδηγεί σε ένα υπέροχο αίθριο στον τελευταίο όροφο. Για να φτάσει κανείς σε αυτό το σπίτι, πρέπει να διανύσει μια διαδρομή τουλάχιστον μίας ώρας με τα πόδια.

 Villa Mecklin

Βρίσκεται στο φινλανδικό αρχιπέλαγος. Χτισμένη σε ένα μικρό βαθούλωμα σε φυσικό βράχο, η βίλα χτίστηκε χρησιμοποιώντας όλα τα βασικά υλικά. Από τη μια πλευρά της βίλας είναι το νερό και από την άλλη πλευρά η γη, που περιβάλλεται από δέντρα, πετρώματα και άφθονη βλάστηση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η βεράντα, η οποία είναι μεγάλη και στραμμένη προς το νερό, για να παρέχει μια μαγευτική θέα.

 Katskhi Pillar

 40 μέτρα πάνω από τους λόφους της κεντρικής Γεωργίας, βρίσκεται το Katskhi Pillar. Η Γεωργία δέχτηκε τον Χριστιανισμό, ως επίσημη θρησκεία, κατά τον 4ο αιώνα και ο πυλώνας Katskhi έγινε τοποθεσία για μια μικρή εκκλησία που χτίστηκε τον 7ο αιώνα. Ο μοναδικός κάτοικος των τελευταίων 20 ετών, είναι ένας Γεωργιανός μοναχός. Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να ανεβούν στην κορυφή του πυλώνα.

 Artist Studio Fogo Island

 Οι κάτοικοι του νησιού Fogo είναι απλοί, ανεξάρτητοι άνθρωποι που ζουν για το ψάρεμα και την απόλαυση της ηρεμίας του πανέμορφου τοπίου γύρω τους. Στο νησί βρίσκονται άλλα έξι παρόμοια στούντιο, που χτίστηκαν από το Ίδρυμα Shorefast. Η ιδέα πίσω από το σχεδιασμό των στούντιο, είναι να δημιουργηθεί μια γεωμετρική δομή που θα έρχεται σε αντίθεση με το φυσικό περιβάλλον γύρω τους. Το κάθε στούντιο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και το καθένα είναι απομονωμένο.

 The House on the Sea

Βρίσκεται στην ακτή της Κορνουάλης, στην Αγγλία. Το Σπίτι Πάνω στη Θάλασσα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και για να μπορέσει κάποιος να το επισκεφτεί, πρέπει να διασχίσει μια γέφυρα μήκους σχεδόν 30 μέτρων. Περιβάλλεται από νερό και απομονώνεται από την πόλη. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν μοντέρνο σχεδιασμό, και κάθε πλευρά του σπιτιού, προσφέρει μια πανοραμική θέα.

 Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος

 Η Μονή Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στα Μετέωρα, χτίστηκε το 1476 και είναι η παλαιότερη μεταξύ των έξι μοναστηριών που βρίσκονται εκεί και λειτουργούν. Βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου ύψους 400 μέτρων και πριν χρόνια, η πρόσβαση μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με το ανέβασμα μιας σκάλας από σχοινί. Σήμερα, η είσοδος επιτυγχάνεται με 140 σκαλιά σκαλισμένα στον βράχο. Η Μονή αυτή, κάποτε είχε στην κατοχή της ιστορικούς θησαυρούς, όπως πολύτιμα χειρόγραφα, ωστόσο, είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu