Τα πιο εξωπραγματικά μέρη του κόσμου

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από πολλά θαυμαστά πράγματα,

αλλά κάποια αξιοθέατα, φυσικά και τεχνητά, προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες. Ας δούμε μερικά:

Σκαλοπάτια προς τον Ουρανό – Βαρκελώνη, Ισπανία

Βρίσκονται στο Μοναστήρι του Μοντσεράτ και αποτελούνται από οκτώ μεγάλα σκαλοπάτια που οδηγούν προς τον ουρανό. Είναι μια αρκετά μεγάλη διαδρομή με τα πόδια μέχρι να φτάσεις στα σκαλοπάτια, αλλά όταν φτάσεις στην κορυφή ανταμείβεσαι με μια πανέμορφη θέα της πόλης.

Το Μονοπάτι του Γίγαντα – Βόρεια Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μονοπάτι του Γίγαντα αποτελείται από 40.000 συμμετρικές εξάγωνες πέτρες, οι οποίες, σύμφωνα με τον θρύλο, φτιάχτηκαν από έναν γίγαντα. Ανακαλύφθηκε το 1693 και ανακηρύχτηκε ως το τέταρτο θαύμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Fly Geyser – Νεβάδα, ΗΠΑ

Το Fly Geyser είναι ένας τεχνητός θερμοπίδακας που δημιουργήθηκε τυχαία μετά τις γεωτρήσεις πετρελαίου που έγιναν το 1964. Η τρύπα δεν είχε κλείσει, με αποτέλεσμα τα διαλυμένα ορυκτά να συσσωρευτούν και να πάρουν το σχήμα που βλέπουμε τώρα. Το Fly Geyser βρίσκεται σε ιδιωτική περιουσία και περιβάλλεται από έναν υψηλό φράχτη, αλλά είναι ορατό ακόμα και από έξω.

The Dark Hedges – Βόρεια Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το μέρος αυτό είναι τόσο μοναδικό που έχει φιλοξενήσει ακόμα και την πασίγνωστη σειρά «Game of Thrones» για να γυρίσει εκεί κάποιες σκηνές. Τα Dark Hedges είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στον κόσμο.

Waitomo Glowworm Caves – Νέα Ζηλανδία

Οι σπηλιές αυτές βρίσκονται στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας και αποτελούν την κατοικία των πυγολαμπίδων είδους Arachnocampa luminosa, που υπάρχουν μόνη σε εκείνη τη χώρα. Τα Waitomo Glowworm Caves έγιναν ανοιχτά για το κοινό το 1889 και αποτελούν αγαπημένο προορισμό των τουριστών.

Μεγάλη Μπλε Τρύπα – Μπελίζ

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα βρίσκεται λίγο έξω από την ακτή του Μπελίζ, έχει διάμετρο 300 μέτρα και βάθος 108 μέτρα. Δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια και αρχικά ήταν μια τεράστια σπηλιά.

Prachov Rocks – Τσεχία

Αυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα έξω από την πόλη Γίτσιν και ο συνολικός αριθμός των σκαλοπατιών, που οδηγούν σε έναν αρχαίο βωμό, αγγίζει τα 7.000. Τα Prachov Rocks προστατεύονται από τον νόμο από το 1933.

Σταθμός μετρό Rådhuset – Στοκχόλμη, Σουηδία

Όπως και οι περισσότεροι σταθμοί τρένων, το Rådhuset χτίστηκε επίσης υπογείως, αλλά η διαφορά του από τους υπόλοιπους σταθμούς είναι το ότι αποτελεί ένα παράδειγμα οργανικής αρχιτεκτονικής, αφήνοντας το βραχώδες υπόστρωμα ανέπαφο. Ο σταθμός μοιάζει σαν χτίστηκε μέσα σε σπηλιά, ενώ αποτελεί έναν όμορφο συνδυασμό φύσης και ανθρώπινης παρέμβασης.

Λόφοι Σοκολάτας – Μποχόλ, Φιλιππίνες

Στο μέρος αυτό υπάρχουν πάνω από 1.200 κωνικοί λόφοι με ύψος από 12 έως 30 μέτρα. Ο θρύλος λέει πως οι λόφοι αυτοί δημιουργήθηκαν από τα δάκρυα ενός γίγαντα που ερωτεύτηκε μια απλή κοπέλα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu