• Αρχική
  • LIFE
  • Θα θέλατε να κάνετε τον κόσμο σας μεγαλύτερο;

Θα θέλατε να κάνετε τον κόσμο σας μεγαλύτερο;

Από εμπειρίες γρήγορης αδρεναλίνης σε ήσυχες και γαλήνιες αποδράσεις, πάντα υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε τον κόσμο μας μεγαλύτερο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζωντάνια σας για μια καθημερινή δημιουργική δόση έμπνευσης. Είτε είστε μόνοι σας, ή με την οικογένεια και τους φίλους σας, θα βρείτε άπειρες ιδέες που θα σας δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα αστέρια στο ταλέντο σας.
Ο Σύλλογος Φωτογράφων, είναι μια από τις τελευταίες ίσως μεγαλύτερες μανίες του διαδικτύου. Αν δεν έχετε ακούσει για αυτό, αρχίστε να ψάχνετε.
Πάρτε μαζί σας και ένα φίλο, συνάδελφο ή γείτονα, και να τραβήξετε φωτογραφίες από οτιδήποτε σας αρέσει, και σας κάνει εντύπωση. Είναι απλό!
Στις μέρες μας, δεν χρειάζεσαι μια ειδική κάμερα, το smartphone σας παίρνει πολύ καλές εικόνες και όλες έχουν ενσωματωμένο λογισμικό επεξεργασίας. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά πριν φτάσετε σε αυτό, πρέπει να πάρετε μια απόφαση.

Αποφασίστε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε μια φωτογραφία πριν ξεκινήσετε:
Ο νυχτερινός ουρανός • Φαγητά που έχετε φτιάξει και διακοσμήσει • Τούρτες • Κατοικίδια, και άγρια ζώα • τρένα, αεροπλάνα αυτοκίνητα • τοπική κοινότητα ή αθλητική ομάδα • Ασυνήθιστα, ερειπωμένα ή άλλα ενδιαφέροντα κτίρια • Παραλίες, χωράφια, δρόμους, τη θάλασσα • απρόσμενα στιγμιότυπα και σκηνές του δρόμου.
Μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε και αφού έχετε αποφασίσει, κάντε κλίκ! Για το κινητό σας smartphone, υπάρχουν μερικές συμβουλές φωτογραφίας.
Υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες, όπου μπορείτε να αναδείξετε την εργασία σας μοιράζοντάς την με αρχεία, στο Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, Imgur, Panoramio και Pinterest. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να φορτώσετε τις εικόνες σας απευθείας από το τηλέφωνό σας.
Όταν περάσουν μερικές εβδομάδες θα δοκιμάσετε κάποιες τεχνικές μοντάζ. Μπορείτε να επεξεργαστείτε και να χειριστείτε τις εικόνες στο τηλέφωνό σας, και να τις μεταφέρετε στον υπολογιστή σας. Να θυμάστε, ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος, όταν πρόκειται για τη δική σας δημιουργική τέχνη.


Διάσημος Chef

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε τον εαυτό σας σε ένα γκουρμέ σεφ. Κι όμως είναι πολύ πιο εύκολο να εξελιχθείτε σε μια γαστρονομική ιδιοφυΐα.
Στην τηλεόραση σχεδόν κάθε κανάλι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα βρείτε κάποιον να μαγειρεύει. Οι πύργοι με τα εντυπωσιακά μενού έχουν ένα απλό εισιτήριο, σε μια απλή κουζίνα, που θα μεγαλουργήσετε.
Μπορείτε να συναντήσετε τους καλύτερους σεφ των καλύτερων σχολών μαγειρικής, στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να πάρετε συμβουλές και οδηγίες. Υπάρχουν ακόμη και μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ή ακόμη και για χορτοφάγους. Το Σαββατοκύριακο κάντε ένα γκουρμέ τραπέζι δώρο στο σύντροφο, την παρέα, ή την οικογένειά σας, και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Η μαγειρική είναι μια πρόκληση διαφορετικού είδους. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και θα βρείτε δεκάδες βιβλία μαγειρικής από διάσημους σεφ με αστέρι Michelin. Θα γίνετε ο ημίθεος της οικογένειας. Στο διαδίκτυο θα βρείτε τα πάντα, από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, μέχρι επαγγελματικές τηγανίτες. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι θα φτιάξετε, και μετά να ψωνίσετε τα απαραίτητα υλικά. Στην αρχή ίσως δυσκολευτείτε, αλλά το κλειδί είναι να μην φοβάστε να πειραμματιστείτε με οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει περισσότερο. Στο μαγείρεμα όλα είναι διασκέδαση. Κάντε το ένα απολαυστικό παιχνίδι, και πάρτε συνεργάτες και τα παιδιά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, και θα πάρετε μια πραγματική αίσθηση της επιτυχίας. Μη σκέφτεστε συνέχεια το πλύσιμο των πιάτων …


Ζωγραφική

Ο καθένας μπορεί να σκιτσάρει, απλά πρέπει να το πιστέψει. Με την πρακτική μπορείτε να κάνετε μεγάλα έργα ζωγραφικής.
Όπως η μουσική, η ζωγραφική ή οποιαδήποτε μορφή δημιουργικής τέχνης δεν απαιτεί εμπειρία, αρκεί να έχετε έμφυτο καλλιτεχνικό ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι την επιθυμία να μάθετε και να δοκιμάσετε κάτι νέο!
Η καλλιτεχνική εντύπωση ποτέ δεν γνώριζε όρια. Δεν πρέπει να σας νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα, και η κρίση των άλλων. Είναι μια καθαρά προσωπική διασκέδαση παίζοντας με τα χρώματα μπερδεύοντας το φώς, με τις σκιάσεις, ζωντανεύοντας την φανταστική εικόνα του μυαλού σας, ή αυτό που βλέπετε με τα μάτια σας. Οι ενήλικες συχνά φοβούνται να γίνουν δημιουργικοί, και οι αναστολές στέκονται εμπόδιο στα πράγματα που ήθελαν πάντα να κάνουν.
Τώρα είναι η ευκαιρία σας!
Δεν μιλάμε για αριστουργήματα αλλά για μια έκφραση της νόησης, που υλοποιείται και μεταβιβάζεται στον καμβά, ή στο χαρτί. Μαθαίνοντας μια καινούρια τεχνική, ανακαλύπτεις τον κόσμο σου, ανοίγοντας τις σκέψεις μπροστά στα μάτια σου. Βρείτε χρόνο να ζωγραφίσετε. Είναι αρκετά δύσκολο στην πολυάσχολη ζωή σας, που κατέληξε να είναι μια συνεχόμενη ρουτίνα.
Γραφτείτε σε ένα εργαστήρι ζωγραφικής, ή εξασκηθείτε στο σπίτι, με ένα απλό μολύβι και χαρτί. Εκπαιδεύστε τα μάτια σας να βλέπουν τις λεπτομέρειες του κόσμου που σας περιβάλλει, (πώς χτυπά το φως στα αντικείμενα, και εξετάστε τις γραμμές και τα χρώματά τους). Να παίρνετε μαζί σας ένα μπλόκ για να σχεδιάζετε όπου κι αν βρίσκεστε. Πηγαίνετε σε γκαλερί και εξερευνήστε την τέχνική, και πώς αποτύπωσαν τον κόσμο τους, οι άλλοι καλλιτέχνες.
Η χαρά της δημιουργίας είναι προσωπική σας επιλογή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu