Τα 10 πιο εικονικά κινητά τηλέφωνα

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει την ζωή των ανθρώπων ριζικά από τότε που βγήκαν στην αγορά και πλέον όλοι έχουν τουλάχιστον ένα στην κατοχή τους.

Επιχειρηματίες, φοιτητές, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, όλοι περπατάνε στον δρόμο με το κινητό στο χέρι ή στην τσέπη και τα ακουστικά στα αυτιά. Κάποτε τα κινητά τηλέφωνα ήταν απλώς μέσα επικοινωνίας με τα οποία μπορούσες να τηλεφωνήσεις σε κάποιον ή να στείλεις μήνυμα. Τώρα, το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν αυτές οι συσκευές, είναι να φτιάχνουν καφέ και να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Υπολογιστής, GPS, ραδιόφωνο, φακός, κάμερα. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εφαρμογές που θεωρούνται απαραίτητες για ένα σύγχρονο κινητό. Κάποια κινητά όμως, έχουν γράψει ιστορία και θεωρούνται τα πιο εικονικά κινητά που υπήρξαν ποτέ. Ας δούμε μερικά από αυτά:

10) Motorola StarTAC (1996)

Βγήκε στην αγορά το 1996 και ήταν το ελαφρύτερο κινητό της εποχής. Σε σχέση με τα «τούβλα» που κυκλοφορούσαν στην αγορά εκείνη την περίοδο, το StarTAC ήταν επίσης, το ομορφότερο κινητό με διαφορά. Οι πωλήσεις του έφτασαν τα 60 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 9) Samsung Galaxy S III (2012)

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung ξεπέρασε το iPhone 4S και ονομάστηκε από πολλούς «iPhone killer» (δολοφόνος του iPhone). Οι κριτικοί αναγνώρισαν την υπεροχή του Galaxy S III στην ταχύτητα επεξεργασίας, στην οθόνη και στις διαστάσεις του κινητού. Το ευρύ κοινό φαίνεται πως συμφώνησε με τους κριτικούς, αγοράζοντας 30 εκατομμύρια Samsung Galaxy S III μέσα σε 6 μήνες.

 8) Nokia 8110 (1996)

Οι περισσότεροι ίσως θυμούνται το κινητό αυτό, λόγω της ταινίας «The Matrix», όπου χρησιμοποιήθηκε από τον Νίο και την παρέα του. Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν ένα κινητό που να διαφέρει από τα άλλα και να δείχνει πιο «cool». Το συρόμενο κάλυμμα και το κυρτό design πρόσφεραν ακριβώς αυτό.

 7) Sony Ericsson W800 (2005)

Το W800 ήταν από τα πρώτα κινητά με την δυνατότητα αναπαραγωγής MP3. Πρόσφερε πολλά περισσότερα σε σχέση με τα άλλα κινητά και μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει τα CD players και τα MP3 players. Με χωρητικότητα που μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 2 GB – που για το έτος 2005 φαινόταν απίστευτο για ένα κινητό – και την όμορφη εμφάνισή του, κέρδισε τις καρδιές των καταναλωτών.

 6) T-Mobile Sidekick aka Danger Hiptop (2002)

Όταν το πρώτο Sidekick βγήκε στην αγορά το 2002, ξεχώρισε αμέσως από τα υπόλοιπα κινητά, λόγω των ασυνήθιστων και καινοτόμων χαρακτηριστικών του, όπως το μεγάλο του μέγεθος και το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο QWERTY. Επίσης, τα άμεσα μηνύματα και η δυνατότητα χρήσης e-mail που πρόσφερε αυτό το κινητό, σύντομα θα αποτελούσαν βασικά χαρακτηριστικά κάθε κινητού τηλεφώνου.

 5) Motorola DynaTAC (1984)

Αυτό είναι ένα από τα «τούβλα» που αναφέραμε προηγουμένως. Το συγκεκριμένο «τούβλο» όμως, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο κινητό τηλέφωνο. Μπορεί στην εποχή μας οι δυνατότητες του Motorola DynaTAC να μη μας φαίνονται σπουδαίες σε σχέση με τα σύγχρονα smartphones, όμως αυτός ο «δεινόσαυρος» ήταν η αρχή του φαινομένου που κυριαρχεί πλέον στις μέρες μας. Η τιμή του έφτανε τα 4.000 δολάρια το 1984 και μετά από χρήση μισής ώρας χρειαζόταν φόρτιση 10 ωρών!

 4) Nokia 3310 (2000)

Εννοείται πως το Nokia 3310 δεν θα έλειπε από την λίστα μας. Πάνω από 126 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν την ευχαρίστηση να παίξουν το πασίγνωστο «Φιδάκι» και σε περίπτωση που δεν είχατε ποτέ αυτό το κινητό, σίγουρα το είχε κάποιος γνωστός σας. Η δυνατότητα αλλαγής της πρόσοψης έκανε το κάθε κινητό διαφορετικό και η θρυλική αντοχή του στα χτυπήματα έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα που συνοδεύεται από ανέκδοτα μέχρι και τις μέρες μας.

 3) BlackBerry Curve 8900 (2009)

Αν και το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο είχε περισσότερη απήχηση στους επιχειρηματίες και σε μέλη διάφορων οργανώσεων, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Curve 8300 κέρδισε την εμπιστοσύνη και του απλού καταναλωτή. Είχε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της κομψής επαγγελματικής του εμφάνισης και λειτουργιών που ήταν χρήσιμες για το ευρύ κοινό. Το αξιόπιστο Wi-Fi και η βελτιωμένη κάμερα, έκαναν το Curve 8900 έναν άξιο αντίπαλο για το iPhone 3G και iPhone 3GS.

 2) Motorola RAZR V3 (2004)

Μαζί με τον «μικρότερο αδελφό» του (Motorola KRZR), το RAZR θεωρείται ένα από τα ομορφότερα κινητά που βγήκαν ποτέ. Δεν είναι μυστικό πως η Motorola είχε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων, ακόμα και όταν δεν πρόσφερε πρωτοποριακή τεχνολογία. Έτσι, το Motorola RAZR, χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά τίποτα καινούργιο, έκτος από το πανέμορφο design του, έφτασε τις 130 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

1) iPhone 3G (2008)

Η Apple δήλωσε πως θα επανεφεύρει το τηλέφωνο και η πρώτη γενιά του iPhone το έκανε πραγματικότητα. Το δεύτερο κινητό της σειράς μετέφερε τον κόσμο σε μια νέα εποχή, την εποχή των smartphones. Η μειωμένη τιμή του, η βελτιωμένη συνδεσιμότητα 3G και η δυνατότητα χρήσης του App Store που έδωσε την ευκαιρία στους προγραμματιστές να παράγουν τις δικές τους εφαρμογές και παιχνίδια, έκαναν το κινητό αυτό, την πιο εικονική συσκευή της εποχής μας. Το iPhone αδιαμφισβήτητα έχει αλλάξει τον κόσμο.

 Mr. Fantastic

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu