Όμορφα χωριά της Ιαπωνίας

Αν πάτε ποτέ ταξίδι στην Ιαπωνία, πρέπει να βγείτε έξω από τις μεγάλες πόλεις και να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, όπου μπορείτε να γνωρίσετε ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η Ιαπωνία.

Μερικά από τα καλύτερα τοπία, ξενοδοχεία, και φιλοξενία, μπορούν να βρεθούν μόνο σε αυτά τα μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια.
Η πλειοψηφία πηγαίνει στις μεγάλες πόλεις όπου τους απορροφά η τεχνολογία και ο γρήγορος ρυθμός της πόλης, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά να γευτούν στην πανέμορφη ήρεμη εξοχή με το απαράμιλλο ύφος τοπίου.

Chizu (Tottori)

Το Chizu είναι η «πόλη των κέδρων». Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Tottori, η περιοχή περιλαμβάνει την Οροσειρά Chugoku των 1.000 μέτρων . Τα δυτικά και νότια σύνορά του αγγίζουν το νομό Okayama, και τα ρέματα περνούν μέσω φαραγγιών για να σχηματίσουν τον ποταμό Σεντάι, ο οποίος ρέει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Στην πραγματικότητα, αυτή η πόλη είναι η πηγή της άμμου που σχηματίζει τους αμμόλοφους της Τοτόρι.

Με τη μακρά ιστορία της δασοκομίας στα βουνά Yoshino και Kitayama, το Chizu είναι μία από τις πιο αξιόλογες περιοχές παραγωγής ξυλείας στην Ιαπωνία. Η δασοκομική βιομηχανία του Chizu έχει πάνω από 350 χρόνια εμπειρίας στη φύτευση δέντρων. «Το 90% της συνολικής έκτασης της πόλης καλύπτεται από δάση, με κέδρους, -το δάσος ονομάζεται Keicho Sugi-όνομα της εποχής Keicho (1596-1615), στο οποίο τα δέντρα φυτεύτηκαν.
Επίσης, το Chizu ήταν η μεγαλύτερη πόλη όπου έκαναν στάση οι ταξιδιώτες την περίοδο Edo.
Η έντονη παρουσία του πολιτισμού και της ιστορίας, μαζί με την πολύτιμη αίσθηση της φύσης θα σας κάνουν να νιώσετε νοσταλγικά.
Το Kawane – Honcho βρίσκεται στο κέντρο της Σιζουόκα και είναι καταχωρημένο στην Eco – Park της UNESCO. Το 2009 επιλέχθηκε ως ένα από τα κορυφαία 100
χωριά της Ιαπωνίας.

Kawane-Honcho (Shizuoka)

Μια ατμομηχανή που τρέχει κατά μήκος του ποταμού, αντιπροσωπεύει τη μοναδική σιδηροδρομική γραμμή η οποία μετακινεί οχήματα στις απότομες πλαγιές χρησιμοποιώντας οδοντωτό σιδηρόδρομο.Η περιοχή φιλοξενεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες περιοχές τσαγιού της Ιαπωνίας. Τα βουνά και η χαράδρα θαμπώνουν με τα χρώματα της κάθε εποχής.

Φήμες λένε ότι αν σταθείς στο κέντρο της γέφυρας, «Yume no Tsuribashi», ή «Γέφυρα των ονείρων» και κάνεις μια ευχή, τότε θα πραγματοποιηθεί. Κοιτάζοντας κάτω μπορείτε να δείτε τα σμαραγδένια νερά της πράσινης λίμνης να αντικατοπτρίζουν τα χρώματα της φύσης.

Tsurui (Hokkaido)

Το χωριό Tsurui βρίσκεται στο ανατολικό Hokkaido κοντά στο κέντρο του Kushiro, ενώ στο νότο το εθνικό πάρκο Kushiro-shitsugen του Χοκάιντο. Στα σύνορα της Akan Caldera ρέουν οι ποταμοί Kuchoro, Settsuri και Horo.
Η γαλακτοκομία είναι πολύ αναπτυγμένη και βρίσκεται σε εξέλιξη εκσυγχρονισμού της διαχείρισης και αναπαραγωγής μεγάλου αριθμού βοοειδών διατηρώντας παράλληλα την αρμονία με τη φύση.
Ο σπάνιος κόκκινος γερανός έχει επίσης τους χώρους αναπαραγωγής στο τεράστιο εθνικό πάρκο Kushiro-Shitsugen που βρίσκεται κοντά στο χωριό και μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στη φύση. Κάθε χρόνο η περιοχή προσελκύει μεγάλα πλήθη τουριστών.

Takko (Aomori)

Στο νότιο άκρο του Aomori, η πόλη Takko συνορεύει άμεσα με τους Νομούς Iwate και Akita .
Εδώ υπάρχουν διάφορες φήμες για το όνομα της πόλης, η πιο επικρατέστερη είναι ότι προέρχεται από τη λέξη tapukopu των αυτόχθονων Ainu, που σημαίνει «χαμηλός λόφος». Το Takko καλύπτεται ως επί το πλείστον από δάση με καθαρά νερά πηγής, ενώ η γεωργία, η δασοκομία και η κτηνοτροφία είναι αρκετά ευημερούσες. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το σκόρδο «Takko Garlic».
Πίσω στην Περίοδο Εdo (1603-1868), οι νερόμυλοι ήταν συνδεδεμένοι με τα σπιτάκια που είχαν αχυρένιες σκεπές. Οι κάτοικοι έβλεπαν τους μύλους ως σύμβολα της πόλης, αλλά παρόλο που εργάστηκαν για την προστασία τους, μόνο ένας νερόμυλος έχει παραμείνει.

Oshika (Nagano)

Όταν σχηματίστηκε η Συμμαχία της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο του 2005, περιλάμβανε επτά χωριά και πόλεις, αλλά σήμερα έχει επεκταθεί, και το Nagano τώρα οδηγεί σε όλους τους άλλους νομούς με επτά χωριά και πόλεις. Μέσα από στενούς ορεινούς δρόμους μιας χαράδρας , θα βρείτε στο χωριό Oshika που περιβάλλεται από τη μαγευτική θέα των νότιων Άλπεων.
Παρόλο που είναι ένα μικροσκοπικό χωριό με πληθυσμό 1.100 κατοίκων, η Oshika φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους και ζωντανούς ανθρώπους στην Ιαπωνία, με μια μακρόχρονη κουλτούρα που αναγεννάται συνεχώς μέσα από ένα μείγμα παλιών και σύγχρονων παραδόσεων. Οι επισκέπτες που έρχονται νιώθουν μια αναζωογονητική αίσθηση νοσταλγίας από όπου κι αν βρίσκονται. Η εικόνα της Oshika αλλάζει με τις εποχές και δεν θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της Oshika μόνο με μια επίσκεψη. Η άνοιξη φέρνει τα άνθη κερασιάς, το καλοκαίρι πλούσιο πράσινο, το φθινόπωρο τα δέντρα αστράφτουν με χρυσό φύλλωμα, και το χειμώνα το χιόνι καλύπτει τα βουνά !

Showa ( 昭和 村 )

H μικρή πόλη έχει πληθυσμό 7.229 και θεωρείται ότι έχει μερικά από τα καλύτερα τοπία στην Ιαπωνία. Η Showa έχει μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα λαχανικά της περιοχής θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ιαπωνία.

Nakanojo ( 中之条 町 )

Το Nakanojo βρίσκεται στα βουνά και έχει πληθυσμό 17.030 κατοίκους. Η πόλη περιβάλλεται από δάση, και είναι γνωστή για το εντυπωσιακά ξύλινα κτίρια και τη χειροτεχνία. Η περιοχή είναι επίσης πολύ δημοφιλής μεταξύ των εγχώριων τουριστών για την καταπληκτική έκρηξη χρωμάτων την άνοιξη, καθώς τα άγρια λουλούδια ανθίζουν σε όλη την πλευρά του βουνού. Το Shima Onsen και το Kusatsu Onsen, δύο πόλεις στην περιοχή Nakanojo, προσελκύουν επισκέπτες χάρη στις θερμές πηγές και τα παραδοσιακά καταλύματα.

Yamanashi Prefecture ( 山梨 県 )

Ο νομός Yamanashi βρίσκεται στις ρίζες του βουνού Fuji και είναι μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Ιαπωνίας. Ήταν το κέντρο πολλών αγώνων της φεουδαρχικής εξουσίας και ζωτικής εμπορικής σημασίας για την οικονομία της Ιαπωνίας .
Πρόσφατα, πολλές παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες ρομποτικής όπως και ο Ιαπωνικός Σιδηρόδρομος (JR-line), έχουν δοκιμάσει το τρένο της Maglev σε μια δοκιμαστική πίστα.

Hayakawa ( 早川 町 )

Το Hayakawa είναι η μικρότερη πόλη στην Ιαπωνία, αλλά γεμάτη ιστορία με πληθυσμό μόλις1.160 κατοίκους. Βρίσκεται στον γραφικό ποταμό Hayakawa και περιβάλλεται από όμορφα βουνά, καταρράκτες και δάση. Το Akazawa Inn που βρίσκεται στην πόλη είναι πάνω από 800 ετών. Επίσης, οι καλύτερες πέτρες μελάνης καλλιγραφίας (Amehata Inkstone) στον κόσμο προέρχονται από αυτήν την περιοχή.

Gero ( 下呂 市 )

Η πόλη Γερό είναι μια αρκετά μεγάλη με πάνω από 35.900 κατοίκους και έχει μια από τις πιο διάσημες θερμές πηγές της Ιαπωνίας από την εποχή του Εdo – οι άλλοι δύο είναι οι Kusatsu και Arima. Θεωρείται ότι έχει το καθαρότερο νερό στην Ιαπωνία, και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες για τις αναζωογονητικές της ιδιότητες.
Το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες στο δέρμα, και εκπέμπει ένα υπέροχο άρωμα. Αυτές οι ιδιότητες την έχουν κάνει πολύ γνωστή και λέγεται «νερό της ομορφιάς». Υπάρχουν περίπου 60 διαφορετικά ξενοδοχεία στην πόλη που εξυπηρετούν τα spa, καθώς και τα ιαματικά λουτρά.
Πάρτε ένα ποτήρι με «σάκε» και κάντε μια χαλαρή βόλτα στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα των λουτρών που είναι έξω από το κατάλυμα σας.

Shirakawa ( 白川 村 )

Το Shirakawa είναι διάσημο για τα ξύλινα σπίτια του με τις αχυρένιες σκεπές (gassho-zukuri). Κατασκευάστηκαν με αυτό τον τρόπο για να προφυλαχθούν από τις ισχυρές χιονοπτώσεις. Τα καθαρά νερά από τα γύρω βουνά έξω από το Κιότο, έχουν βοηθήσει τις καλύτερες φυτείες πράσινου τσαγιού.

Εκεί φύεται το διάσημο κυπαρίσσι Sato Tono, το οποίο είναι γνωστό για το δυναμικό του άρωμα. Η περιοχή γύρω από το Shirakawa ήταν μέρος της παραδοσιακής επαρχίας Hida, ενώ κατά τη διάρκεια των μεταρρυθμίσεων μετά το Meiji, η περιοχή οργανώθηκε στην επαρχία Ōno του Gifu, ενώ το χωριό Shirakawa δημιουργήθηκε την 1η Ιουλίου 1897 με την ίδρυση του σύγχρονου συστήματος των δήμων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu