Τα 10 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο

Όπως στις ταινίες τρόμου τα πάντα ξεκινούν με ένα όμορφο μαγευτικό τοπίο, αλλά σας αφήνει την αίσθηση τρόμου και θέλετε να μπείτε κάτω από την κουβέρτα σας. Στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείτε.

Αν επισκεφθείτε αυτά τα μέρη διακινδυνεύετε σοβαρά τη ζωή σας, χωρίς να έχετε πολλές επιλογές.
Για τους φίλους που αγαπούν την περιπέτεια, την εξερεύνηση και περιπλάνηση σε άγνωστα μέρη, ας το ξανασκεφθούν γιατί ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

10 – Η Μεγάλη έκταση σκουπιδιών στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό

Αυτό το νησί περιγράφεται σαν στρόβιλος σκουπιδιών του Ειρηνικού και είναι καλυμμένο με πλαστικά, χημική λυματολάσπη και άλλα απόβλητα λόγω της συσσώρευσης τοξικών ουσιών που περιβάλλουν την περιοχή. Το τελευταίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για τα θαλάσσια είδη της περιοχής.

9 – Νήσος Gruinard στη Σκωτία

Το μικρό νησί της Σκωτίας Gruinard, ήταν το μυστικό μέρος των Βρετανών όπου έκαναν όλα τα πειράματα βιολογικού πολέμου. Τα πειράματα έχουν τελειώσει, αλλά το έδαφος εξακολουθεί να είναι μολυσμένο και έχει ίχνη άνθρακα. Αυτά τα πειράματα έχουν καταστρέψει την τοπική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

8 – Νήσος Reunion στον Ινδικό Ωκεανό

Το νησί Reunion στον Ινδικό Ωκεανό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο
Σε αυτό το νησί, δηλώνετε επισήμως το θάνατό σας. Βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Τα θανατηφόρο νερά, φιλοξενούν ένα τεράστιο μεγάλο αριθμό καρχαριών που κολυμπούν γύρω από το νησί. Όλες οι θαλάσσιες δραστηριότητες απαγορεύτηκαν από το 2013 ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καρχαριών.

7 – Το νησί Saba στις Κάτω Χώρες -Netherlands

Κανένα άλλο νησί της Καραϊβικής δεν προσφέρει μοναδική περιπέτεια όσο αυτός ο προορισμός. Παραμένει ανέγγιχτο από τον γρήγορο ρυθμό του σύγχρονου κόσμου, διατηρώντας την εξαιρετικά γοητευτική φυσική ομορφιά του τόσο πάνω όσο και κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Αλλά, δυστυχώς, η Ολλανδική αποικία της Καραϊβικής έγινε μια εξαιρετική τοποθεσία για τους πειρατές και τους λαθρεμπόρους. Επίσης βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο των τυφώνων και έχει πληγεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί σε διάστημα 100 χρόνων.

6 – Νησιά Izu στην Ιαπωνία

Το Izu είναι ένα όμορφο νησί της Ιαπωνίας που βρίσκεται στην κορυφή μιας ενεργής ηφαιστειακής αλυσίδας.
Αυτό το νησί κατοικείται, αλλά δεν είναι επικίνδυνο εξαιτίας των ηφαιστειακών του εκρήξεων, αλλά λόγω θανατηφόρων θειικών αερίων.
Παρά τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αυτού του δηλητηριώδους αερίου, οι κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν εκεί, αλλά είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες για τη δική τους ασφάλεια.
Η σειρήνα προειδοποιεί τους κατοίκους όταν το αέριο θείο φτάνει σε πραγματικά μεγάλο τοξικό επίπεδο.Το πιο εκπληκτικό από όλα είναι ότι οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το νησί.

5 – νησί Ramree στη Βιρμανία

Το νησί Ramree Island είναι αρκετά μεγάλο, βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Rakhine και θεωρείται το πιο επικίνδυνο νησί στον κόσμο. Καλύπτει περίπου 1.350 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και βρίσκεται επίσης στα βιβλία του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες θανατηφόρες επιθέσεις κροκοδείλων.
Το νησί έχει δει μια από τις πιο φρικτές επιθέσεις από ζώα σε άνθρωπο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των Βρετανικών και των Ιαπωνικών δυνάμεων.
Οι ιαπωνικές δυνάμεις προσπάθησαν να υποχωρήσουν στην κυρίαρχη δύναμη των Βρετανών και τους οδήγησαν στα πυκνά δάση μαγκρόβιων με τους τεράστιους κροκόδειλους. Ο τόπος εξακολουθεί να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό θαλάσσιων κροκοδείλων όπου ο καθένας μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 μέτρα περίπου.

4 – Βόρειο Sentinel Island στην Ινδία

Το North Sentinel είναι ένα νησί που βρίσκεται περίπου είκοσι μίλια δυτικά του νησιού Smith, στον κόλπο της Βεγγάλης. Οι κάτοικοι λέγεται ότι είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στον πλανήτη επιλέγοντας να παραμείνουν εντελώς απομονωμένοι και με μηδενική επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό.Υπάρχουν ελάχιστες γνωστές πληροφορίες σχετικά με αυτό το σημείο στον κόσμο.
Οι τουρίστες ή οι ψαράδες δεν τολμούν να πατήσουν το πόδι τους σε αυτό το ειδυλλιακό νησί με τις καταπληκτικές μπλε παραλίες και το πυκνό δάσος του Ινδικού Ωκεανού, λόγω της φοβερής φήμης των κατοίκων. Κάθε προσπάθεια κατέληγε σε αποτυχία, καθώς οι ιθαγενείς δεν διστάζουν να σκοτώσουν αυτούς που θέλουν να πάνε στο νησί ρίχνοντας βέλη σε βάρκες, πλοία και ελικόπτερα.

3 – Ατόλη Enewetak (νησί Μάρσαλ)

Η Ατόλη Enewetak , το οποίο επίσης ονομάζεται Eniwetok, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της αλυσίδας Ralik, στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

A Radioactive Island | Over the Horizon

Σε αυτό το κοραλλιογενές νησί των 5,85 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Αμερικανική κυβέρνηση είχε κατασκευάσει μια τεράστια θολωτή δομή με ραδιενεργά υλικά προκειμένου να διεξάγει 43 πυρηνικές δοκιμές.
Το νησί εκκενώθηκε από τους περίπου 800 κατοίκους του εξαιτίας της καταστροφικής ακτινοβολίας. Προβλέπεται ότι η ζωή σε αυτό το νησί θα είναι αδύνατη για άλλα δέκα χρόνια.

2 – νησί Poveglia στην Ιταλία

Σας αρέσουν οι ταινίες τρόμου; Αν ναι, ανακαλύψτε το νησί Poveglia που είναι ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στη γη, στο οποίο αποδίδονται πολλές παραφυσικές δραστηριότητες.
Το μικρό νησί που βρίσκεται ανάμεσα στο Λίντο και τη Βενετία της Βόρειας Ιταλίας.
Πολύ παλιά, πάνω από 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί όπως επίσης υπήρχαν και πολλά θύματα του Μαύρου Θανάτου που είχαν ταφεί εκεί.
Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί αυτή η γη που καλύπτεται με ανθρώπινη τέφρα, καθώς είναι απαγορευμένο από το Ιταλικό συμβούλιο τουρισμού. Εάν κάποιος θελήσει πατήσει το τρεμάμενο πόδι του εκεί, πρέπει να πάρει πρώτα έγκριση και υπάρχει μια μακρά διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει.

Poveglia – The Most Scariest Island In The World (+13)

1 – Ilha de Queimada Grande στη Βραζιλία

Το Ilha de Queimada Grande είναι ένα μικρό νησί 43 εκταρίων που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας.
Αυτό το νησί με την πρώτη ματιά,μοιάζει με πολλά όμορφα μέρη αλλά σχεδόν κάθε Βραζιλιάνος γνωρίζει την επικινδυνότητά του και δεν τολμούν να πάνε εκεί.
Το Ilha de Queimada Grande είναι επίσης γνωστό ως το νησί των φιδιών και φιλοξενεί τα πιο θανατηφόρα απειλούμενα είδη φιδιών του κόσμου.

Welcome to Snake Island | Brazil

Αυτό το τρομακτικό βραζιλιάνικο νησί λέγεται ότι έχει μολυνθεί από 4000 πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο.
Είναι κλειδωμένα μέσα στο νησί και αναφέρεται ότι σε κάθε δέκα βήματα, μπορείτε να συναντήσετε περίπου πέντε από τα πιο δηλητηριώδη φίδια Golden Lancehead.
Εάν σας τσιμπήσει ένα από αυτά τα δηλητηριώδη φίδια, έχετε μόνο μία ώρα για να αποχαιρετίσετε αυτόν τον κόσμο, καθώς δεν υπάρχει κανένα αντίδοτο.

10 Most Dangerous Islands in the World

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu