• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκινητική ιστορία με τον «Χάτσικο» της Αγγλίας: Ο κορωνοϊός χώρισε αγόρι από τον σκύλο του

Συγκινητική ιστορία με τον «Χάτσικο» της Αγγλίας: Ο κορωνοϊός χώρισε αγόρι από τον σκύλο του

Με το πρόσωπό του κολλημένο στο παράθυρο του καθιστικού στο σπίτι της οικογένειας Χόουκινς, στην καταπράσινη κωμόπολη Μπεϊσινγκστόουκ της Αγγλίας, ο Χάατσι, ένας τεράστιος σκύλος, ένας Ποιμενικός Ανατολίας με τρία πόδια, δείχνει ανήσυχος περιμένοντας την επιστροφή του καλύτερου του φίλου.

Κάθε μέρα για τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθόταν και περίμενε, μόλις που κουνιόταν, μέχρι που πέφτει το βράδυ και κατεβαίνει κάτω για να κοιμηθεί, και μετά επιστρέφει στο σημείο του στο παράθυρο το επόμενο πρωί. Το αξιολάτρευτο τετράποδο βρίσκεται σε μια συνεχή εγρήγορση, γιατί χωρίς τον Όουεν Χόουκινς, η ζωή του δεν έχει νόημα.


Πριν από επτά χρόνια, η οικογένεια Χόουκινς έσωσε αυτόν τον τεράστιο ευγενή γίγαντα από μια ζωή τρομερής σκληρότητας και δημιουργήθηκε αμέσως ένας ισχυρός δεσμός με τον Όουεν, τον γλυκό, ντροπαλό, γιο με ειδικές ανάγκες που ήταν τότε έξι ετών.

Οι δύο τους έγιναν αχώριστοι και γέμισαν ο ένας τον άλλον με τόση χαρά που η ιστορία τους έγινε viral, και επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά τώρα το ζευγάρι αναγκάστηκε να χωριστεί για να μείνει ο Όουεν ασφαλής από τον κορωνοϊό.

Ο Όουεν, γνωστός στους φίλους και την οικογένειά του ως «Little Β», έχει μετακομίσει 40 μίλια από το σπίτι του με τον πατέρα και τη μητριά του, για να μείνει με τη μητέρα του Κιμ στο σπίτι της κοντά στην Οξφόρδη.

Γιατί το αγόρι έπρεπε να αποχωριστεί από τον καλύτερό του φίλο
Είναι δύσκολο για αυτόν τον αποφασισμένο νεαρό άνδρα. «Ήταν πολύ δύσκολο να πω αντίο στον Χάατσι», λέει ο Όουεν. «Είναι ο καλύτερος φίλος μου στον κόσμο. Του λέω τα πάντα και τον αγκαλιάζω κάθε βράδυ γιατί είναι τόσο μεγάλος και μαλακός. Όταν είμαι μαζί του, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Τώρα μπορώ να τον δω μόνο στο iPad μου και δεν είναι το ίδιο. Ανυπομονώ να τον αγκαλιάσω ξανά και να φιλήσω τη μύτη του», συμπληρώνει ο μικρούλης.

Η απόφαση ελήφθη επειδή η θετή μητέρα του Όουεν, η Κολίν, είναι μία από τις εργαζόμενες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού, στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Όουεν γεννήθηκε με μια σπάνια μυϊκή διαταραχή που επηρεάζει την αναπνοή του και πρέπει να παραμείνει εντελώς απομονωμένος έως ότου περάσει ο κίνδυνος να κολλήσει κορωνοϊό.

iefimerida/ photo unsplash