• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τί προέβλεπε το συμβόλαιο που υπέγραψε η Νικόλ Κίντμαν για τις επίμαχες γυμνές σκηνές στο “Μάτια Ερμητικά Κλειστά”;

Τί προέβλεπε το συμβόλαιο που υπέγραψε η Νικόλ Κίντμαν για τις επίμαχες γυμνές σκηνές στο “Μάτια Ερμητικά Κλειστά”;

Το “Μάτια ερμητικά κλειστά” είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της Nicole Kidman.

Δεν ήταν μόνο το σέξι περιεχόμενό της αυτό που κέρδισε την προσοχή του κοινού αλλά και το γεγονός ότι συμπρωταγωνιστούσε με τον πρώην σύζυγό της, Tom Cruise. Πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία του ερωτικού δράματος -έκανε πρεμιέρα το 1999- αλλά και από το διαζύγιό της με τον χολιγουντιανό σταρ, αποκάλυψε ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον σκηνοθέτη Stanley Kubrick που της επέτρεπε να έχει τον τελευταίο λόγο για τις γυμνές σκηνές της.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης, που είναι γνωστός για τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο των ταινιών του, ήταν πρόθυμος να δουλέψει με την Nicole Kidman υπογράφοντας ότι μπορεί να έχει άποψη για τις γυμνές στις οποίες συμμετείχε. Αυτό συνέβη έπειτα από την διστακτικότητα που εξέφρασε η ηθοποιός για το γυμνό. Έχουμε ξαναμιλήσει για τα συμβόλαια πίσω από αυτές τις ερωτικές σκηνές στον κινηματογράφο αλλά η Nicole Kidman μας παρέθεσε τη δική της εμπειρία.

“Κάναμε μια ωραία συμφωνία που έγινε με συμβόλαιο. θα μου έδειχνε τις σκηνές με το γυμνό πριν τις βάλει στην ταινία. Έτσι θα ένιωθα απόλυτα ασφαλής. Δεν είπα όχι σε καμία από αυτές. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν θα στέκομαι εκεί γυμνή και όλοι θα γελάνε μαζί μου”, εξήγησε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός στο The New York Times Magazine.

Η Nicole Kidman συμπλήρωσε ότι δεν έχει θέμα να κάνει γυμνό στις ταινίες αλλά θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και έχοντας μια γραπτή συμφωνία με τον σκηνοθέτη βοηθάει.

Μιλώντας για το “Μάτια ερμητικά κλειστά”, ένα project που δούλευαν για δύο περίπου χρόνια μαζί με τον Tom Cruise ενώ υποτίθεται θα ήταν για τρεις μήνες, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που και οι δύο ήθελαν να ξεμπερδεύουν με το γύρισμα αλλά θα ήταν ψέμα να πει ότι δεν διασκέδασαν κατά τη διάρκειά του.

“Χαιρόμασταν να δουλεύουμε μαζί του” είπε για τον Kubrick που έφυγε από τη ζωή πριν κυκλοφορήσει η ταινία. “Την γυρίσαμε για δύο χρόνια. Είχαμε δύο παιδιά και ζούσαμε σε ένα trailer φτιάχνοντας κυρίως μακαρόνια γιατί ο Stanley ήθελε κάποιες φορές να τρώει μαζί μας. Δουλεύαμε με τον σπουδαιότερο κινηματογραφιστή και μαθαίναμε για τη ζωή μας και απολαμβάναμε τη ζωή μας στο set.”

H Nicole Kidman και ο Tom Cruise χώρισαν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια γάμου.


marieclaire/photo: video screenshot