• Αρχική
  • LIFE
  • Τα εκπληκτικά οφέλη μιας διακοπτόμενης επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Τα εκπληκτικά οφέλη μιας διακοπτόμενης επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Αυτό δεν θεωρείται αυτοκτονία μιας καριέρας, όπως και οι εκπαιδευτικές άδειες αλλά είναι αποδεκτές και ενθαρρύνονται από ορισμένους εργοδότες.

Όταν ο Winston Chen είπε στους φίλους του ότι είχε εγκαταλείψει την εργασία του ως προϊστάμενος τεχνολογίας σε μια εταιρεία λογισμικού για να πάει σε ένα μικρό νησί της Αρκτικής Νορβηγίας με την οικογένειά του για ένα χρόνο, μερικοί τον αποκάλεσαν τρελό, αλλά οι περισσότεροι απλά του είπαν «Μακάρι να είχα τα κότσια να το έκανα κι εγώ.»
Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να κάνουν το ίδιο στα μέσα της σταδιοδρομίας τους αλλά στην πραγματικότητα, λίγοι πραγματικά τολμούν. Ο αριθμός των ανθρώπων που παίρνει μεγάλες εκπαιδευτικές άδειες αυξάνεται, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Αυτό γίνεται εν μέρει λόγω του ότι οι εταιρείες ανοίγονται περισσότερο στην ιδέα αλλαγής θέσεων εργασίας των υπαλλήλων. Ανάλογα με το ρίσκο υπάρχει και η πιθανότητα μιας καλύτερης δουλειάς απο την προηγούμενη.

Για τον Τσεν, ο οποίος εργαζόταν στην ίδια εταιρεία για μια δεκαετία, ήταν η ώρα της αλλαγής όταν εγκατέλειψε τη δουλειά του το 2011. Το αρχικό του σχέδιο ήταν να βρεί μια νέα θέση εργασίας, αλλά ανησυχούσε ότι ο χρόνος μακριά από τη βιομηχανία που εργαζόταν θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.
Αυτός είναι ο κύριος ανασταλτικός λόγος που κρατά τους ανθρώπους δεσμευμένους απο το να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουν την επείγουσα ανάγκη στη ζωή τους, για να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.
Μετά τη διακοπή, ο Τσεν έψαξε για άλλη δουλειά έως ότου ένας οικογενειακός φίλος ανέφερε ότι ένα μικρό νησί στην Αρκτική Νορβηγία έψαχνε για ένα δάσκαλο. Η γυναίκα του Τσεν, που γεννήθηκε στη Νορβηγία, ήθελε να γυρίσει πίσω στην εργασία της μετά απο πέντε χρόνια στο σπίτι με τα παιδιά τους. «Έτσι πήρε τη δουλειά, και πολύ γρήγορα, αποφασίσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή.»
Μια ενδιαφέρουσα ιδέα, που αυξάνεται σε εύρωστες επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε αυτές που επιθυμούν να προσλάβουν άτομα και να παραμείνουν στην επιχείρηση μόνιμα, είναι να προσφέρουν εκπαιδευτικές άδειες ως εργαλείο μακροχρόνιας διατήρησης της αποδοτικότητας, δίνοντας τους υπαλλήλους τους πληρωμένη άδεια για να ταξιδέψουν εθελοντές ή απλά να φορτίσουν τις μπαταρίες τους.(ακούγεται απίθανο, αλλά ισχύει)

Ένας χρόνος απουσίας από τη δουλειά και το βιογραφικό σας δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Παίρνοντας αυτό το χρόνο δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ρυθμίσετε τις περαιτέρω ικανότητές σας και να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες. Σημαίνει επίσης ότι το διάλειμμα θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε με μια διαφορετική οπτική γωνία, τις επιδόσεις στη δουλειά σας.
Σε ένα βιβλίο του 2011 που προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την παροδική αποχή απο την καριέρα, ρωτήθηκαν 500 άτομα για την Επανεκκίνηση τη ζωής τους. Ούτε ένας δεν εξέφρασε λύπη για την απόφαση που πήρε να κάνει ένα διάλειμμα (που διήρκεσε από ένα μήνα έως δύο χρόνια), σύμφωνα με τον Jaye Smith, ιδρυτικό μέλος της Partners, LLC παροχής συμβουλών σταδιοδρομίας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Όλοι ανέφεραν ότι ενισχύθηκε η σταδιοδρομία και η στάση τους απέναντι στην εργασία .
Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα διάλειμμα για να δείτε, ή να ενισχύσετε καλύτερα τις δεξιότητες και προοπτικές μιας καινούριας σταδιοδρομίας που ανοίγονται στο εξωτερικό, μπορείτε να δοκιμάσετε την ανάληψη μιας άτυπης αμειβόμενης εργασίας ή εθελοντικής εργασίας, η οποία θα μπορούσε να σας δώσει μια νέα προοπτική στα πράγματα κατά την επιστροφή σας. Η εμπειρία θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τις βασικές ικανότητες σας.
Οι διαφορετικές εμπειρίες και η γνώση καινούριας τακτικής μαζί με επαγγελματίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί και εκπαιδευτεί με διαφορετικό τρόπο ίσως αποδειχθεί πολύτιμη για την καριέρα σας. Η ανάπτυξη νέων μεθόδων αποτελεί επίσης μια εμπειρία της ζωής, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερων διαχειριστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων με άλλους ανθρώπους. Η παρεξηγημένη εθελοντική εργασία μπορεί να δώσει περισσότερη διορατικότητα στη λύση προβλημάτων, καθώς η φύση της εργασίας επιτρέπει την άμεση συνεργασία με διαφορετικής κουλτούρας ανθρώπους.
Φυσικά, δεν είναι όλοι οι εργοδότες ανοικτoί στην ιδέα ενός έτους μακριά απο την εργασία, αλλά υπάρχουν τρόποι για να γίνει πιο ελκυστικό για αυτούς. Μπορεί να γίνει μια συμφωνία με σαφή δέσμευση επιστροφής στη δουλειά. Ο κίνδυνος και το ρίσκο μιας σημαντικής απώλειας, είναι πάντα ο κύριος λόγος που δρά ανασταλτικά στους περισσότερους ανθρώπους. Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο που θα σας υποδεικνύει τον τρόπο εφαρμογής του, και να καλύπτει χωρίς απώλειες την απουσία σας. Ένας από τους πελάτες του Smith επεσήμανε στο διευθυντή του, πόσα χρήματα θα μπορούσε να σώσει απο τον προϋπολογισμό ενός έτους χωρίς να καταβάλει το μισθό του, αλλά να τον επενδύσει στην μελλοντική του κατάρτιση και συνεργασία. Αν είστε έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή πρέπει πρώτα να δείτε αν ο εργοδότης είναι συνεργάσιμος με την επιλογή σας ή διαπραγματευτείτε την ανάλογα, χωρίς να αφήσετε μια έτοιμη δουλειά και να μείνετε στο κενό.
Το διάστημα που θα μείνετε εκτός της εργασίας σας θα αποδειχθεί σκαλοπάτι για την επόμενη δουλειά. Η αρχή της αλλαγής είναι τρομακτική, αλλά είναι πάντα καλύτερα να διακινδυνεύσετε για αυτό που πραγματικά θέλετε και χρειάζεστε. Υπάρχουν βέβαια και οι επιλογές της στιγμής που διαθέτουν μαξιλάρια προσγείωσης, αλλά και τρόποι για να δοκιμάσετε καινούρια νερά χωρίς να πνιγείτε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu