• Αρχική
  • LIFE
  • Τι είναι αυτό που μας συναρπάζει για τους νίντζα;

Τι είναι αυτό που μας συναρπάζει για τους νίντζα;

Η σκληρή πειθαρχία, η αξιοθαύμαστη αφοσίωση και το πέπλο μυστηρίου που τους χαρακτηρίζει, προκαλεί το ενδιαφέρον όλων μας, για να μάθουμε περισσότερα.

Ωστόσο, αυτό που τους κάνει ικανούς δολοφόνους, είναι τα όπλα τους. Είναι αυτό που λέμε, τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Συνήθως, τα όπλα των νίντζα έχουν μικρό μέγεθος, για να μπορούν να κουβαληθούν με ευκολία και να κρύβονται εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο θανατηφόρα. Ας δούμε δέκα από τα πιο θανάσιμα όπλα των νίντζα:

 Δηλητήριο

Το δηλητήριο είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρησιμοποιεί ένας νίντζα. Μπορεί να μπει στο φαγητό, στο ποτό ή κατευθείαν στο στόμα του ανυποψίαστου θύματος την ώρα που κοιμάται. Μία ακόμα πολύ συνηθισμένη χρήση του δηλητηρίου ήταν η επάλειψη των λεπίδων των όπλων τους, για να αυξήσουν τις πιθανότητες θνησιμότητας. Το δηλητήριο μπορεί να προέλθει σχεδόν από παντού. Φυτά, μανιτάρια, ζώα, όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διάφορων ειδών δηλητηρίου. Ακόμα και κάτι απλό, όπως για παράδειγμα τα κόπρανα του σκύλου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μολύνουν κάποια πληγή του εχθρού και στην πορεία, ίσως και να τον σκοτώσουν.

 
Manriki-Gusari

Με μια απλή ματιά μπορεί να μην μοιάζει με κάτι πολύ επικίνδυνο, αλλά στα χέρια ενός έμπειρου και εκπαιδευμένου νίντζα μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο. Το Manriki-Gusari αποτελείται από δύο βαρίδια που συνδέονται με αλυσίδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Συνήθως είναι αρκετά μικρό, ώστε να χωράει στην παλάμη του χεριού και ανά πάσα στιγμή, με μία γρήγορη κίνηση μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο από απόσταση. Σε κοντινή απόσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλιχθεί γύρω από το χέρι, το πόδι ή τον λαιμό του αντιπάλου για να τον πνίξει.

 Kama

Ενώ οι περισσότεροι ίσως να φαντάζονται τους νίντζα με κάποιο σπαθί στο χέρι, η αλήθεια είναι πως προτιμούσαν να χρησιμοποιούν μικρότερα σε μέγεθος όπλα, που μπορεί να προέρχονται από κάποια εργαλεία καθημερινής χρήσης. Το Kama είναι ένα αγροτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κόβει το ρύζι, αλλά στα χέρια ενός δολοφόνου, ειδικά αν χρησιμοποιεί δύο Kama ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εργαλείο θανάτου. Τα μικρά αυτά δρεπάνια, μπορούν εύκολα να κρυφτούν μέσα στην ενδυμασία του νίντζα και είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντέξουν τα χτυπήματα από σπαθιά και ξύλα.

 
Neko-te

 

Όπως είπαμε και πριν, οι νίντζα προτιμούν όπλα που είναι μικρά, ελαφριά και που μπορούν να μείνουν κρυφά με ευκολία. Το Neko-te όμως, δεν αποτελεί τέτοιο όπλο. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ διακριτικό και να θυμίζει ταινία του Φρέντυ Κρούγκερ, αλλά φορεμένο στο χέρι μιας θηλυκής νίντζα (Kunoichi) αποτελεί θανάσιμο εργαλείο. Φοριέται σαν γάντι και έχει κοφτερά νύχια που με μια κίνηση του χεριού μπορεί να κόψει το λαιμό ή το πρόσωπο του θύματος. Για σιγουριά, πολλές φορές οι κοφτερές άκρες του Neko-te αλείφονταν με δηλητήριο.

  

Metsubishi

Το Metsubishi από μόνο του μπορεί να μην είναι θανάσιμο, αλλά αν ένας νίντζα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εύχεσαι να πεθάνεις γρήγορα. Το Metsubishi είναι ένα είδος αρχαίου σπρέι πιπεριού, αλλά πολύ πιο αποτελεσματικό. Συχνά, οι νίντζα θα έφτιαχναν το δικό τους μείγμα, για να ταιριάζει με την αποστολή τους, χρησιμοποιώντας πιπέρι, άμμο, μεταλλικά ρινίσματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τυφλώσει τον αντίπαλο. Το μείγμα μπορούσε να συνδυαστεί με το φυσοκάλαμο ή να μπει μέσα σε τσόφλι αυγού. Αν έπεφτε στα μάτια του αντιπάλου, τότε δεν είχε ελπίδα σωτηρίας.

 Kakute

Τα Kakute είναι ένας καλός λόγος να μην δώσεις ποτέ το χέρι σου σε νίντζα. Ένα όπλο πολύ απλό και πολύ διακριτικό. Το Kakute είναι στην ουσία ένα δαχτυλίδι με αγκάθια που προεξέχουν και μπορούσε να κάνει σοβαρή ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος έφτανε το χέρι του νίντζα. Κάποιος έμπειρος νίντζα θα μπορούσε να αλείψει τα αγκάθια με δηλητήριο και να γίνει ακόμα πιο θανάσιμος σε κοντινή επαφή. Ωστόσο, σε τέτοια περίπτωση, αυτός που φοράει το δαχτυλίδι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός κατά τη χρήση του, ώστε να μην δηλητηριάσει κατά λάθος τον εαυτό του.

 Kusarigama

Στον κόσμο των νίντζα, το Kusarigama έχει τον ρόλο του ελβετικού σουγιά. Μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη μάχη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και στην ουσία μοιάζει με τον συνδυασμό ενός Kama με Manriki-Gusari. Η αλυσίδα του όπλου μπορεί να παγιδέψει τον αντίπαλο και η κοφτερή λεπίδα του να αποφέρει το θανάσιμο χτύπημα.

 Shuriken

Ίσως το πιο δημοφιλές όπλο των νίντζα, γνωστό και σαν «αστεράκια των νίντζα». Τα αστεράκια αυτά έχουν ποικίλα μεγέθη και σχήματα και ρίχνονται στον αντίπαλο από απόσταση. Μπορεί στις ταινίες να βλέπουμε συνήθως τους νίντζα να ρίχνουν τα Shuriken μέσα από τις σκιές, αλλά στην πραγματικότητα, τα αστεράκια αυτά χρησιμοποιούνταν σαν αμυντικό όπλο, όταν κάποιος νίντζα δεχόταν επίθεση. Αυτό που έκανε τα Shuriken ακόμα πιο επικίνδυνα ήταν η επάλειψη με δηλητήριο ή χώμα, για να μετατρέψει ακόμα και την πιο μικρή γρατζουνιά σε θανάσιμη πληγή.

 Kunai

Το απόλυτο όπλο ενός νίντζα. Μικρό και πολυχρηστικό. Σε κοντινή απόσταση, μπορεί να κόψει ή μαχαιρώσει τον αντίπαλο κάνοντας σοβαρή ζημιά. Αν ο νίντζα θέλει να κρατήσει απόσταση από τον εχθρό, τότε μπορεί να το ρίξει στον αντίπαλο από μακριά. Ο κρίκος στην άκρη του επιτρέπει τον συνδυασμό με σχοινί ή αλυσίδα. Όπως και τα άλλα όπλα, μπορεί να επαλειφθεί με δηλητήριο για να κάνει επιπλέον ζημιά.

 Fukiya

Σε έναν κόσμο χωρίς σνάιπερς και σιγαστήρες, το Fukiya ήταν το ιδανικό όπλο. Το Fukiya ήταν ένα φυσοκάλαμο που έμοιαζε αρκετά με φλογέρα, ώστε να ξεγελάει τους ανυποψίαστους φρουρούς. Ύστερα, μέσα από τις σκιές, οι νίντζα μπορούσαν να χτυπήσουν τον αντίπαλο από απόσταση και να εξαφανιστούν πριν υποψιαστεί κανείς τίποτα. Σε περίπτωση που κάποιος εντόπιζε τον νίντζα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν καλάμι αναπνοής κάτω από το νερό κάποιας κοντινής λίμνης ή ποταμιού.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu