• Αρχική
  • LIFE
  • Σωτήριες συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή του παιδιού σας

Σωτήριες συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή του παιδιού σας

Λέγοντας απλά στα παιδιά μας να μην μιλούν σε ξένους δεν είναι επαρκής λύση.

Μερικές φορές, ο κακός δεν είναι ένας ξένος, που θα το εκμεταλευθεί, αλλά μέλος της οικογένειας, ή κάποιος συγγενής. Θα πρέπει να διδάξετε τα παιδιά σας μερικά πράγματα, για την ασφάλειά τους. Mπορεί να σώσει τις ζωές τους. Όταν βγαίνετε έξω, ζητήστε τους να μην απομακρύνονται απο κοντά σας. Ορίστε ορισμένους κανόνες για το πώς αντιμετωπίζουν τους αγνώστους, χωρίς να χρησιμοποιείται εκφράσεις που φοβίζουν, και μέσω της επανάληψης να τονίζετε το μήνυμα, σε κάθε ευκαιρία.

Πείτε στα παιδιά σας ότι αν ένας ξένος παραβιάσει την ηθική τους και τα κάνει τα ντρέπονται, επιτρέπεται να χτυπήσουν, να ουρλιάξουν και να κάνουν σκηνή.

Πείτε στα παιδιά σας ότι αν χαθούν ή αν αισθάνονται ανασφάλεια, μπορούν να βρούν μια μαμά με παιδιά στο δρόμο, ή ακόμη και ένα αστυνομικό ή ένα φιλικό υπάλληλο καταστήματος που θα βρεθεί μπροστά τους.

Διδάξτε στα παιδιά σας να κρατούν μυστικά τα ιδιαίτερα μέρη του σώματός τους. Αν κάποιος τους λέει να μη μιλήσουν ενώ αισθάνονται άσχημα, πείτε τους ότι πρέπει να σας το αναφέρουν αμέσως.

Τα ειδικά σχολικά σακίδια, ή οι τσάντες γευμάτων με αναγνωριστικά σημάδια, και το όνομα του παιδιού πάνω τους, δίνουν τους γνωστούς αγνώστους το όνομα του παιδιού σας και είναι πολύ πιο πιθανό να τους εμπιστευτεί, απο τη στιγμή που θα τα αποκαλέσει με το όνομά τους. Προτιμήστε ρούχα και σχολικά είδη απλά που δεν θα δώσουν σκόπιμα λαβή για κάτι χειρότερο.
Διδάξετε τα παιδιά σας ότι αν κάποιος σε ένα αυτοκίνητο τους ακολουθεί, θα πρέπει να τρέξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό θα τους δώσει μερικά δευτερόλεπτα χρόνο για να εξαφανιστούν, καθώς το αυτοκίνητο θα στρίψει προς το αντίθετο ρεύμα.

Πόσες φορές έχετε δει παιδιά που παλεύουν στα χέρια ενός ενήλικα και προσπερνούν απο μπροστά σας; Τα παιδιά έχουν αρκετά ξεσπάσματα και πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία. Διδάξτε στα παιδιά σας να ουρλιάζουν έτσι ώστε να δίνουν σήμα συναγερμού στους άλλους.
Συνθέστε μια κωδική λέξη με τα παιδιά σας, και να τη χρησιμοποιούν όταν είναι μακριά από εσάς, σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Όταν ακούσετε τον κωδικό τρέξτε αμέσως κοντά τους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu