• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «ευχαριστώ» της Κιμ Καρντάσιαν στον Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Το «ευχαριστώ» της Κιμ Καρντάσιαν στον Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τον Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε η Κιμ Καρντάσιαν για την απόφαση του να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Κιμ Καρντάσιαν, που έχει καταγωγή από την Αρμενία και τιμά τα ήθη και έθιμα της χώρας καταγωγής της, έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά των αρμενικών κοινοτήτων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν που τίμησε κάθε Αρμένιο και την αλήθεια”.

Αναλυτικά στην ανάρτηση της αναφέρει:
«Έπειτα από πάνω από έναν αιώνα αγώνα για την αλήθεια και την αναγνώριση, σήμερα ο λαός της Αρμενίας έλαβε αυτή την αναγνώριση στην οποία όλη ελπίζαμε και για την οποία όλοι προσευχόμασταν, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να κηρύσσει τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915, γενοκτονία. Ήταν ένας τεράστιος αγώνας για την αρμενική κοινότητα και εγώ κάθε χρόνο ένιωθα ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην αναγνώριση των γεγονότων αυτών ως γενοκτονία, όπως και ήταν. Επιτέλους, αυτή η μέρα ήρθε.

Είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά των αρμενικών κοινοτήτων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν που τίμησε κάθε Αρμένιο και την αλήθεια. Παρόλο που τίποτα, ποτέ, δεν θα φέρει πίσω τους Αρμένιους που δολοφονήθηκαν, ελπίζω οι οικογένειές τους να νιώσουν τώρα ένα αίσθημα ειρήνης. Θα συνεχίσω να τιμώ και να θυμάμαι αυτούς που χάσαμε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αλλά πλέον θα έχω μέσα μου την ελπίδα ότι μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας, δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά θηριωδίες του παρελθόντος να επαναληφθούν.

Ευχαριστώ, πρόεδρε Μπάιντεν, για το κουράγιο σου να πεις αλήθειες που άλλοι επέλεξαν να μην πουν. Κιμ».

newsit/ photo vid screenshot