Το κόλπο με το αλάτι στο σφουγγάρι πριν πλύνετε τα πιάτα

Θα πιστεύατε πως το αλάτι μπορεί να διατηρήσει το σφουγγάρι καθαρό από μικρόβια;


Τα σφουγγάρια εξαιτίας της συχνής χρήσης τους στην κουζίνα , αρχίζουν να μυρίζουν, να φθείρονται αλλά και να γεμίζουν βακτήρια και δυσοσμία.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος που ίσως δεν έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα για να τα αναζωογονήσετε είναι το αλάτι.

Αυτό το προϊόν που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, μπορεί επίσης να καθαρίσει τα σφουγγάρια εξαφανίζοντας βακτήρια και βρομιές, παρατείνοντας έτσι τη χρησιμότητά τους.


Αλάτι στα σφουγγάρια

Το μούλιασμα των σφουγγαριών σε διάλυμα θαλασσινού νερού είναι μια αποτελεσματική επιλογή για την απολύμανση και την απόσμηση σφουγγαριών χωρίς σκληρά χημικά. Αυτή η μέθοδος παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού και ελαττώνει τα απορρίματα, καθιστώντας το μια οικονομικά αποδοτική και χωρίς χημικά επιλογή για τη διατήρηση μιας καθαρής κουζίνας.

Διαβάστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να παρατείνετε τη χρησιμότητα ων οικιακών σφουγγαριών:

Αλατόνερο για απολύμανση σφουγγαριών
Διαλύστε ¼ φλιτζάνι αλάτι (επιτραπέζιο, θαλασσινό αλάτι ή αλάτι kosher) σε ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το αλάτι είναι πλήρως διαλυμένο ώστε να αποφύγετε λειαντικά σωματίδια που μπορεί να καταστρέψουν τις ίνες του σφουγγαριού.

Κατόπιν, βυθίστε το σφουγγάρι στο διάλυμα, αφήνοντάς το να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να το αφήνετε να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το αλάτι θα αποστειρώσει το σφουγγάρι και θα διασπάσει τα παγιδευμένα σωματίδια και τα λίπη. Ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αλατιού.


Πώς να διατηρήσετε καθαρά τα σφουγγάρια
Καθιερώνοντας μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, μπορείτε να διατηρήσετε τα σφουγγάρια σε άριστη κατάσταση. Μετά από κάθε χρήση, ξεπλύντε καλά το σφουγγάρι και στύψτε το για να φύγει το νερό. Ιδανικά, τοποθετείστε το σε σημείο που αερίζεται για να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Διαφορετικά, τοτποθετήστε το σφουγγάρι σε όρθια θέση και μακριά από επιφάνειες που ενδέχεται να έχουν βακτήρια.

Προσοχή να μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια καθότι έχουν ημερομηνία λήξης. Τα ορατά σημάδια φθοράς, είναι οι ξεφτισμένες άκρες, η μειωμένη απόδοση καθαρισμού, το ξεθώριασμα.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr – housedigest.com/ phoro: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί