Οι καλύτερες διακοπές κατάδυσης γύρω στον κόσμο

Πού είναι το κατάλληλο μέρος να ταξιδέψετε για καταδύσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους; Ποιες είναι οι καλύτερες οικογενειακές διακοπές με ένα προσιτό προϋπολογισμό;

Είτε σας ενδιαφέρει η κατάδυση σε ένα ναυάγιο , σε κοραλλιογενείς υφάλους, ή κολύμπι παρέα με τη θαλάσσια ζωή , υπάρχει μια τοποθεσία ιδανική για όλους.
Πριν από οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για καταδυτικές βουτιές, και αν χρειάζεστε να κάνετε οποιοδήποτε εξοπλισμό scuba πριν την άφιξη.
Οι διακοπές που μπορείτε να επιλέξετε λειτουργούν καλύτερα μόνο με ασφάλεια και τον ανάλογο προγραμματισμό.

Διακοπές Κατάδυσης σε Ναυάγιο

Υπάρχουν πολλά ναυάγια σε όλο τον πλανήτη, που μπορείτε να ανακαλύψετε, για όλα τα επίπεδα δυτών.
Τα διαφορετικά επίπεδα κινδύνου των καταδύσεων σε ένα ναυάγιο εξαρτώνται από τον τύπο της παραμονής σας και τι θα αποφασίσετε να κάνετε. Μορείτε να μην μπείτε μέσα στο ναυάγιο, και απλά να παρατηρείτε, ή να κάνετε μια πλήρη έφοδο. Οι δύτες πρέπει να ελέγχουν το είδος των καταδύσεων σε ένα ναυάγιο πριν την κράτηση ενός ταξιδιού. Πολλοί δύτες είναι απρόθυμοι να κάνουν κάτι περισσότερο από μια περιορισμένη βουτιά παρατήρησης.
Αν το ναυάγιο κατάδυσης είναι το κέντρο των διακοπών σας, μπορείτε να βρείτε εταιρείες καταδύσεις που προσφέρουν οδηγό στο πακέτο, όπως είναι οι καταδύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, που περιλαμβάνουν όχι μόνο τις πτήσεις αλλά και 21 καταδύσεις, που δίνουν την ευκαιρία εξερεύνησης ναυαγίων του 19ο & του 20ου αιώνα, καθώς και την ευκαιρία να δείτε τα ναυάγια Thistlegorm, Αμπού Nuhas, & Dunraven .
Η περιοχή του ναυαγίου ‘‘Die Hard ’’ της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο είναι ένα όνειρο, τεχνητών υφάλων, με τα Στενά των σαλπίγγων που λειτουργούν σαν ναυάγιο που μπορείτε να εξερευνήσετε .
Αν ψάχνετε για μια τεχνική καταδυτική εμπειρία, υπάρχουν αρκετά μέρη που είναι διαθέσιμα. Ένα ταξίδι σε ένα τεχνητό ύφαλο, περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια και έμπειρους εκπαιδευτές για την εξερεύνηση του ναυαγίου.

Διακοπές για καταδύσεις ακτών

Αυτές οι καταδύσεις είναι απλά μια περιηγητική κατάδυση, όπου ο δύτης εξερευνεί την ακτή του ωκεανού, αντί να μπαίνει σε μια βάρκα πριν από την κατάδυση.
Υπάρχουν πολλά οφέλη, ειδικά για τους ανθρώπους που πάσχουν από ναυτία και προτιμούν να μην περνούν το χρόνο τους σε μια βάρκα πριν από μια κατάδυση.
Το Bonaire της Καραϊβικής έχει ψηφιστεί πρώτο στην κατάδυση ακτών, αν όχι του πλανήτη, λόγω των αυστηρών νόμων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος που επιβάλλονται σε κάθε κόλπο της, καθώς και για τα καθαρά νερά της, ιδανικά για δύτες. Το νησί έχει πάνω από 80 σημεία κατάδυσης και 17 αφιερωμένους χώρους εκπληκτικής άγριας ζωής με ναυάγια, που μπορείς να εξερευνήσεις με αναπνευστήρα.
Ένα άλλο σημείο παγκόσμιας κλάσης για καταδύσεις είναι Oahu, στη Χαβάη. Οι καταδύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες αν οι δύτες δεν γνωρίζουν την παλίρροια. Τα ήρεμα νερά του Oahu κάνουν το τέλειο περιβάλλον για να δοκιμάσετε τις πρώτες καταδύσεις στην ακτή.

Διακοπές σε κοραλλιογενής υφάλους

Αν θέλετε να καταδυθείτε σε κοραλλιογενή ύφαλο, το καλύτερο μέρος είναι το Barrier Reef.
Απαρτίζεται από σχεδόν 2900 επιμέρους υφάλους, 600 ηπειρωτικών νησιών με 300 κοραλλιογενείς νήσους. Το Great Barrier Reef είναι η μόνη περιοχή στη γη που φαίνεται από το διάστημα. Είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός κοραλλιογενής ύφαλος με ενιαία δομή στον κόσμο. Ο Βόρειος ύφαλος Ribbon, και ο ύφαλος Osprey είναι οι δύο δημοφιλείς καταδυτικοί προορισμοί, αλλά προσφέρονται εκατοντάδες άλλες διαφορετικές τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεφθείτε.
Διακοπές με σκάφος για καταδύσεις

Αν θέλετε να ζήσετε πραγματικά την αίσθηση του Ωκεανού μακριά απο τη στεριά, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, ένα ταξίδι πάνω σε σκάφος είναι μια καλή επιλογή.
Αυτές οι διακοπές σας επιτρέπουν να ζείτε μεσα το σκάφος,να βουτάτε κάθε μέρα ελεύθερα και να εξερευνήσετε περισσότερες περιοχές με ναυάγια με περισσότερη άνεση και χρόνο.
Για αυτά τα ταξίδια μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι προσαρμοσμένο στο δικό σας σωστό προϋπολογισμό, με διαμοιρασμένες ώρες κατάδυσης και διακοπών στη στεριά.
Κάποια ταξίδια με γιότ επικεντρώνονται στην παροχή πολυτέλειας, με καταλύματα 4 και 5 αστέρων , παράλληλα με τις καθημερινές καταδύσεις, ενώ άλλες φθηνότερες επιλογές τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στο ποσό των καταδύσεων που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα, με περιορισμένες ώρες κατάδυσης, και αποτελεί έλξη για περισσότερους δύτες.
Δημοφιλή μέρη για αυτού του είδους διακοπών περιλαμβάνουν την Τουρκία, Αίγυπτο και τις Μαλδίβες. Εταιρείες όπως η RegalDive προσφέρει μια διαφορετική ζωή στο σκάφος με δρομολόγια που βασίζονται σε περιοχές που ενδιαφέρουν κάθε πελάτη, όπως καρχαρίες, μυστικά σημεία, ή ακόμη και περιηγήσεις των διάσημων σε περιοχές κατάδυσης.
Οικογενειακές διακοπές με κατάδυση

Ενώ αισθανθάνεστε ότι θέλετε να περάσετε κάθε στιγμή των διακοπών σας κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, αν έχετε παιδιά μαζί σας, πάμε στοίχημα ότι δεν αισθάνονται το ίδιο.
Τα παιδιά από την ηλικία των οκτώ μπορούν να πάρουν την πρώτη τους υποβρύχια γεύση που είναι μια καταπληκτική εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους. Εκτός του ότι είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να τα κρατήσετε σε δράση, αποτελεί επίσης τον καλύτερο τρόπο να τα εμπνεύσετε την αίσθηση της περιπέτειας, και να διδαχθούν τον πλανήτη και τη θαλάσσια ζωή.
Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι τα παιδιά θα θέλουν να περάσουν τις ώρες τους στις καταδύσεις όπως εσείς, έτσι η κράτηση διακοπών που προσφέρει μια επιλογή δραστηριοτήτων είναι η καλύτερη ιδέα για μια οικογένεια.
Το Wakatobi της Ινδονησίας προσφέρει για τα παιδιά, δραστηριότητες, όπως καγιάκ, κατασκευή χαρταετού, το κυνήγι του θησαυρού γύρω από τα καταδυτικά θέρετρα, ώστε να μπορούν να περάσουν μισή μέρα κάτω από τον ωκεανό και το άλλο μισό στο παιχνίδι!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu