• Αρχική
  • Άρθρα
  • LIFE
  • Το σκληρό πόρνο έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των σεξουαλικών εγκλημάτων μεταξύ των παιδιών

Το σκληρό πόρνο έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των σεξουαλικών εγκλημάτων μεταξύ των παιδιών

Σύμφωνα με αναφορά της “Τhe Daiy Mail”, οι καταδίκες για βιασμό από άτομα που είναι κάτω των 17 χρόνων, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί

μέσα σε 4 χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας αντιπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χωράς προειδοποίησε ότι το σκληρό πόρνο τροφοδοτεί αυτήν την τρομακτική αύξηση των παιδιών-βιαστών.

Ειδικοί λένε ότι η βίαιη πορνογραφία κάνει τα παιδιά να αναπαριστούν τις επιθετικές και άγριες σκηνές που βλέπουν στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, λίγες εβδομάδες πριν, ένας 11χρονος παραδέχθηκε 7 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε αγόρια που ήταν κάτω των 13 ετών, αφού είχε δει πρώτα παρόμοιες εικόνες στο διαδίκτυο. Εκπρόσωποι του νόμου που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είπαν ότι είναι ξεκάθαρο πως το πορνό είχε δώσει το έναυσμα για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Η επιρροή του πορνό στις επιθέσεις

Τα στατιστικά που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, αποκάλυψαν ότι 120 παιδιά καταδικάστηκαν για βιασμό το
2015, με 46 από αυτά να προφυλακίζονται και τα 61 να λαμβάνουν κοινωνικές ποινές. Τα υπόλοιπα 13 τιμωρήθηκαν με διάφορους τρόπους, με τον μέσο όρο ποινής φυλάκισης να είναι 44 μήνες.

Σε απάντηση στην τεράστια αύξηση επιθέσεων μεταξύ των παιδιών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Phillip Lee, επισήμανε τις ανησυχίες του πρόσφατα, σε μια διάσκεψη δικαιοσύνης της νεολαίας.

«Βλέπουμε μια διαδικτυακή εποχή που οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόσβαση σε πιο ανησυχητικές εικόνες στο διαδίκτυο», είπε ο Λι. «Στις σκληρές [εικόνες], η σεξουαλικοποίηση της νεολαίας εμφανίζεται μέσω των καταδικών για βιασμό σε νεότερες ηλικίες.»

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τις πρόσφατες περιπτώσεις:

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα αγόρι είχε καταδικαστεί για τον επανειλημμένο βιασμό της μικρότερης αδελφής του, αφού είχε πρώτα ενθουσιαστεί με την διαδικτυακή πορνογραφία. Ο 14χρονος, ο οποίος ήταν μόλις 12 κατά τη περίοδο του εγκλήματος, ομολόγησε την ενοχή του σε έξι κατηγορίες βιασμού στο δικαστήριο. Το ιστορικό περιήγησής του στο διαδίκτυο, έδειξε ότι είχε ψάξει και παρακολουθήσει πορνό που αφορούσε την αιμομιξία.

Τον Αύγουστο του 2014, ένας δικαστής καταδίκασε την «διαβρωτική» επιρροή της πορνογραφίας, όταν ένα αγόρι που επισκέφθηκε άγριες πορνογραφικές ιστοσελίδες, απήγαγε και βίασε ένα κορίτσι στην πόλη του, που ήταν μόλις 10 ετών.

Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τους βιασμούς και τις επιθέσεις, εμφανίστηκαν μετά από την εκστρατεία της “Daily Mail” για το αυτόματο μπλοκάρισμα του πορνό για την προστασία των ανηλίκων. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε δίνοντας στις οικογένειες την επιλογή να μπλοκάρουν προσωπικά την διαδικτυακή πορνογραφία μέσα από τα οικιακά δίκτυα, ενώ οι επικριτές ζήτησαν πιο σκληρούς και πιο περιοριστικούς κανόνες.

Εκτεταμένες επιρροές του πορνό

Όσο ανησυχητικές και να είναι αυτές οι ιστορίες με τα παιδιά που διαπράττουν εγκλήματα, ως αποτέλεσμα του άγριου πορνό που βλέπουν, δυστυχώς, δεν είναι απομονωμένες. Αυτές οι ιστορίες δείχνουν ότι το πορνό είναι η νέα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για αμέτρητα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Για πολλούς, είναι η πρώτη επαφή με το σεξ, και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα, λόγω τον πραγμάτων που μαθαίνουν.

Η Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιού (NSPCC) διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 παιδιά των ηλικιών 11-16, και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τα μισά είχαν εκτεθεί σε διαδικτυακό πορνό. Από αυτή την ομάδα των 1.000 παιδιών, σχεδόν όλοι (94%) είχαν δει πορνό από την ηλικία των 14 ετών.

Στην ίδια έρευνα, πολλά αγόρια αποκάλυψαν ότι ήθελαν να αντιγράψουν τη συμπεριφορά που είχαν δει στο πορνό. Περισσότερο από το 1/3 (39%) των 13-14χρονων που απάντησαν σε αυτή την ερώτηση – και το 1/5 των 11-12χρονων (21%) – ήθελε να επαναλάβει τις πορνογραφικές πράξεις που έβλεπε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν, παρά το ότι πάνω από τα 3/4 των παιδιών συμφωνούσαν ότι το πορνό δεν τους βοηθάει να κατανοήσουν τη συναίνεση.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά πορίσματα της έρευνας που έκανε το NSPCC, ήταν το ότι πάνω από τα μισά τα αγόρια (53%) πίστευαν ότι το πορνό που είχαν δει ήταν ρεαλιστικό. Πίστευαν ότι αυτό που έβλεπαν στο πορνό είναι μια ακριβής απεικόνιση του σεξ και της σεξουαλικότητας. Αυτό συγκρίθηκε με το 39% των κοριτσιών που πίστευαν το ίδιο. Πολλά από τα νεαρά κορίτσια που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι ανησυχούν για το πως το πορνό θα κάνει τα αγόρια να βλέπουν τα κορίτσια και τις πιθανές επιπτώσεις σχετικά με την συμπεριφορά στο σεξ και τις σχέσεις.

Σε σχέση με τις πρόσφατες περιπτώσεις βιασμού παιδιών, ο αστυνομικός διευθυντής, Simon Bailey, ο εκπρόσωπος της προστασίας των παιδιών στο Εθνικό Συμβούλιο των Αστυνομικών Αρχηγών, είπε ότι «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εκπαιδεύσουμε τους νέους σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις και τη συναίνεση.»

Αυτές οι σπαρακτικές ιστορίες κακοποίησης και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το πορνό παίζει τον κύριο ρόλο στην ανάπτυξη των νέων παιδιών σήμερα. Και πέρα από την ανάπτυξη τους, το πορνό επηρεάζει τη συμπεριφορά τους, όπως αποδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των επιθέσεων. Αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά από το πορνό, είναι οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις του σεξ και τις επιβλαβείς συμπεριφορές σχετικά με την φυσική τους σεξουαλικότητα και το πως να φέρεσαι στους άλλους. Το πιο γλαφυρό πορνό που μπορεί να φανταστεί κανείς είναι πιο προσιτό, πιο ανώνυμο και πιο φθηνό από ποτέ. Το Fight the New Drug λαμβάνει αμέτρητες ιστορίες από ανθρώπους που είχαν εκτεθεί στο πορνό από την ηλικία των 8 ετών.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και ήρθε η ώρα να δράσουμε. Με το να είναι τα παιδιά μορφωμένα και ενημερωμένα σχετικά με τα πορίσματα αυτά, μπορούμε να αποτρέψουμε τις γενιές από το να έρθουν σε επαφή με τις πολλαπλές επιβλαβείς συνέπειες που οφείλονται άμεσα σε αυτήν την πορνοποίηση της κοινωνίας μας.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να υποτιμούμε τις επιβλαβείς συνέπειες του πορνό και να εκπαιδεύσουμε τους γύρω μας.

(μεταφράστηκε από fightthenewdrug.org)

Mr. Fantastic & emmanouel

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu