• Αρχική
  • LIFE
  • Tα πιο σκοτεινά νερά, και τα μυστηριώδη Τρίγωνα της θάλασσας

Tα πιο σκοτεινά νερά, και τα μυστηριώδη Τρίγωνα της θάλασσας

Το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο με μυστηριώδεις εξαφανίσεις, με σκοτεινά μυστικά και παραφυσική δραστηριότητα.

Υπάρχουν και άλλα ναυτικά σημεία όπου πληρώματα των πλοίων έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος.
Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, που ορίζεται από τα σημεία -Βερμούδες, Φλόριντα, και Πουέρτο Ρίκο. Η μακρόχρονη μακάβρια φήμη του μιλάει για εξαφάνιση πλοίων και αεροπλάνων και πολλών ακόμη φαινομένων. Μερικοί ισχυρίζονται ότι περιέχει μια σκουληκότρυπα σε μια άλλη διάσταση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η περιοχή είναι ένα hotspot UFO.
Τον Δεκέμβριο του 1945, η περιοχή προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή, όταν πέντε αεροπλάνα Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής άσκησης. Πριν χάσουν επαφή και εξαφανιστούν κάπου έξω από τις ακτές της νότιας Φλόριντα,μέσω του ασυρμάτου ο πιλότος ακούγεται να λέει . «Μπαίνουμε σε λευκά νερά, τίποτα δεν φαίνεται σωστό»
Δεν ακούστηκε ποτέ ξανά τίποτα για τα αεροπλάνα και τους 14 άνδρες που χάθηκαν. Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός, όταν, ένα αεροσκάφος αναζήτησης και διάσωσης με 13 άνδρες επί του σκάφους, στάλθηκε να εντοπίσει τα αεροπλάνα, εξαφανίστηκε ανεξήγητα και αυτό με τους επιβάτες του. Από τότε, έγιναν και άλλες εξαφανίσεις πλοίων στην περιοχή, όπως το SS Marine Sulphur Queen, ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ένα πλήρωμα 39 ατόμων το 1963, και το Collier USS Cyclops με 309 μέλη πληρώματος το 1918.
Η Θάλασσα των Σαργασσών

Η μόνη περιοχή της «θάλασσας» χωρίς ακτές, είναι η Θάλασσα των Σαργασσών. Η περιοχή βρίσκεται στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, και περιβάλλεται από ωκεάνια ρεύματα. Θαλάσσια φυτά και σκουπίδια παρασέρνονται από τα ρεύματα και συσσωρεύονται στην θάλασσα των Σαργασσών, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο από «Sargassum», (ένα είδος σκούρο καφέ παρεμβατικών φυκιών). Λόγω της συσσώρευσης φυκιών και την απομόνωση της περιοχής που δημιουργείται από τα ρεύματα, η θάλασσα παραμένει παράξενα ζεστή και ήρεμη, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από την κατάψυξη και τα ασταθή νερά του Ατλαντικού Ωκεανού.
Αυτή η απόκοσμη ηρεμία, συμβάλλει περισσότερο στο μυστήριο της περιοχής. Πολλά πλοία έχουν παρασυρθεί στα γαλήνια νερά της. Το 1840, το γαλλικό εμπορικό πλοίο Rosalie έπλευσε μέσω της Θάλασσας των Σαργασσών και ανακαλύφθηκε αργότερα άθικτο με τα πανιά του, χωρίς όμως τα μέλη του πληρώματος μέσα στο πλοίο.
Οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις, βρήκαν εξήγηση στις λαϊκές παραδόσεις του δέκατου ένατου αιώνα, λέγοντας ότι τα σαρκοβόρα φύκια της θάλασσας των Σαργασσών, καταβρόχθησαν τους ναύτες, αφήνοντας μόνο το πλοίο.
Η «Θάλασσα του Διαβόλου» της Ιαπωνίας

Θάλασσα του Διαβόλου, είναι επίσης γνωστή ως το Τρίγωνο των Βερμούδων του Ειρηνικού, μια περιοχή γύρω από το νησί Miyake, περίπου 60 μίλια νότια του Τόκιο. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή ως Τρίγωνο του Δράκου λόγω των αρχαίων μύθων για δράκους που ζούσαν στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο συγγραφέας Charles Berlitz έγραψε το βιβλίο »Το Τρίγωνο του Δράκου» για τα παραφυσικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη Θάλασσα του Διαβόλου. Έγραψε ότι στην Ιαπωνία έχασε πέντε πολεμικά πλοία που μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 700 ναύτες κατά τη διάρκεια 1952 και ’54, εν καιρώ ειρήνης, και η περιοχή ανακηρύχθηκε επίσημα επικίνδυνη ζώνη. Οι έρευνες για τους ισχυρισμούς του Berlitz διαπιστώθηκε αργότερα, όταν στρατιωτικά σκάφη βρήκαν πράγματι τα εξαφανισμένα αλιευτικά σκάφη, μερικά από τα οποία ήταν έξω από την Θάλασσα του Διαβόλου.
Οι ερευνητές έσπευσαν να επισημάνουν το γεγονός ότι εκατοντάδες αλιευτικά σκάφη χάνονταν γύρω από την Ιαπωνία κάθε χρόνο λόγω των καιρικών συνθηκών και της πειρατείας, και όχι λόγω της υπερφυσικής δραστηριότητας ή των μυθικών δράκων της θάλασσας. Η απόκοσμη όμως φήμη της επικίνδυνης Θάλασσας του διαβόλου ζει.
Το Τρίγωνο του Μίτσιγκαν

Το Τρίγωνο του Michigan βρίσκεται στη λίμνη Μίτσιγκαν, της οποίας η ακτογραμμή εκτείνεται απο το Ιλινόις, Μίτσιγκαν, Ιντιάνα και την Ουισκόνσιν. Βρίσκεται πάνω από την κεντρική λίμνη Μίτσιγκαν, και η περιοχή έχει κατηγορηθεί για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις των μελών του πληρώματος, πλοίων και αεροπλάνων. Κάποιοι ανέφεραν ότι ενώ έπλεαν πάνω από το Τρίγωνο Μίσιγκαν, ο χρόνος έμοιαζε να είναι στατικός, αργός -σαν να σερνόταν- , ή να επιταχύνει.
Το 1937, η εξαφάνιση του καπετάνιου George Donner από το πλοίο του εδραίωσε την περίεργη κατάσταση του Τριγώνου. Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ρουτίνας παράδοσης άνθρακα, ο Donner έδωσε εντολές στο πλήρωμά του να τον ξυπνήσουν όταν το πλοίο θα έφτανε στο λιμάνι. Όταν ήρθαν στην καμπίνα του φορτηγού, τρεις ώρες αργότερα, ο Donner είχε εξαφανιστεί, παρά το γεγονός ότι η πόρτα της καμπίνας του ήταν κλειδωμένη από μέσα.
Το 1950, η Northwest Airlines Flight 2501 εξαφανίστηκε, ενώ πετούσε πάνω από το Τρίγωνο του Μίτσιγκαν απο το Σιάτλ στην Νέα Υόρκη. Τα 58 άτομα του σκάφους, φαίνεται να εξανεμίστηκαν, και δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά την ενδελεχή έρευνα των υπεύθυνων αρχών του Μίτσιγκαν.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu