• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκρότημα στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να…αλλάξει όνομα επειδή το συνέδεαν με την περίοδο της δουλείας

Συγκρότημα στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να…αλλάξει όνομα επειδή το συνέδεαν με την περίοδο της δουλείας

To αμερικανικό συγκρότημα της ποπ και κάντρι μουσικής Lady Antebellum άλλαξε το όνομά του σε Lady A λόγω...συνειρμών με την περίοδο της δουλείας στις ΗΠΑ.

Οι Charles Kelley, Hillary Scott και Dave Haywood επιβεβαίωσαν την είδηση με ανάρτηση στο Instagram.

Το τρίο, που ιδρύθηκε στο Νάσβιλ το 2006, δήλωσε ότι αρχικά συμπεριέλαβε τη λέξη «antebellum» (προπολεμικός, πριν από τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο) στο όνομα του ως φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική στις νότιες πολιτείες της Αμερικής πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Εξηγώντας ότι πόζαραν για να φωτογραφηθούν για την πρώτη τους φωτογραφία ως μπάντα πριν από 14 χρόνια σε ένα προπολεμικού στυλ κτίσμα διευκρίνισαν:

«Μας θύμιζε ως μουσικούς τη μουσική που γεννήθηκε στο νότο, τη ροκ, τα μπλουζ, την R&B, τη γκόσπελ και φυσικά την κάντρι του νότου» ανέφεραν.

«Αλλά είμαστε λυπημένοι και ντρεπόμαστε επειδή δεν λάβαμε υπόψη τους συνειρμούς που επιβαρύνουν αυτή τη λέξη, η οποία αναφέρεται στην περίοδο της ιστορίας πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο, περίοδο που περιλαμβάνει τη δουλεία».

Σε ανάρτηση στο Twitter, το συγκρότημα τονίζει ότι μετά τις διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter σε όλη τη χώρα συνειδητοποίησε τις «αδικίες, τις ανισότητες και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπιζαν πάντα οι μαύρες γυναίκες και άντρες» και τα «τυφλά σημεία που ούτε καν ήξερε ότι υπήρχαν».

«Λυπούμαστε βαθιά για τον πόνο που αυτό προκάλεσε και για όσους αισθάνθηκαν ανασφαλείς, αόρατοι ή χωρίς αξία. Η πρόκληση του πόνου δεν ήταν ποτέ πρόθεση μας, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πράγματι το έκανε» σημείωσαν.

Το γκρουπ ανέφερε ότι αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του μετά από «προσωπική σκέψη, συζήτηση μεταξύ μας, προσευχή και πολλές ειλικρινείς συνομιλίες με μερικούς από τους πιο κοντινούς μαύρους φίλους και συναδέλφους μας».

«Δεν μπορούμε να προβάλλουμε καμία δικαιολογία που αργήσαμε να το αντιληφθούμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το απορρίψουμε και να αναλάβουμε δράση» πρόσθεσαν.

Το συγκρότημα που έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy, είναι πιο γνωστό για την επιτυχία του 2010 «Need You Now», η οποία έφτασε στο νούμερο δύο στις ΗΠΑ και στα top 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

(ΦΩΤΟ:Pexels)