• Αρχική
  • Άρθρα
  • LIFE
  • Το μυστικό που θα σας κάνει καλύτερη μαγείρισσα, σύμφωνα με 7 επαγγελματίες σεφ

Το μυστικό που θα σας κάνει καλύτερη μαγείρισσα, σύμφωνα με 7 επαγγελματίες σεφ

Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Μερικές φορές, ακόμη και αν έχετε μελετήσει και παρακολουθήσει από κοντά τη συνταγή ενός φαγητού, το μαγείρεμα στο σπίτι, μπορεί να αποδειχθεί μπελάς και όχι όπως αναμενόταν.
Τι πήγε στραβά;
Επτά κορυφαίοι σεφ δίνουν τα μυστικά τους, που αν τα ακολουθήσετε θα γίνετε οι καλύτεροι στην κουζίνα.
Το κλειδί είναι η προετοιμασία
Ο Tom Cenci, σεφ στο «Duck and Waffle μας λέει «Προσπαθήστε πάντα να κρατάτε τα πράγματα απλά. ‘Οταν το μαγείρεμα για κάποιον είναι σημαντικό φτιάχνει μια συνταγή που γνωρίζει. Αγοράστε όλα τα απαραίτητα, και προετοιμάστε τα υλικά από την προηγούμενη ημέρα. Το ζύγισμα, το κόψιμο το μαρινάρισμα, και το ψήσιμο, απαιτούν περισσότερο χρόνο, που ίσως δεν διαθέτετε. Ο χρόνος είναι απαραίτητος για να επικεντρωθείτε απερίσπαστοι με την συνταγή, χωρίς να κάνετε τα πάντα βιαστικά.
Πάρτε ένα θερμόμετρο φούρνου
Ο Jamie Thickett, επικεφαλής σεφ στο Veneta, του Λονδίνου μας λέει: Ο θερμομετρητής υπολειπόμενης θερμότητας θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα τρόφιμα (κυρίως κρέας) ακόμη και αν κλείσετε το φούρνο. Οι περισσότεροι φοβούνται να μην παραψήσουν το κρέας και αυτός είναι ο λόγος που καταλήγει μισοψημένο, ή καμμένο! Θα συνιστούσα την αγορά ενός θερμόμετρου αισθητήρα, για έλεγχο της θερμοκρασίας σε απευθείας σύνδεση.
Ακονίστε τις ικανότητές σας στο κόψιμο των υλικών
Ο Neil Borthwick, επικεφαλής σεφ στο Merchants Tavern, στο Shoreditch μας λέει: «Για τους νέους σεφ, η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων στο μαχαίρι είναι το κλειδί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να τεμαχίσουν τα υλικά γρήγορα, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. Είναι σημαντικό να είναι συνεπής γιατί αυτό δείχνει ότι είναι παραγωγικός. Όταν τα υλικά κόβονται στο σωστό μέγεθος σημαίνει ότι τα συστατικά μαγειρεύονται ομοιόμορφα και βελτιώεται η παρουσίαση του πιάτου. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι δεξιότητες στο μαχαίρι είναι πρακτική.
Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας υλικά
Η Μέριελ Armitage, ιδρύτρια της Λέσχης Mexicana μας λέει. Επενδύστε την ποιότητα του φαγητού σας σε πραγματικά υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, ακόμη και για να ραντίσετε το φαγητό. Ακόμη και λίγες σταγόνες μπορούν να αναδείξουν τη σαλάτα, τη γεύση του κρέατος της πίτσας, ή των ζυμαρικών, και θαλασινών.
Ο Ben Marks, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Perilla του Λονδίνου, μας λέει: «Χρησιμοποιώντας όλα βότανα θα σας κάνουν μια καλύτερη σεφ. Κάποιοι χρησιμοποιούν το φύλλο του βοτάνου, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη γεύση και υφή στο στέλεχος. Χρησιμοποιήστε κόλιανδρο, σέλινο, μέντα μαϊντανό και άλλα μυρωδικά βότανα, μέσα στις σάλτσες, σαλάτες και στις σούπες. Δίνουν ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά.
Σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα

Ο Bruno Loubet, Chef Patron στο Grain Store μας λέει: «Θα ήθελα να πω ότι ο σχεδιασμός και η έμπνευση είναι βασικά κλειδιά για την επιτυχία στο μαγείρεμα. Τα εποχιακά προϊόντα δίνουν έμπνευση. Κοιτάζοντας γύρω σας θα βρείτε σε αφθονία όμορφα και πολύχρωμα λαχανικά. Δώστε χρόνο στη φαντασία σας και σκεφτείτε τι πρόκειται να ετοιμάσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο όταν είστε απασχολημένοι, αλλά ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για τη δημιουργία πραγματικά υπέροχων πιάτων.
Δώστε τη σωστή ισορροπία στην οξύτητα του φαγητού
Ο Henrik Ritzen, executive chef του Aquavit στο Λονδίνο, μας λέει: Το πιο σημαντικό πράγμα που μαθαίνουμε ως σεφ είναι να εξισορροπούμε την οξύτητα σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε λίγο, ή πολύ ξύδι όταν μαγειρεύουμε, αλλά προφανώς φροντίζουμε να δοκιμάζουμε το φαγητό, όπως κάνετε και εσείς όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε (λεμόνι ή ξύδι,ή σάλτσες)στην αρχή ή στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, για διαφορετικά αποτελέσματα. Θα αναδείξει περισσότερο τη γεύση και θα κάνει το φαγητό σας πιο νόστιμο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu