• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θοδωρής Αθερίδης: «Αν δεν κάνω το εμβόλιο θα φοβάμαι μόνιμα»

Θοδωρής Αθερίδης: «Αν δεν κάνω το εμβόλιο θα φοβάμαι μόνιμα»

Με τον κωδικό «Καλοκαίρι του ΄21» και εν αναμονή του εμβολίου, ο Θοδωρής Αθερίδης ετοιμάζεται για τις φετινές γιορτές.

«Αυτό που ζούμε υπερβαίνει τα πάντα. Ασχημο πράγμα ο εγκλεισμός. Αν δεν ήταν έτσι θα είχαμε λόγο να έχουμε κατάθλιψη, γιατί όλο ψαχνόμαστε. Λες και χωρίς πανδημία ήμασταν ευτυχισμένοι, πάντα κάτι μας έφταιγε. Αλλά αυτό τώρα παρακράτησε. Σαν να ήρθε για να μας πει να δοξάζουμε τον Θεό για το πριν».

«Πιο πολύ μου λείπει η επαφή, να βγω με φίλους, να μιλήσουμε, να φάμε έξω, να γελάσουμε, να κοροϊδέψουμε.
Αλλά δεν νοσταλγώ τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων και για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν νοσταλγώ στην ζωή μου γενικώς. Δεν περίμενα τον Αη Βασίλη. Από πολύ μικρός δεν πίστευα, αλλά θα ήταν πιο ωραία αν είχα μάθει να πιστεύω. Επειδή δεν μου έκαναν πολλά δώρα, μου εξήγησαν ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης. Αλλιώς θα αναρωτιόμουν γιατί φέρνει δώρα στα άλλα παιδάκια. Κι έτσι μου το ξέκοψαν».


«Ο εγγονός μου, που είναι τώρα δέκα πέντε μηνών, έχει καιρό για τον Αγιο Βασίλη. Θα επιχειρήσω πάντως να τον κάνω να πιστέψει. Αν δεν τα καταφέρω, θα τα παρατήσω.

Παππούς αισθάνομαι και με το παραπάνω. Σαν μπαμπάς χωρίς έννοιες. Μέσα στην καραντίνα ωστόσο αποφεύγω να βλέπω και την κόρη μου με τον γαμπρό μου, άρα και τον μικρό, αλλά όποτε τον βλέπω, τον ζουπάω….
Χαίρομαι που δουλεύω αλλά ομολογώ ότι και η ίδια η δουλειά, μου δημιουργεί άγχος, παίρνω ένα ρίσκο. Παρά τα τεστ, η έγνοια δεν φεύγει. Είναι όλα παρακινδυνευμένα.

Οι συνάδελφοί μου βιώνουν τραγικά αυτή την συγκυρία. Κανένας δεν δουλεύει, με εξαίρεση όσους είναι στο Εθνικό. Με το εμβόλιο, προσδοκούμε όλοι, ότι θα προλάβουμε το καλοκαίρι να κάνουμε περιοδεία. Κόντρες στο θέατρο δεν είδα, ούτε είδα τους ηθοποιούς να διχάζονται. Ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει που δουλεύεις;».

«Μου ζητήθηκε να κάνω ραδιόφωνο. Δέχτηκα για βιοποριστικούς λόγους. Από εκεί και πέρα κάθε τι που κάνω θέλω να το κάνω με συνέπεια. Ξεκίνησα μόνος αλλά στην συνέχεια πήρα τον φίλο του τον Αντώνη Κρόμπα γιατί ήθελαν η εκπομπή να έχει πιο πολύ χαβαλέ. Εμένα μου έβγαινε πιο νυχτερινή.
Πράγματι έχω μια τάση να κάνω δημοσίως ενδοσκόπηση και θέλω να παροτρύνω και τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το Α και το Ω της καλλιτεχνικής προσέγγισης -όχι η αποστασιοποιημένη παρατήρηση. Νοιώθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους όταν τους ανοίγεσαι και μοιράζεσαι πράγματα. Είναι λυτρωτικό.

Το “Ελα και θα δεις” στην Τηλεόραση μου το πρότεινε ο παραγωγός Φάνης Συναδινός, λέγοντάς μου ότι είναι θα το οργανώσει η Σεμίνα Διγενή. Φυσικά και δέχτηκα. Μου ταιριάζει να είμαι οικοδεσπότης σε μια παρέα. Είναι η δεύτερη φύση μου. Ολη την δουλειά την κάνει η Σεμίνα -μου στέλνει το υλικό να το διαβάσω!

Το Mega για μένα είναι ό,τι πιο κλασάτο έχει κάνει αυτή η χώρα σε τηλεοπτικό επίπεδο, κι όχι μόνον. Και βρίσκω τώρα την πρόθεση να κρατηθεί αυτό το class μαζί με την αίσθηση της μη βιασύνης. Δεν θέλει να κάνει εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και νομίζω ότι θα πάει καλά».

(bovary)