Διασχίζοντας την άγνωστη πλευρά του Παρισιού

Το Παρίσι είναι διαβόητη πόλη του φωτός, αλλά είναι γνωστή επίσης και για τους εκκεντρικούς οδηγούς.

Η βόλτα κατά μήκος της λεωφόρου της γαλλικής πρωτεύουσας, τα Ηλύσια Πεδία, είναι ένας άθλος. Από το Μάιο, μια Κυριακή κάθε μήνα, απαγορεύεται στη διάσημη λεωφόρο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων .

Οι πεζοί έχουν ήδη γίνει μέρος της γραφικής αριστερής όχθης του Σηκουάνα, όπου η κυκλοφορία έχει οριστικά απαγορευθεί, επιτρέποντας να ξεφυτρώνουν εστιατόρια, καφετέριες και εκθέματα τέχνης.
Ένα τμήμα 3 χιλιομέτρων της δεξιάς όχθης θα γίνει επίσης πεζόδρομος, ενώ υπάρχουν σχέδια για την πεζοδρόμηση κάποιων ιστορικών κεντρικών περιοχών, στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια με την εκπληκτική αρχιτεκτονική.
Στις περισσότερες πόλεις, οι γειτονιές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα, ίσως ακόμη και μια δόση σνομπ συμπεριφοράς. Στο Λονδίνο ο ποταμός Τάμεσης σχηματίζει ένα φυσικό και ψυχολογικό όριο που διαιρεί τη νότια από τη βόρεια, πλευρά. Το ίδιο γίνεται και στο Παρίσι με τον
Η βόλτα με το ποδήλατο οδηγεί στο πίσω μέρος του Mont Saint Genevieve, με τα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια γύρω από το Πάνθεον, και στη συνέχεια μας πηγαίνει στον κάτω δρόμο όπου ζούσε ο Χέμινγουει, στο Pont de Sully, και συνεχίζει στη Βαστίλη.

Η νότια πλευρά του Παρισιού είναι ιδιαίτερα γραφική και θα αισθανθείται πολύ πιο όμορφα αν την επισκεφθείτε με ποδήλατο. Είναι μια απόλαυση, ειδικά ένα ανοιξιάτικο πρωινό. Όπως διασχίζετε τη γέφυρα του Σηκουάνα για να φτάσετε στην απέναντι ακτή, έχετε πάντα την αίσθηση ότι κατά κάποιο τρόπο μετακινείστε σε εξωπραγματικό έδαφος. Όλη η πόλη βόρεια, νότια, αριστερά, δεξιά, στροβιλίζεται σε ανεξάρτητα τμήματα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ρωτήστε κάποιον που ζει στο Belleville -αυτό που σήμερα ονομάζουν SoPi είναι η Νότια Pigalle, το υπερ-μοντέρνο κομμάτι του 9ου διαμερίσματος κάτω από τη Μονμάρτρη – αν θα σκεπτόταν ποτέ να μετακομίσει στην αριστερή όχθη. Θα γελάσει. «moi ; Jamais ! «

Αυτό που λένε πολλοί άνθρωποι για την Δεξιά όχθη του Σηκουάνα είναι αλήθεια. Υπάρχει ελάχιστος χώρος και τα πάντα είναι στριμωγμένα και κλειστοφοβικά. Τα πάρκα είναι σπάνια, εκτός απο το πάρκο Parc Monceau, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, και από την άλλη,το φτωχότερο, άκρο της πόλης το Buttes de Chaumont όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo. Τα παιδιά σήμερα κάνουν εκεί τζόκινγκ .

Το παλάτι Place de la Republique είναι ένας ναός της περιοχής wingery. Στα δυτικά, υπάρχει μια διαφορετική φυλή. Εκεί, οι νεαροί άνδρες φορούν πράσινο παντελόνι μοκασίνια, και κατακτούν το χρηματιστήριο. Η μια πλευρά προσπαθεί να σταματήσει την οικονομική μεταρρύθμιση, η άλλη να σταματήσει το γάμο ομοφυλοφίλων.
Κι όμως είναι ένας από τους διαχρονικά δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Ακόμη κι αν κάποιος δεν επεισκεφθεί ποτέ στο Παρίσι την νιώθει υπερβολικά οικεία. Στέκια και εικόνες βγαλμένες από μυθιστορήματα, γεννούν διαρκώς νέες ονειρικές τάσεις σε ανερχόμενες γειτονιές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu