Επισκεφθείτε την παγωμένη Ανταρκτική

Καλώς ήλθατε στην εκπληκτική Ανταρκτική!

Κανένα μέρος στη Γη δεν συγκρίνεται με αυτή την τεράστια άσπρη έρημο από χιόνι, πάγο, νερό και βράχους, που της επέβαλλαν τα στοιχεία της φύσης.

Περιπέτεια

Η σουρεαλιστική απομακρυσμένη Ανταρκτική πλέει ανάμεσα σε τεράστια βουνά πάγου, βραχώδεις οροσειρές, και εκατοντάδες γνωστές και άγνωστες μορφές ζωής. Σας προκαλεί να γνωρίσετε να αγκαλιάσετε και να εκτιμήσετε όλες τις πλευρές της ζωής.
Οι επιστήμονες, βοηθητικό προσωπικό, εργάτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και όσοι τουρίστες έρχονται σε αυτή την απομονωμένη ήπειρο, με ταξιδιωτικό επιβατικό πλοίο ή αεροπορικώς, δεν θα πρέπει να κερδίσουν μόνο το στοίχημα με το επιθετικό κρύο και την απομόνωση, αλλά με τις ημερομηνίες και τον χρόνο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στις κορυφές της Ανταρκτικής ή να διασχίσουν τα παγωμένα νερά με καγιάκ.
Οι τεράστιες ρωγμές των πάγων οι οροσειρές και οι εκατοντάδες μορφές ζωής σας προκαλούν πάντα να αγκαλιάσετε το άγνωστο.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να αντικρίζεις τη λάμψη του μαγευτικού παγετώνα ή την απέραντη έκταση του πολικού πάγου.

Ανταρκτικό Αρχιπέλαγος

Πολλά μικρά νησιά βρίσκονται στην Ανταρκτική Χερσόνησο και κάποια από αυτά είναι πιο προσιτά από άλλα. Το νησί Cuverville είναι μέρος αναπαραγωγής των πιγκουίνων gentoo και των καφέ skuas.
Στο νοτιότερο σημείο στο νησί Petermann θα συναντήσετε τους πιγκουίνους Adelie και Gentoo, ενώ στο νησί Danco, μπορείτε να δείτε τις φώκιες Weddell και Crabeater. Είναι δημοφιλή σημεία στάσης των περισσότερων κρουαζιερόπλοιων που έχουν βάση σε απομακρυσμένα λιμάνια και τα γύρω φιόρδ.

Άγρια ζωή

Στις παγωμένες συνθήκες της Ανταρκτικής, φιλοξενούνται μερικά από τα πιο σπάνια είδη του κόσμου, όπως οι τεράστιες φάλαινες που μεταναστεύουν από μακριά ανάμεσα σε άλλα είδη, όπως ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος, που παραμένει κοντά στην ήπειρο εκατομμύρια θαλασσοπούλια του Νότιου Ωκεανού, και Άλμπατρος που απλώνουν τα φτερά τους τα οποία φτάνουν στα 3 μέτρα και γεμίζουν τον ουρανό. Οι φώκιες λεοπάρδαλη, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος στην Ανταρκτική και έρχεται δεύτερη μετά τη φάλαινα δολοφόνο. Κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων θηρευτών της Ανταρκτικής. Θα τους δείτε να είναι ξαπλωμένοι πάνω στον πάγο απολαμβάνοντας τον ήλιο. Η άγρια φύση δεν φοβάται ούτε ενοχλείται από την παρουσία των επισκεπτών και μπορείτε άνετα να πλησιάσετε για να παρακολουθήσετε από κοντά. Ο χρόνος σταματάει εδώ καθώς η ομορφιά και το κρύο σου κόβουν την ανάσα !

Χερσόνησος Ανταρκτικής

Τα άγρια βουνά της κυκλικής χερσονήσου είναι μια παγωμένη επέκταση των Άνδεων, που ανεβαίνουν περίπου 3.000 μέτρα στον ουρανό.
Αυτό είναι το πιο «προσιτό» τμήμα της ηπειρωτικής Ανταρκτικής, και φτάνει πέρα από τον Ανταρκτικό Κύκλο.
Η ανομοιομορφία του πάγου, οι απότομες ακτές και τα κοφτερά βράχια δίνουν μια απροσδόκητα άγρια ομορφιά. Μπορείτε να εντοπίσετε δεκάδες φάλαινες και φώκιες να κολυμπούν γύρω από τα σκάφη.

Νησιά Falkland

Τα νησιά Φώκλαντ είναι ένα αποικιακό κομμάτι της Βρετανίας που βρίσκεται στο τέλος του κόσμου και συναρπάζει με τους ανεμοδαρμένους κυματοθραύστες και την εκπληκτική βιοποικιλότητα.
Τα δελφίνια Commerson μπορούν να ακολουθήσουν το σκάφος σας πολλά μίλια ενώ τεράστια άλμπατρος πετούν πάνω από το πλοίο. Πάνω και τέσσερα είδη πιγκουίνων φωλιάζουν στην ακτογραμμή.
Γνωρίστε τους κατοίκους στο Port Stanley που μοιράζονται το νησί με την άγρια φύση. Δοκιμάστε τηγανητό ψάρι με τσίπς και κρύα μπύρα. Θα βρείτε κόκκινα τηλέφωνα παντού, μαζί με αρκετά ναυάγια και μια αψίδα φάλαινας στις ακτές.

Νησί King George Island

(εκκλησία – Trinity )

Πριν φτάσετε στην Ανταρκτική 120 χλμ. νότια, θα συναντήσετε ένα από τα τελευταία φυλάκια. Τα νότια Shetlands φιλοξενούν 16 ερευνητικούς σταθμούς και το μοναδικό ξενοδοχείο της ηπείρου.
Το μεγαλύτερο νησί είναι το King George, και ο μοναχικός αεροδιάδρομός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που επιθυμούν να αποφύγουν την τραχιά διάβαση του Drake Passage. Πιγκουίνοι, γλάροι, κορμοράνοι και μεγάλα θαλασσοπούλια φωλιάζουν εδώ. Τα βρύα και οι λειχήνες υποστηρίζουν το τοπίο της Τούντρας δημιουργώντας ένα σουρεαλιστικό θέαμα.

Lemaire Channel

Το κρουαζιερόπλοιο θα διασχίσει το εκπληκτικό κανάλι Lemaire όπου οι παγετώνες, και οι απόκρημνες βραχώδεις ακτές υψώνονται πάνω από το νερό και μεγάπτερες φάλαινες και όρκες περνούν μεγαλοπρεπείς από κάτω. Το 1600 μέτρων στενό κανάλι έχει πολλά παγόβουνα που πλέουν χαλαρά και δεν είναι και τόσο ασφαλές .
Το μαγευτικό τοπίο κέρδισε το ψευδώνυμο «Kodak Gap». Το νερό μοιάζει σαν τεράστιος καθρέφτης και είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου.

Port Lockroy

Στο νησί Wiencke, έχει ένα φυσικό λιμάνι που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για φαλαινοθηρία, και στη συνέχεια ως στρατιωτική βάση κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αργότερα έγινε ερευνητικός σταθμός ενώ τώρα μεταμορφώθηκε σε ιστορικό χώρο με μουσείο και ένα ταχυδρομείο. Είναι πολύ δημοφιλές σημείο στάσης για τους ταξιδιώτες της Ανταρκτικής. Το μισό του νησιού Wiencke είναι κλειστό για τους τουρίστες – επιτρέπονται μόνο πιγκουίνοι!

Ross Sea/Ice Shelf

Πολύ λίγες αποστολές μπαίνουν στα απομακρυσμένα άγρια νερά της θάλασσας του Ross, κατά τη διάρκεια των δύο μηνών κάθε χρόνο, όταν σπάει ο πάγος.
Το Ψηλό βουνό Mt Erebus – Έρεβος -3,794 μ. έχει ένα ενεργό ηφαίστειο και βρίσκεται στο νησί Ross, μαζί με το Shackleton’s Hut -ερευνητικό σταθμό . Οι επισκέψεις εξαρτώνται από τον καιρό, όπως συμβαίνει με όλα εδώ. Χιλιάδες πιγκουίνοι, κολοσσιαίοι παγετώνες και ιστορικοί χώροι είναι διάσπαρτοι σε όλη την περιοχή.

Ο Ernest Shackleton, Βρετανός εξερευνητής, οδήγησε τρεις βρετανικές αποστολές στην Ανταρκτική- στην γνωστή »Ηρωική Εποχή της Ανταρκτικής Εξερεύνησης». Η αποστολή του έστησε αυτή τη δομή του Nimrod τον Φεβρουάριο του 1908. Ο Ρόμπερτ Σκοτ, έφτασε στις νότιες εσχατιές της Γης κάπου έναν και πλέον μήνα μετά τον Αμούνδσεν και από τότε πολυάριθμες αποστολές έχουν φυτέψει τις σημαίες των χωρών τους στην Ανταρκτική.
Η καλύβα του Shackleton είναι πολύ μικρότερη από του Scott στο ακρωτήριο Evans, και η αίσθηση στο εσωτερικό είναι ακόμα πολύ ατμοσφαιρική. Όλοι οι άνδρες του Shackleton έμειναν ζωντανοί, αλλά προφανώς έφυγαν βιαστικά. Όταν μέλη της αποστολής Terra Nova το 1911 επισκέφτηκαν την περιοχή βρήκαν κάλτσες που είχαν αφήσει να στεγνώνουν και το φαγητό τους ακόμη πάνω στο τραπέζι.

South Georgia

Η ομορφιά της έρημης Νότιας Γεωργίας, έχει μια κορυφογραμμή βουνών 3.000 μέτρων και κομμάτια παγετώνων μέσα σε προστατευμένα λιμάνια όπου φιλοξενούν πολλούς βασιλικούς πιγκουίνους και τεράστιες φώκιες ελέφαντα. Το μουσείο αποκαλύπτει τη συναρπαστική ιστορία του νησιού. Το ηφαιστειακό όρος Michael, στο νησί Saunders, διαθέτει μια ενεργή λίμνη λάβας.

South Orkney Islands

Λίγα σκάφη επιχειρούν να φτάσουν μέχρι τα Νησιά του South Orkney, τα οποία είναι ακατοίκητα εκτός από τις δύο ερευνητικές βάσεις, τους πιγκουίνους, τις φώκιες και τις περίεργες φάλαινες που κολυμπούν στην περιοχή.
Τα απομακρυσμένα βράχια καλύπτονται από παγετώνες και σπάνια δέχονται επισκέπτες, καθώς η προσγείωση είναι ακόμα πιο δύσκολη, αλλά τα γειτονικά παγόβουνα είναι μια απόλαυση για τους φωτογράφους.

Subantarctic Islands

Αυτά τα στίγματα γης μεταξύ Nέας Zηλανδίας και της θάλασσας Ross , είναι μερικά από τα πιο απομονωμένα και ασυνήθιστα νησιά της γης.
Τα περίεργα ποώδη αγριολούλουδα megaherbs που ανθίζουν στο νησί Campbell, και στα υποθαλάσσια νησιά της Νέας Ζηλανδίας, είναι προσαρμοσμένα στις σκληρές καιρικές συνθήκες. Επισκεφθείτε την Αυστραλιανή βάση της Ανταρκτικής στο νησί Macquarie,και δείτε από κοντά τις τεράστιες αποικίες από πιγκουίνους των βράχων να πηγαινοέρχονται κατά μήκος των ακτών, όπως και τις φώκιες ελέφαντες να μαλώνουν και να κραυγάζουν.

Tierra del Fuego

Οι περισσότερες αποστολές της Ανταρκτικής ξεκινούν από την άκρη της Νότιας Αμερικής σε αυτόν τον ξεχασμένο τόπο. Αξίζει να κάνετε μια ημερήσια εξερεύνηση στα εύκολα μονοπάτια μέσα από τα δάση του εθνικού πάρκου, και να κάνετε κανό σε λιμνοθάλασσες και ποτάμια. Τα σκάφη αποστολής αναχωρούν μέσω του Beagle Channel, με φόντο τα βουνά που καλύπτονται από πάγο, δίνοντας μια αίσθηση απεραντοσύνης.

Ιστορία
Ο βρετανός εξερευνητής Τζέιμς Κουκ μπήκε στον Ανταρκτικό Κύκλο το 1772, ενώ άλλοι διάσημοι εξερευνητές όπως ο Amundsen και ο Scott , προσπάθησαν να διεισδύσουν σε αυτή την τεράστια μυστηριώδη γη, ο καθένας με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας. Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματά τους και να διασχίσουν τον πάγο με ένα ξύλινο σκάφος ή με έλκηθρα στο πολικό οροπέδιο. Κάποια από τα ιστορικά παραπήγματα-καλύβες παραμένουν διατηρημένα στον πάγο παγωμένα στον πάγο και εξιστορούν τις παλιές περιπέτειες .

Έμπνευση

Η Ανταρκτική αποπνέει μεγαλοπρέπεια και ένα άγνωστο μυστικισμό. Εμπνέει τον κίνδυνο την περιπέτεια και μια απερίγραπτη αίσθηση ενός άλλου κόσμου. Οι πύργοι των πάγων βαραίνουν πάνω στα ανέγγιχτα βουνά, και η θαλάσσια ομίχλη αναμιγνύει την άγρια ζωή με το δικό της τρόπο. Ακόμη και ο χρόνος κυλάει με τους δικούς του ρυθμούς, πέρα από τις ανθρώπινες ανησυχίες.
Εάν σας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να επισκεφθείτε την έβδομη και αναμφισβήτητα την πιο μαγευτική ήπειρο της Ανταρκτικής, κάντε το!

(Tierra Del Fuego)

Τα πιο εκπληκτικά μέρη της Ανταρκτικής

Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε την Ανταρκτική και να θαυμάστε την ομορφιά του χειμερινού παράδεισου είναι το καλοκαίρι που αρχίζει τον Δεκέμβριο και διαρκεί περίπου μέχρι τον Μάρτιο. Ο ουρανός είναι συνήθως φωτεινός και η θερμοκρασία δεν είναι ψυχρότερη από μια ψυχρή, ηλιόλουστη μέρα του χειμώνα.

(El Calafate)

Ο παρθένος παραδεισένιος κόλπος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ανταρκτικής.

Η επίσκεψη σε αυτό το λιμάνι είναι απλά μαγική. Σε μια τυπική καλοκαιρινή μέρα θα δείτε επιβλητικά γλυπτά πάγου να υψώνονται πανύψηλα μαγεύοντας το βλέμμα, ενώ τα βουνά καθρεφτίζονται στον καθαρό κόλπο.

Τα Άλμπατρος απλώνουν τις φτερούγες τους και γεμίζουν τους ουρανούς στο μαγευτικό θαύμα της πιο άγριας και απομονωμένης ηπείρου. Ο θαλάσσιος πάγος που καλύπτει την Ανταρκτική επεκτείνεται σε κάποια σημεία και μειώνεται σε άλλα και ο άνεμος είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας που αυξομειώνει την επιφάνειά της. Η Ανταρκτική φαίνεται να είναι ιδανικό περιβάλλον για τη συλλογή μετεωριτών, καθώς πάνω στο λευκό φαίνονται τα πάντα. Το παγωμένο περιβάλλον είναι ιδανικό για τη διατήρηση μετεωριτών εκατομμυρίων ετών που παραμένουν άθικτοι.

Πάρτε μέρος στον ετήσιο Μαραθώνιο της Ανταρκτικής

Θα σας άρεσε να τελείωνε το ταξίδι σας με ένα μικρό μετάλλιο, από την Ανταρκτική; Στο νησί King George σε συνθήκες κάτω από το μηδέν υπάρχει ο ημιμαραθώνιος της Ανταρκτικής και ο μαραθώνιος για εκείνους που είναι πιο σκληροπυρηνικοί μαραθωνοδρόμοι. Οι αγώνες Antarctic Ice Marathon ξεκίνησαν το 2004 και είναι από τους δυσκολότερους του πλανήτη. Οι διαγωνιζόμενοι φτάνουν με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Λατινική Αμερική για να τρέξουν μέσα στο πολικό ψύχος και τους μανιασμένους αέρηδες, ξεπερνώντας πραγματικά ασύλληπτα εμπόδια. Ο δεύτερος μαραθώνιος είναι λιγότερο απαιτητικός, καθώς ο McMurdo Marathon φιλοξενείται δίπλα στον ερευνητικό σταθμό των ΗΠΑ, McMurdo Station.

(Ένα παγόβουνο έχει γυρίσει ανάποδα – Ανταρκτική)

Τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στην Ανταρκτική είναι θα θηριώδη παγόβουνα που δεν μένουν ποτέ ακίνητα και μετακινούνται συνεχώς λόγω των θυελλωδών ανέμων. Για το λόγο αυτό τα μεγαλύτερα πλοία κρατούν μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας. Κανείς δεν θέλει να ζήσει τον Τιτανικό.

Περιττό να πούμε ότι είναι πολύ κακή ιδέα να περάσεις ανάμεσα σε δύο παγόβουνα. Οι ανεπαίσθητες κινήσεις των παγόβουνων χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη και σύντομα μπορείτε να βρεθείτε παγιδευμένοι ανάμεσά τους. Ευτυχώς, τα ιστιοφόρα της βάσης παρακολουθούν και μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση.

Μουσείο Port Lockery

Αν σταματήσετε στο Port Lockery, στείλει ένα καρτ ποστάλ με σφραγίδα από την Ανταρκτική. Το Μουσείο Port Lockery ήταν η βρετανική βάση, αλλά τώρα είναι ταχυδρομείο με πλήρες ωράριο. Το μικρό κτίριο αποπνέει την ίδια αίσθηση ερημιάς, αλλά είναι ένα σημείο όπου μπορείτε να εντοπίσετε αναπάντεχα ανθρώπινη πολιτισμική κουλτούρα.
Μπορείτε να περάσετε κάποιες ώρες στο ερευνητικό κέντρο McMurdo ή να οργανώσετε εμπορικές δραστηριότητες. Η Νο1 τουριστική ατραξιόν παραμένει η Χερσόνησος της Ανταρκτικής, γνωστή και ως Banana Belt. Είναι διάσημη λόγω της εύκολης πρόσβασης και του ηπιότερου κλίματος. Η βορειότερη χερσόνησος της ηπείρου κατοικείται από φώκιες και πιγκουίνους, με τα πιο παρθένα και απόκοσμα σκηνικά της Γης. Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι φτάνουν με κρουαζιερόπλοια εδώ κάθε χρόνο…

Παίξτε με τους πιγκουίνους.

Στον κόλπο Paradise θα βρείτε το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε τα χιονισμένα βουνά στο βάθος με τα μικρά πλάσματα που σκοντάφτουν τρέχοντας στη θάλασσα.

Οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική δεν είναι συνηθισμένοι στους ανθρώπους και δεν φοβούνται να τρέξουν κοντά σας κάνοντας κύκλους γύρω από τα πόδια σας. Οι υπεύθυνοι της βάσης και της Εθνικής Γεωγραφικής Ομάδας, ενημερώνουν ότι θα πρέπει να μείνετε μακριά από τους θαλάσσιους ελέφαντες για τη δική σας ασφάλεια.Αυτά τα πλάσματα δεν δεν είναι τόσο φιλικά όσο οι πιγκουίνοι.

Βόλτα με ελικόπτερο

Εάν έχετε τη δυνατότητα πετάξτε πάνω από το υπέροχο τοπίο Ανταρκτικής, η θέα θα σας συναρπάσει. Η πανίδα είναι ωστόσο περιορισμένη και έχει μεγαλύτερη στεριά. Η ζωή είναι πλουσιότερη στα νησάκια κάτω από την Ανταρκτική και στα βάθη της θάλασσας, καθώς ο πάγος λειτουργεί ως μονωτικό της πλούσιας θαλάσσιας ζωής.

(λίμνη Vostok )

Η αρκτική έρημος, είναι το πιο ανεμοδαρμένο και ξηρό μέρος του πλανήτη. Εδώ σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της Γης (όπως το 1983, στον ρωσικό ερευνητικό σταθμό Vostok της ανατολικής Ανταρκτικής), καθώς το 98% της στεριάς καλύπτεται από πάγο, ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του γλυκού νερού της Γης!

(Ρωσική βάση της Ανταρκτικής)

Το στρώμα πάγου που καλύπτει μεγάλα τμήματα της ηπείρου φτάνει σε ύψος χιλιομέτρων. Αυτό που την κάνει να μοιάζει περισσότερο με τη Σαχάρα είναι η ξηρασία. Η παγωμένη βροχή μετατρέπεται σε αρκτική σκόνη, κι αυτό είναι που πέφτει από τον ουρανό. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δεν έχει βρέξει στην Ανταρκτική εδώ και 2 εκατ. χρόνια.

Unforgettable Antarctic Moment: Expedition Highlights

Οι επιστήμονες επίσης έχουν αποκρυπτογραφήσει την ιστορία της ηπείρου όταν ανακάλυψαν μέσα στους πάγους φοινικόδεντρα και άλλα είδη τροπικής βλάστησης. Πριν από 52 εκατ. χρόνια η υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και τα θερμότερα ωκεάνια νερά έδιναν τροπικό κλίμα στην παγωμένη ήπειρο, με τροπικά δάση και δέντρα μπαομπάμπ να καλύπτουν την επιφάνειά της, τα οποία συναντάμε πλέον στη Μαδαγασκάρη. Βυθισμένοι στο αρκτικό σκοτάδι την Ανταρκτικής ζούσαν κάποτε οι πολικοί δεινόσαυροι όπως τους ονομάζουν οι παλαιοντολόγοι.

Κάντε μια βόλτα σε μια ερευνητική βάση

(Σταθμός McMurdo – Ανταρκτική)

Μια παγωμένη λίμνη αδειάζει κάθε χρόνο από τον Παγετώνα Taylor στην κοιλάδα McMurdo. Το νερό τρέχει από υψόμετρο πέντε σχεδόν ορόφων και χύνεται στη Λίμνη Bonney, αν και δεν μοιάζει καθόλου με τους καταρράκτες που έχουμε συνηθίσει. Η πηγή είναι τρεις φορές αλμυρότερη από το θαλασσινό νερό και ρέει κάτω από ένα πυκνότατο στρώμα πάγου. Η υψηλή συγκέντρωση αλατιού αποτρέπει το νερό να παγώσει, στις ακραίες πολικές συνθήκες της Ανταρκτικής.

Όσο για την ηλικία της πηγής, υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 2 εκατ. χρόνια. Το χρώμα του νερού, του δίνει το όνομα «Καταρράκτες Αίματος». Η πηγή δεν περιέχει ίχνος οξυγόνου, ούτε έχει εκτεθεί ποτέ στο ηλιακό φως. Η υψηλή συγκέντρωση σιδήρου, ταυτόχρονα με τα μικρόβια που επιβιώνουν στο νερό, συμβάλλουν στο μοναδικό χρώμα του.

(το νοτιότερο μπαρ του κόσμου στην Ανταρκτική)

Είναι πραγματικά περίεργο όταν ρωτάς κάποιον, που είναι το σπίτι του, και η απάντησή του είναι η Ανταρκτική. Αυτό ισχύει για περίπου 4.000 ανθρώπους που μένουν εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες και τους 1.000 που μένουν εκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με μια ματιά σε μια σε αυτή τη βάση, δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι στην Ανταρκτική. Η μάλλον σύγχρονη εγκατάσταση στη Χιλιανή βάση – βάση O’Higgins, είναι στελεχωμένη με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσατε να ελπίζετε και συμπεριλαμβάνει ακόμη και γήπεδο μπάσκετ.
Πάρτε μαζί με τη φωτογραφική μηχανή και το ποτό σας σε μία από αυτές τις εκπληκτικές βάσεις.

Παρατηρητήριο Hill

(Ο σταυρός στον σταθμό McMurdo ορίζει το παρατηρητήριο Hill)

Η διαδρομή απέχει περίπου 30-40 λεπτά, αλλά η θέα από την κορυφή είναι εκπληκτική. Η θέα της θάλασσας Ross και του όρους Ερεβος, είναι το ιδανικό σημείο αντανακλά την διάθεσή σας.

Επισκεφθείτε τον Νότιο Πόλο

Ο καλύτερος τρόπος πρόσβασης σε αυτό το σημείο είναι μέσω ελικοπτέρου. Όταν φτάσετε εδώ μπορείτε να ισχυρισθείτε ότι έχει ταξιδέψει μέχρι τον Νότιο Πόλο.

 

Αφήστε για το τέλος τη χαρά της κολύμβησης σε μια θερμή πηγή στην Ανταρκτική και κολυμπήστε στα ζεστά νερά της, κάτω από το ενεργό ηφαίστειο που περιμένει να εκραγεί. Στο νησί Deception, στα νότια Shetlands της Ανταρκτικής έχει ζεστό ηφαιστειακό έδαφος και ακόμη πιο ζεστά υπόγεια νερά.

Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα γενναίος, μπορείτε να μπείτε στο ζεστό νερό της θάλασσας ή απλά να σκάψετε το ηφαιστειακό έδαφος και να απολαύσετε μια ζεστή πισίνα νερού στην χώρα της Ανταρκτικής.

Ο γκρίζος ουρανός και το χιόνι που πέφτει είναι ιδανικό σκηνικό για να περπατήσετε στην παραλία. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια στην Ανταρκτική με περιορισμένη είσοδο σκαφών.

(Το παράθυρο του Ποσειδώνα στον τοίχο της καλντέρας- νησί Deception)

Πολλοί πηγαίνουν μέχρι το Παράθυρο του Ποσειδώνα για καλύτερη θέα, διασχίζοντας σχεδόν όλη την παραλία για μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες, με τα κίτρινα παλτά από το σκάφος.

Antarctica like never seen before

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu