Το πρώτο σπίτι του κόσμου με 3D-εκτύπωση ελεύθερης μορφής

Ο σχεδιασμός του εκτυπωμένου σπιτιού 3D θα γίνει πραγματικότητα.

Η εταιρεία Wimberly, Allison, Tong & Goo (WATG) που κέρδισε στο διαγωνισμό απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μηχανικούς και καλλιτέχνες, για την υλοποίησή του.

Το στούντιο Αρχιτεκτόνων Urban, έχει βραβευτεί με πρώτη θέση για τη σχεδίαση του σπιτιού, που ονομάζεται «Καμπύλη», στον διαγωνισμό «ελεύθερου σχεδίου».
Η ομάδα που εδρεύει στο Σικάγο WATG, αποτελείται από τον Daniel Caven, Chris Hurst, Miguel Alvarez και Brent Watanabe κατέληξε σε αυτή την πρόταση, η οποία ανέπτυξε τη δυνατότητα σχεδιασμού και κατασκευής με 3D εκτύπωση . Το έργο τους ταιριάζει απόλυτα στα κριτήρια του διαγωνισμού, για το σπίτι μιας οικογενείας που διατηρεί την παραδοσιακή αισθητική δομή ,στο εργονομικό και κατασκευαστικό σύστημα κτιρίων .

Το σπίτι θα πρέπει να βρίσκεται στο Σατανούγκα, του Τενεσί στις ΗΠΑ, και η 3D εκτύπωση αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έπρεπε να σχεδιάσουν μια μονοκατοικία 56-74-τ.μ -τετραγωνικών ποδιών, και να είναι «ελεύθερης μορφής» – που σημαίνει ότι τα κτίρια δεν θα μπορούν να έχουν τακτικό ή επίσημο σχήμα. Επίσης να περιλαμβάνουν κουζίνα, μπάνιο,καθιστικό και ένα υπνοδωμάτιο. Για τη συναρμολόγηση της δομής, τα μικρά κομμάτια θα πρέπει πρώτα να εκτυπωθούν και να ενισχυθούν με σπρέι αφρού και σκυροδέματος. Στη συνέχεια, να τοποθετηθούν τα πάνελ με τους γυάλινους τοίχους και τα έπιπλα.
Η οροφή και το εσωτερικό του καμπυλωτού μοντέλου, θα εκτυπωθούν σε 28 πάνελ 3D. Αυτές οι τέσσερις βασικές ενότητες απο πλαστικό και ανθρακονήματα, στη συνέχεια θα ύψωθούν στη θέση τους και θα ενώνονται μεταξύ τους.
Το σπίτι πρέπει να είναι ανοικτό, και με φωτεινούς χώρους διαβίωσης. Οι γυάλινοι τοίχοι θα φέρνουν τους ενοίκους, σε άμεση επαφή με τη φύση.
Η ομάδα WATG πρέπει επίσης να εξετάσει τις μηχανικές, ηλεκτρικές, και υδραυλικές απαιτήσεις καθώς και το φωτισμό με ηλιακές στρατηγικές σχεδιασμού.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu