Το έργο τέχνης τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας.
Ο γνωστός γλύπτης επέλεξε να χρησιμοποιήσει χάλυβα για το έργο του, διότι πρόκειται για υλικό το οποίο δεν φθείρεται από το πέρασμα του χρόνου. Ζυγίζει περίπου πεντακόσια κιλά, και μετά από την Βενετία και την Ρώμη, η ατσάλινη «Ντιβίνα» -όπως οι Ιταλοί «βάπτισαν» την θρυλική υψίφωνό μας- πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι της για το Παρίσι, την Βιέννη, την Λισαβόνα και την Νέα Υόρκη. Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού είχαν γίνει πριν δυο μήνες στην Βενετία, στην πλατεία του θεάτρου «Λα Φενίτσε», όπου η μοναδική αυτή καλλιτέχνις είχε τραγουδήσει σε σειρά έργων.
Επιθυμία του καλλιτέχνη είναι το έργο του να παρουσιαστεί, στην συνέχεια, και στο ελληνικό κοινό. Στην σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία, συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, ο Mητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος, η πρέσβης μας στην Ρώμη, Ελένη Σουρανή και η πρέσβης της χώρας μας παρά το Βατικανό, Κάτια Γεωργίου.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας χειμωνιάτικα αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









