• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θαλάσσιος ελέφαντας σπάει την καραντίνα και…πάει επίσκεψη σε σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Θαλάσσιος ελέφαντας σπάει την καραντίνα και…πάει επίσκεψη σε σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας άντρας σε καραντίνα στο Σιάτλ των ΗΠΑ είχε μια πολύ παράξενη επίσκεψη στην αυλή του σπιτιού του. Ένας θαλάσσιος ελέφαντας ήρθε και του χτύπησε την πόρτα να μπει.

«Ετοίμαζα τις παραδόσεις για τα μαθήματά μου στον υπολογιστή όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο: Ήταν ένας θαλάσσιος ελέφαντας που πλησίαζε το σπίτι», ανέφερε ο καθηγητής κοινωνιολογίας, Σπένσερ Άντριτς, σύμφωνα με το Vice.


Ο Σπένσερ άρπαξε την κάμερα και βιντεοσκόπησε το θαλάσσιο θηλαστικό να προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι. Όταν ο Σπένσερ δεν άνοιξε την πόρτα, το τεράστιο ζώο άραξε στο πατάκι.

«Έχει τρία σημάδια στα πτερύγιά της, αλλά δεν χρειάστηκε να τα δει. “Πάω στοίχημα ότι είναι η Έλσι Μέι”, μου είπε», ανέφερε ο Σπένσερ για το τηλεφώνημα που έκανε στην υπηρεσία χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Ο ειδικός διασώστης είχε αναγνωρίσει την «άτακτη» θαλάσσια ελεφαντίνα από την ασυνήθιστη συμπεριφορά της. Όντως, είναι πολύ κοινωνική.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Σπένσερ βιντεοσκόπησε την Έλσι να κοιμάται στο γκαζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτού του είδους οι φώκιες περνούν τον περισσότερο καιρό στη θάλασσα, αλλά την άνοιξη βγαίνουν στην στεριά. Συνήθως, ψάχνουν για ένα ήσυχο μέρος, που δεν θα τους ενοχλήσουν.

«Για κάποιο λόγο, συνδυάζει την περιοχή […] με ένα ασφαλές καταφύγιο. Και μιας και βλέπει ανθρώπους για όλη της τη ζωή, δεν την νοιάζουν αμάξια, σκυλιά ή άνθρωποι, ανέφερε ο ειδικός», λέει ο Σπένσερ.

«Για την ακρίβεια, είναι πολύ περίεργη, θέλει να έρχεται πιο κοντά για να δει τι κάνεις», κατέληξε ο Σπένσερ, σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που η Έλσι διάλεξε να αράξει στο σπίτι της οικογένειάς του.

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)