Με τίτλο ¨Street food αγάπη μου: Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία!¨εστιάζει στον μύθο, την αίγλη, τις αξίες και την κουλτούρα του street food της Θεσσαλονίκης: Από την προσφυγική μπουγάτσα του 1922, που ο τεχνίτης Φίλιππος Μπαντής ανέδειξε σε σύγχρονο πρωινό λαϊκό γκουρμέ, στο μεταμοντέρνο Μπουγατσάν του Estrella που ο Κώστας Καπετανάκης μαζί με τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, είδαν να γίνεται παγκοσμίως viral.
Από τα πιροσκί, τα περέκ και τα χατσαπούρια του Γιάννη Κοτζαγερίδη, ως τα ασιατικά Bao Bun με γέμιση του σεφ Δημήτρη Παμπόρη, η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η βασίλισσα και όχι μόνο του κλασικού φαγητού στον δρόμο, αλλά και η καινοτόμα γαστρονομικά πόλη από όπου ξεκίνησαν όλες οι νέες street food τάσεις. Όλοι οι παραπάνω ομιλητές μαζί με τον θρυλικό Δημήτρη Εικοσιδυό, master στο σουβλάκι, θα αναλύσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τις αξίες του φαγητού στον δρόμο.
Ο Θάνος Ρουμπής με την Ευγενία Ευθυμιάδου του Thess_del_food, καταγράφουν την ιστορία του street food με εικόνες, λέξεις, ήχο και viral βίντεο.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο και το θρεπτικό σαλέπι που θα προσφερθεί στο κοινό, θα παρασκευάσουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Καΐση. Τα υλικά είναι χορηγία της αγοράς Μοδιάνο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμος Θεσσαλονίκης / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









