• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκλονίζει η Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 έως τα 12 μου»

Συγκλονίζει η Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 έως τα 12 μου»

Για τα τραύματα στην ψυχή της, τα οποία παλεύει μέχρι σήμερα να επουλώσει, μετά τον κατ΄ εξακολούθηση βιασμό της από συγγενικό της πρόσωπο όταν ήταν μόλις 9 ετών, μίλησε η Όπρα Γουίνφρεϊ.


Μιλώντας μπροστά στην κάμερα του ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι «The Me You Can’t See», ήταν η σειρά της να προβεί σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τις εφιαλτικές εμπειρίες που είχε σε μια πολύ τρυφερή ηλικία: από τα 9 μέχρι τα 12 της χρόνια.

Η διάσημη παρουσιάστρια δεν δίστασε να αποκαλύψει με δάκρυα στα μάτια πως ο 19χρονος τότε ξάδερφός της την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια. 

Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως τότε όχι μόνο δεν γνώριζε τι είναι ο βιασμός, αλλά ούτε καν το σεξ και πώς γίνονται τα παιδιά, κρατώντας το έτσι μέσα της.«Στα 9, στα 10, στα 11 και στα 12 με βίασε ο 19χρονος ξάδερφός μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός και σίγουρα δεν ήξερα τη λέξη, τι ήταν σεξ, πώς γίνονται τα παιδιά, δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε, οπότε το κράτησα μυστικό», αποκάλυψε.

Αδυνατώντας, δε, να κρύψει τη συγκίνησή της, υποστήριξε πως το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αποδεχθεί τι συνέβη και να προσπαθήσει να το θάψει μέσα της, με τις λιγότερες ψυχολογικές γι΄ αυτήν επιπτώσεις. Συνειδητοποίησε πάντως πως «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες».

Η Όπρα ισχυρίστηκε επίσης πως θα είχε αντιμετωπίσει τα τραύματά της αν μπορούσε τότε να μιλήσει σε κάποιον και να του εξομολογηθεί τι είχε βιώσει, υπογραμμίζοντας τη «ζωτική» σημασία του «να μοιράζεσαι ό,τι νιώθεις, ό,τι σου συμβαίνει» με κάποιον.

Αυτές ωστόσο δεν ήταν οι μόνες άσχημες εμπειρίες της στα παιδικά της χρόνια, καθώς όταν μετακόμισε από το σπίτι της γιαγιάς και του παππού της, ο οποίος ήταν κακοποιητικός απέναντί τους, και πήγε να μείνει με τη μητέρα της και τον πιο ανοιχτού χρώματος σύντροφό της, εκείνος δεν την άφησε καν να μπει την πρώτη νύχτα.
Υποστήριξε πως αυτό συνέβη λόγω του χρώματός της.

«Υπήρχε μία μικρή βεράντα που έβλεπε στον δρόμο και έπρεπε να κοιμηθώ σε έναν καναπέ εκεί έξω. Η μητέρα μου δεν αντέδρασε καν. Τότε κατάλαβα ότι ήμουν μόνη», περιέγραψε η 67χρονη γυναίκα με τη μεγαλύτερη για πολλούς επιρροή στον κόσμο, αποκαλύπτοντας πως στη συνέχεια ο σύντροφος της μητέρα της την κακοποιούσε συστηματικά.
Ο εφιάλτης της σταμάτησε όταν άνοιξε το αφρικανικό σχολείο θηλέων, όπου γράφτηκε αμέσως, βρίσκοντας την αγάπη που τόσο της έλειπε από τους δασκάλους, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που νοιάζονταν γι΄ αυτήν πραγματικά και την έσωσαν.

(sputniknews)