Τα πιο όμορφα σημεία στον κόσμο για ονειροπόληση

Ο νυχτερινός ουρανός δίνει την αίσθηση του απείρου, και ενός ατέλειωτου ονείρου.

Ένας ανοιχτός χάρτης, μας δείχνει τη θέση μας σε αυτή την τεράστια αχανή αστροφεγγιά του ανοιχτού σύμπαντος. Η μηχανή του χρόνου, μας επιτρέπει να δούμε δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, και το ταξίδι του φωτός μέσα απο τα πιο μακρινούς γαλαξίες.
Αλλά όταν πρόκειται για την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, δεν είναι όλες οι θέσεις ίδιες. Εάν βγείτε στο δρόμο, της Νέα Υόρκη, το μόνο που θα είστε σε θέση να δείτε θα είναι μια μικρή αναλαμπή αστεριών σε ένα θολό ουρανό, στην καλύτερη περίπτωση.
Χρειάζεται να συμπέσουν αρκετοί παράγοντες μαζί για να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες παρατήρησης των αστεριών. Για παράδειγμα για να μπορέσετε άνετα να παρατηρήσετε το νυχτερινό έναστρο ουρανό, θα πρέπει να είναι συμβατό το υψόμετρο του τόπου, η ξηρότητα του αέρα, και πολύ περισσότερο η φωτορύπανση των πόλεων .
Εάν είστε τυχεροί ίσως να βρεθείτε στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, για μια αξέχαστη φωτισμένη νύχτα αστεριών. Εδώ είναι μερικά σημεία, απο κάποιους «τυχερούς» που βρέθηκαν εκεί, και μοιράζονται μαζί μας την ιδιαίτερη εμπειρία τους.
**Kruger National Park στη Νότια Αφρική. Η μεγαλύτερη αποκλειστική περιοχή στη Νότια Αφρική, που κρατάει μακριά τη ρύπανση και τα τεχνητά φώτα των πόλεων.

**Η μεγαλύτερη κορυφή του Mauna Kea στη Χαβάη είναι σχεδόν 14.000 πόδια. Είναι τόσο υψηλή που, μπορεί να χαθείτε πάνω από τα σύννεφα. Εάν τα καταφέρετε μέσα στο κρύο και και το υψόμετρο, θα πρέπει να ανταμειφθείτε με μια καθαρή εικόνα του Γαλαξία μας.

** Η Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά, έχει τον πιο καθαρό και σκοτεινό ουρανό στον κόσμο, λόγω του μεγάλου υψόμετρου, την κοντινή της απόσταση απο τον Ισημερινό, καθώς και ασφαλή απόσταση από τις τροπικές καταιγίδες.

** Η έρημος Ατακάμα στη Χιλή είναι μία από τις ξηρότερες περιοχές πάνω στη Γη, και δροσίζεται με λιγότερο από ένα χιλιοστό βροχής ετησίως. Η έρημος έχει μερικές από τις πιο ιδανικές συνθήκες για παρατήρηση των αστεριών. Διαθέτει μεγάλο υψόμετρο, καθαρό ουρανό, και μηδαμινή φωτορύπανση.

** Το Εθνικό Πάρκο Chaco Canyon στο Νέο Μεξικό επίσης προσφέρει εξαιρετικά σκοτεινό, καθαρό ουρανό και ένα μεγάλο υψόμετρο.

** Οι φυσικές γέφυρες στο Εθνικό Μνημείο της Γιούτα είναι το πρώτο διεθνές πάρκο με τον πιο μαύρο ουρανό στον κόσμο. Μπορείτε να δείτε μέχρι και 15.000 αστέρια σε μία μόνο νύχτα.

** Εκτός από τη Χαβάη και την Αλάσκα, το Big Bend National Park στο Τέξας, έχει τη λιγότερη φωτορύπανση από οποιοδήποτε άλλο εθνικό πάρκο. Μπορείτε να δείτε περίπου 2.000 αστέρια με γυμνό μάτι.
** Η περιοχή Snowdonia στην Ουαλία είναι μια προνομιακή περιοχή στον σκοτεινό ουρανό, και είναι στη διαδικασία να κυρηχθεί απαγορευμένη ζώνη φωτός, η οποία θα προστατεύει την περιοχή από τη φωτορύπανση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu