Το μπλε διαμάντι 17 καρατίων «Bleu Royal» με τιμή που θα μπορούσε να φτάσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια!

Οι πάντα δημοφιλείς φθινοπωρινές δημοπρασίες κοσμημάτων της Γενεύης θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και ένας από τους πιο αναμενόμενους πολύτιμους λίθους θα είναι το 17,61 καρατίων "Bleu Royal", το μεγαλύτερο εσωτερικά άψογο φανταχτερό ζωηρό μπλε κόσμημα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος Christie's.

Το διαμάντι έχει σχήμα αχλαδιού και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πωληθεί στη δημοπρασία Christie’s, στις 7 Νοεμβρίου, στα 35 εκατομμύρια – 50 εκατομμύρια δολάρια. Εάν η πέτρα το πετύχει αυτό, θα είναι ανάμεσα στα πέντε κορυφαία μπλε διαμάντια που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Η δήλωση του Christie’s ανέφερε ότι το Bleu Royal είναι μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής που δεν κατονομάζεται τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το διαμάντι, τοποθετημένο σε δαχτυλίδι που πλαισιώνεται από διαμάντια, θα παρουσιαστεί προς πώληση σε δημοπρασία.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης», δήλωσε ο Rahul Kadakia, Διευθυντής Διεθνούς Κοσμήματος της Christie’s. «Κατά τη διάρκεια της 257χρονης ιστορίας μας, ο Christie’s είχε το προνόμιο να προσφέρει τα πιο σπάνια πετράδια του κόσμου σε δημοπρασία και η Bleu Royal συνεχίζει αυτή την παράδοση».

Με γνώμονα τη ζήτηση των συλλεκτών και την περιορισμένη προσφορά, οι τιμές για φανταχτερά έγχρωμα διαμάντια υψηλής ποιότητας έχουν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Τα φανταχτερά ζωηρά μπλε διαμάντια άνω των 10 καρατίων είναι εξαιρετικά σπάνια. Στην ιστορία του, ο οίκος Christie’s είπε ότι έχει προσφέρει μόνο τρεις τέτοιους πολύτιμους λίθους:


Το Bulgari Blue 10,95 καρατίων, που πουλήθηκε για περισσότερα από 15,7 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2010
Το 13,22 Winston Blue, το οποίο πουλήθηκε για περίπου 23,8 εκατομμύρια δολάρια στη Γενεύη τον Μάιο του 2014
Το Oppenheimer Blue 14,62 καρατίων, το οποίο απέκτησε περισσότερα από 57,5 ​​εκατομμύρια δολάρια, παγκόσμιο ρεκόρ για ένα φανταχτερό μπλε διαμάντι, στη Γενεύη τον Μάιο του 2016


(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί