• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τάσος Δούσης: Έπεσα σε ενέδρα των Ταλιμπάν και μου είπαν “κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις” – ΒΙΝΤΕΟ

Τάσος Δούσης: Έπεσα σε ενέδρα των Ταλιμπάν και μου είπαν “κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις” – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις εμπειρίες του από την εποχή που ήταν πολεμικός ανταποκριτής, μίλησε, την Πέμπτη (22/04), ο Τάσος Δούσης

και αποκάλυψε πως είχε πέσει σε ενέδρα των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, και του είπαν να κάνει την προσευχή του γιατί θα πέθαινε.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Δούσης είπε στην εκπομπή του ANT1, «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ότι ήταν σε μια μεγάλη πομπή δημοσιογράφων, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η οποία περνούσε και πήγαινε προς την Καμπούλ και ένας Αφγανός τούς είπε «σταματήστε, παρακάτω σκοτώνουν δημοσιογράφους».

Παρ’ όλα αυτά, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως συνέχισαν την πορεία τους και ξαφνικά έπεσαν σε ενέδρα των Ταλιμπάν, οι οποίοι τους πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο, τους έστησαν στα γόνατα και ένας από αυτούς τού είπε «κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις!».

Ακόμα, ο Τάσος Δούσης είπε:

«Ο αλήτης ο Ταλιμπάν πάτησε και τη σκανδάλη. Χωρίς πλάκα, για μήνες ολόκληρους τσιμπιόμουν για να δω αν είμαι ζωντανός. Είχαν σκοτώσει, πριν από εμάς, τέσσερις δημοσιογράφους».

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε πως το περιστατικό τού άλλαξε τη ζωή και έτσι αποφάσισε να σταματήσει την ελεύθερη δημοσιογραφία και στράφηκε στις ταξιδιωτικές εκπομπές.

(sputniknews – φωτο: photo screenshot)