Τα πιο εντυπωσιακά κάστρα του κόσμου

Στις εποχές των βασιλιάδων και των αυτοκρατόρων, οι πλούσιοι και οι ισχυροί έκαναν επίδειξη του πλούτου και της επιρροής τους, χτίζοντας τεράστια κάστρα.

Είτε χρησιμοποιούνταν για αμυντική χρήση, είτε απλώς λειτουργούσαν σαν μέρος κατοικίας των βασιλικών οικογενειών, τα κάστρα προσφέρουν μέχρι και σήμερα ένα φοβερό και επιβλητικό θέαμα. Ας δούμε κάποια από τα πιο όμορφα κάστρα από όλο τον κόσμο:

 Κάστρο Τράκοσκαν – Κροατία

Βρίσκεται δίπλα σε μια λίμνη, στη μέση ενός πάρκου. Το γραφικό περιβάλλον του προσθέσει γοητεία και ομορφιά.

 

Κάστρο Χραφενστέην – Βέλγιο

Χτίστηκε στα τέλη του 12ου αιώνα από τον κόμη Φίλιππο της Αλσατίας. Συμβολίζει τον πλούτο και την εξουσία αυτής της ευγενούς οικογένειας.

 Καστέλ Νουόβο – Ιταλία

 

Χτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά της Νάπολης, Κάρολο τον Ανδεγαυό, και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης. Με τους χοντρούς τοίχους, τους επιβλητικούς πύργους και την εντυπωσιακή αψίδα του θριάμβου, το Καστέλ Νουόβο (Νέο Κάστρο) αποτελεί την πεμπτουσία ενός μεσαιωνικού κάστρου.

 Αλκάθαρ του Τολέδου – Ισπανία

 Αρχικά χτίστηκε ως ένα ρωμαϊκό παλάτι. Το κάστρο του Τολέδου είναι ένα πέτρινο φρούριο με θέα την πανέμορφη ισπανική πόλη. Στέκεται περήφανα στην κορυφή του ψηλότερου λόφου της πόλης και αποτελεί ένα ισχυρό αμυντικό οχυρό.

 Κάστρο Μαρκσμπουργκ – Γερμανία

 Ένα ακόμα παράδειγμα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία δημιουργούσε φρούρια, που εκτός από αδιαπέραστα, ήταν επίσης πανέμορφα. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου κοντά στην πόλη του Braubach, στις όχθες του ποταμού Ρήνου. Είναι το μόνο κάστρο κατά μήκος αυτού του ποταμού που δεν έχει καταστραφεί.

 Νέο Παλάτι Herrenchiemsee – Γερμανία

 Χτισμένο γύρω από ένα χιλιάδων ετών μοναστήρι σε ένα νησί της μεγαλύτερης λίμνης της Βαυαρίας. Το Herrenchiemsee ήταν το μεγαλύτερο παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου και ο σκοπός κατά το χτίσιμό του ήταν να είναι ένα αντίγραφο του παλατιού των Βερσαλλιών.

 Αλκάθαρ της Σεγόβια – Ισπανία

Χτίστηκε πάνω σε μια βραχώδη προεξοχή στην κεντρική Ισπανία. Το κάστρο της Σεγόβια προσφέρει ένα πραγματικά μαγευτικό θέαμα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να επιτεθείς σε αυτό το κάστρο στη μεσαιωνική εποχή. Όμως, παρά το παρελθόν και τον σκοπό του κάστρου, η ομορφιά του Αλκάθαρ της Σεγόβια είναι αναμφισβήτητη.

 Κάστρο Χοχενσάλτσμπουργκ – Αυστρία

 Με θέα την αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ (πατρίδα του Μότσαρτ), αυτό το χιλιάδων ετών κάστρο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Κεντρική Ευρώπη και συνεχίζει να φυλάει την πόλη μέχρι και σήμερα.

 Νουρ Μαχάλ – Πακιστάν

Τα εντυπωσιακά κάστρα δεν περιορίζονται μόνο στα σύνορα της μεσαιωνικής Ευρώπης. Όπως το Νουρ Μαχάλ, που βρίσκεται στο σημερινό Πακιστάν. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το παλάτι του 19ου αιώνα ήταν εμπνευσμένο από την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, γεγονός που το καθιστά ένα ενδιαφέρον μείγμα Δύσης και Ανατολής.

 Μον-Σαιν-Μισέλ – Γαλλία

Βρίσκεται στις ακτές τις Νορμανδίας και αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Γαλλίας. Ουσιαστικά, το Μον-Σαιν-Μισέλ είναι μια μικρή πόλη χτισμένη γύρω και κάτω από ένα παλιό αβαείο και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μόνο με έναν στενό και υπερυψωμένο δρόμο. Αυτό που προκαλεί πραγματικά δέος, είναι ο τρόπος με τον οποίο ολόκληρο το νησί φαίνεται να ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα.

 Τοπ Καπί – Τουρκία

Mετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής άρχισε να χτίζει Τοπ Καπί, ως σύμβολο της δύναμης και της δόξας του. Καθώς η αυτοκρατορία μεγάλωνε, το ανακτορικό συγκρότημα επεκτάθηκε επίσης, και παρέμεινε η επίσημη κατοικία των σουλτάνων για τετρακόσια χρόνια. Με θέα τον Βόσπορο, παραμένει επιβλητικό, όπως πάντα.

 Κάστρο Στίρλινγκ – Σκωτία

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά κάστρα της Σκωτίας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδη λόφου, στην κεντρική Σκωτία και λόγω της θέσης του, αποτελεί ένα ισχυρό φρούριο. Εκτός από απλά ένα αμυντικό οχυρό, το κάστρο Στίρλινγκ έχει υπηρετήσει και ως βασιλικό κέντρο για διάφορους βασιλείς.

 Κάστρο Ελτς – Γερμανία

Δεν είναι μυστικό πως οι Γερμανοί έχτιζαν κάποια από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στον κόσμο. Το κάστρο Ελτς βρίσκεται στη μέση ενός δάσους και στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του περιβάλλεται από ένα ποτάμι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξακολουθεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια ευγενών, που το έφτιαξαν πάνω από οκτώ αιώνες πριν.

 Κάστρο του Ουίνδσορ – Ηνωμένο Βασίλειο

Είναι το παλαιότερο και το μεγαλύτερο κατεχόμενο κάστρο στον κόσμο. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή και είναι το σπίτι, στο οποίο η σημερινή Βασίλισσα Ελισάβετ περνάει τα Σαββατοκύριακα. Περιβάλλεται από κήπους και δασικές εκτάσεις και μια απλή επίσκεψη σε αυτό το όμορφο μεσαιωνικό κάστρο μπορεί να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

 Σατώ ντε Σαμπόρντ – Γαλλία

 Είναι το μεγαλύτερο κάστρο στην Κοιλάδα του Λίγηρα, μια περιοχή θρυλική, λόγω τον πολλών και όμορφων κάστρων της. Κομψό και επιβλητικό, πραγματικά κατάλληλο για ένα βασιλιά.

 Κάστρο Χιμέτζι – Ιαπωνία

Το Χιμέτζι είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο όμορφα κάστρα στην Ιαπωνία. Εκτός από την αισθητική του, ο τρόπος με τον οποίο είναι χτισμένο είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι κάποτε ήταν ένα φρούριο ικανό να αντέξει τις επιθέσεις του εχθρού, έχοντας ισχυρά τείχη που αντέχουν στη φωτιά, πολλαπλούς τάφρους, κρυψώνες και σχεδιασμό που προκαλεί σύγχυση στον εχθρό.

 Κάστρο του Εδιμβούργου – Ηνωμένο Βασίλειο

 Ελάχιστα κάστρα στον κόσμο σημαίνουν τόσα πολλά για τις πόλεις που βρίσκονται γύρω τους. Ένα από αυτά είναι το κάστρο του Εδιμβούργου. Υψώνεται πάνω από την πόλη και κρατάει ζωντανή την ιστορική ατμόσφαιρα του Εδιμβούργου. Κάθε Αύγουστο υποδέχεται πάρα πολύ κόσμο, λόγω της ετήσιας στρατιωτικής εκδήλωσης «Royal Edinburgh Military Tattoo».

 Ανάκτορο των Βερσαλλιών – Γαλλία

 Το πιο όμορφο κάστρο σε όλη τη Γαλλία. Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών χτίστηκε από τον Λουδοβίκο ΙΔ΄, ο οποίος είχε εθιστεί στην πολυτέλεια της μοναρχικής ζωής. Αυτό το πανέμορφο κάστρο περιβάλλεται από υπέροχους κήπους και το πιο φημισμένο μέρος του εσωτερικού του είναι η Αίθουσα των Κατόπτρων, που πραγματικά αφήνει τους πάντες άφωνους.

 Κάστρο Μάλμπορκ – Πολωνία

 Ένα ακόμα όμορφο φρούριο της μεσαιωνικής Ευρώπης. Το κάστρο Μάλμπορκ χτίστηκε από τους πολεμιστές του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών, ως μέρος της κατάκτησης της περιοχής, όπου βρίσκεται η σημερινή Πολωνία. Είναι το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο με βάση την έκταση και το μεγαλύτερο κτίριο φτιαγμένο από τούβλα στην Ευρώπη. Εκτός από αυτό, το ξεχωριστό κοκκινωπό χρώμα του, είναι ένα πραγματικά αξέχαστο θέαμα.

 Κάστρο Νοϊσβανστάιν – Γερμανία

 Κατασκευάστηκε στην κορυφή ενός λόφου στη Νότια Βαυαρία. Το Νοϊσβανστάιν είναι ένα πραγματικά αξιόλογο κάστρο, που χτίστηκε αρχικά ως καταφύγιο από τον απομονωμένο βασιλιά Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Εάν φαίνεται παραδόξως οικείο, είναι επειδή ήταν η έμπνευση για το εικονικό κάστρο του παραμυθιού της «Ωραίας Κοιμωμένης», πάνω στην οποία βασίζεται και το λογότυπο της Ντίσνεϋ.

 Mr. Fantastic

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu