• Αρχική
  • Άρθρα
  • LIFE
  • Τα 5 πιο θανατηφόρα ψάρια του πλανήτη – Δείτε φωτό μη τυχόν πέσετε πάνω τους!

Τα 5 πιο θανατηφόρα ψάρια του πλανήτη – Δείτε φωτό μη τυχόν πέσετε πάνω τους!

Η θάλασσα είναι γεμάτη από ψάρια, μικρά, μεγάλα, με περίεργα και όμορφα χρώματα...

Μερικά όμως θαλάσσια πλάσματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο!

Τα πέντε πιο θανατηφόρα ψάρια στον κόσμο:

 

Vendallia Cirrhosa: Μπορεί να φτάνει μόλις τα 2,5 εκ. σε μήκος και το 1 εκ. σε πλάτος, αυτό το ψαράκι όμως, που τρέφεται με αίμα και ουρία, αν τρυπώσει στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλεί απίστευτους πόνους και για να φύγει απαιτείται ο ακρωτηριασμός του σημείου που βρίσκεται.

Πιράνχας: Υπάρχει και η ομώνυμη ταινία, η οποία δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού το μικρό αυτό ψάρι έχει απίστευτη δύναμη στα δόντια του και μπορεί να κομματιάσει το σημείο που δαγκώνει, καθώς αυτά φτάνουν μέχρι το κόκαλο όταν επιτίθεται.

Τα ψάρια που φουσκώνουν: Τα φουσκόψαρα μαζί με τα πετρόψαρα αποτελούν τα πιο δηλητηριώδη ψάρια του πλανήτη, καθώς είναι γεμάτα από τετροδοτοξίνη εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με αυτήν την ουσία, αποκτά βλάβη στον εγκέφαλο και μάλιστα μπορεί να μείνει παράλυτος ή και να πεθάνει.

Μέδουσα κουτί: Γενικά οι περισσότερες μέδουσες δεν ανήκουν στην οικογένεια των ψαριών, αυτή όμως είναι μια από τις εξαιρέσεις, χάρη στο εξελιγμένο νευρικό σύστημα που διαθέτει και τα μάτια της. Αν αυτή η μέδουσα τσιμπήσει κάποιον και δεν προλάβει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, θα χάσει τη ζωή του, ενώ αν σωθεί θα κουβαλάει τα σημάδια του τσιμπήματος για πάντα.

Ψάρι Βαμπίρ: Είναι πολύ μεγάλο, με κοφτερά δόντια και αποτελεί το πιο επιθετικό ψάρι στη γη. Τρέφεται με ψάρια ίδιου μεγέθους ή και μεγαλύτερα, ακόμα και τα αιμοβόρα πιράνχας και αποτελεί τον μεγαλύτερο κυνηγό όλων των θαλασσών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu