Το παλάτι του Pierre Cardin

Με θέα τη θάλασσα, οι απαλές καμπύλες στα χρώματα των βράχων εμφανίζονται στις γωνίες του Théoule-sur-Mer.

Το παλάτι, με τα τεράστια φινιστρίνια για παράθυρα ακτινοβολεί στον ήλιο,με ένα καταρράκτη να συνοδεύει την αρμονία με τη φύση. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα φαίνεται να ανήκει σε μια άλλη εποχή, ή ίσως και σε άλλο κόσμο. Η κατοικία βρίσκεται στην πόλη της Théoule-sur-Mer, και βλέπει τη Μεσόγειο Θάλασσα σε ένα πανόραμα που εκτείνεται στον κόλπο των Καννών,ανάμεσα στα κόκκινα βράχια της Esterel.
Τη δεκαετία του 1970, ο Pierre Cardin κυριολεκτικά ερωτεύτηκε την αρχιτεκτονική των σφαιρικών και αισθησιακών σχημάτων από τον αρχιτέκτονα Antti Lovag, που έχει αλλάξει ριζικά το όραμα της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού στοχώρο της κατοικίας. Η εξάλειψη των καθιερωμένων γραμμών, άλλαξε τη μορφολογία της αισθητικής, και προσαρμόστηκε σε πιο παραδοσιακούς τρόπους ζωής γυρνώντας σε πρωτόγονες μορφές σπιτιών όπως τα τούνελ σε σπήλαια, κλπ)

Δεν υπάρχει ανάγκη για έπιπλα κήπου. Οι πάγκοι και τα τραπέζια είναι λαξευμένα στην πέτρα. Η μεγάλη πανοραμική κύρια αίθουσα ανοίγει προς τα έξω με μεγάλα παράθυρα και πολλά ανοίγματα στην οροφή και τους τοίχους. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 350 άτομα. Τα έπιπλα είναι τμήματα της συλλογής του Pierre Cardin. Ακόμη και η επένδυση υφάσματος στις πολυθρόνες, για παράδειγμα, έχουν σχεδιαστεί από τον Pierre Cardin

http://cdn-maison-deco.ladmedia.fr/var/deco/storage/images/art_decoration/decouvertes/visites-privees/le-palais-bulles-une-folie-avant-gardiste/terrasse_salle_a_manger/878234-1-fre-FR/Terrasse_salle_a_manger_w641h478.jpg
Οι οβάλ πόρτες έχουν πρόσβαση απευθείας στην πισίνα, προσφέροντας μαγευτική θέα

Ο Pierre Cardin, βρίσκει το σπίτι ιδανική τοποθεσία για την παρουσίαση της συλλογής του και εξετάζει το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσει αργότερα σαν ένα μελλοντικό μουσείο.
Εκτός από ένα αμφιθέατρο των 500 θέσεων που φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πάρτι, το σπίτι διαθέτει αίθουσα υποδοχής, ένα πανοραμικό σαλόνι και σουίτες 10 υπνοδωματίων, όλα σχεδιασμένα από σύγχρονους καλλιτέχνες. Η εξωτερική πισίνα, δημιουργεί λιμνούλες στον κήπο μέσα σε μια έκταση 8.500 τ.μ.

Τα πάντα, από το δάπεδο μέχρι την οροφή κινούνται στη διαστημική εποχή. Το φως μπαίνει γενναιόδωρα από αμέτρητα παράθυρα, και οι σκιές παίζουν με τις καμπύλες ζωγραφίζοντας σχέδια σε κάθε γωνία.
Ο Pierre Cardin λέει ότι το» Le Palais Bulles »διαμορφώνεται όπως το σώμα μιας γυναίκας, και είναι απόλυτα αισθησιακή πρόσκληση σε ένα όνειρο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu