Η Καθολική Εκκλησία της Παραλίας στο Long Island της Νέας Υόρκης αποτελείται από τρεις ενορίες που φιλοξενούν Λειτουργία κοντά στη θάλασσα κάθε Κυριακή.
Πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν την λειτουργία αυτή την εβδομάδα.
Ο Τζόρνταν Μπερνχάρντι, διευθυντής επιχειρήσεων της Καθολικής Εκκλησίας της Παραλίας, δήλωσε στο Fox News Digital ότι προβλέπει ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις Λειτουργίες την τελευταία δεκαετία σχεδόν από τότε που ξεκίνησε, το 2014.
«Είναι μια ισχυρή δημόσια ομολογία πίστης που προσελκύει Καθολικούς από όλο το Long Island, με μερικούς να προέρχονται ακόμη και από τη Νέα Υόρκη», είπε. «Υπάρχει κάτι τόσο ισχυρό στο να προσεύχονται γονατιστοί εκατοντάδες Καθολικοί στην παραλία».
Ο π. Μπράιαν Μπαρ, πάστορας της Beach Catholic, δήλωσε στο Fox News Digital ότι η πίστη δεν προορίζεται να περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους.
«Όταν ήσουν παιδί, θυμάσαι να νιώθεις άβολα ή να ντρέπεσαι όταν εξέφραζες την πίστη σου μπροστά σε άλλους; Ναι. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν», είπε η Μπαρ.
«Δεν θα έπρεπε να είμαστε έτσι.»
«Αλλά για κάποιο λόγο, πολλοί από εμάς το κάνουμε. Το να φέρουμε την Θεία Ευχαριστία, η οποία είναι η πιο σημαντική προσευχή μας, στους δρόμους (και στην παραλία), αποτελεί πρόκληση που μας τρομάζει με έναν μεγάλο τρόπο», πρόσθεσε ο Μπαρ.
Ο παρευρισκόμενος Τιμ Μέρφι είπε ότι παρακολουθεί την λειτουργία κάθε καλοκαίρι από τότε που ξεκίνησε.
« Κάθε εβδομάδα κάνουμε το ταξίδι για να κατέβουμε και αξίζει αν δεν το έχετε κάνει ποτέ», είπε ο Μέρφι. «Η σύζυγός μου κι εγώ γνωριστήκαμε εδώ λόγω της λειτουργίας στην παραλία, οπότε ο γιος μου δεν θα γεννιόταν χωρίς τη λειτουργία στην παραλία».
Λέει ότι η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας του άλλαξε τη ζωή.
«Το να συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί άνθρωποι και να γιορτάζουν έξω στην παραλία είναι μια ευκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή», είπε.
«Ένα άλλο τόσο υπέροχο κομμάτι αυτού είναι ότι φέρνει ανθρώπους που ίσως δεν θα μας έβλεπαν καν να λατρεύουμε. Βγάζει τους ανθρώπους από την παραλία, από την παραλία», είπε ο Σάντος.
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε κάποιον που ήθελε να μάθει τι συνέβαινε. Και είπαμε: “Θα έχουμε Λειτουργία εδώ”».
Τελικά ο άντρας αποφάσισε να μείνει και να συμμετάσχει στη Λειτουργία.
Οι πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας της Παραλίας στις 13 Ιουλίου 2025, στο Long Beach της Νέας Υόρκης. Η Λειτουργία στην Παραλία πραγματοποιείται τις Κυριακές του Ιουλίου και του Αυγούστου μπροστά από την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου.
«Είναι επίσης πολύ ωραίο να φέρνουμε και άλλες φωνές από την εκκλησία, να ακούμε για το τι συμβαίνει σε όλο το νησί Barrier και να γιορτάζουμε πραγματικά το γεγονός ότι είμαστε Καθολικοί και λατρεύουμε μαζί», είπε ο Σάντος.
Δείτε το σχετικό video:
(photo: pixabay)