Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες! Ωρίμασε σε σπηλιά

Ένα τυρί Cabrales που παλαιώθηκε σε σπηλιά για 10 μήνες έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε διαγωνισμό στην Ισπανία και κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όταν δημοπρατήθηκε για 42.232 δολάρια.

Το τυρί, που δημιουργήθηκε από το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero, πωλήθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στην Αστούριας της Ισπανίας και αγοράστηκε από το εστιατόριο El Llagar de Colloto.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξαν τη γαλακτοκομική αυτή λιχουδιά ως το πιο ακριβό τυρί που πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Το τυρί μπήκε στη δημοπρασία αφότου το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales το ονόμασε «Mejor Queso del Certamen» ή «Καλύτερο Τυρί του Διαγωνισμού».

Το ακριβό τυρί, που ζυγίζει 2,5 κιλά, παρασκευάστηκε με αγελαδινό γάλα και ωρίμασε για 10 μήνες στο σπήλαιο Los Mazos, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 5.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί