Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes η περιουσία του 71χρονου Καναδού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Είναι ο πέμπτος σκηνοθέτης που εντάσσεται στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μαζί με τους Τζορτζ Λούκας, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Πίτερ Τζάκσον και Τάιλερ Πέρι.
Στο δημοσίευμα του Forbes σημειώνεται επίσης ότι ο Τζέιμς Κάμερον είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών του στοιχείων μέσω των κερδών του από ταινίες, οι οποίες έχουν συνολικά αποφέρει σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο παγκόσμιο box office.
Παρόλο που ο σκηνοθέτης έχει επενδύσει σε ακίνητα, οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και την εξερεύνηση βαθέων υδάτων, καθώς στον δημιουργικό έλεγχο και στη διαχείριση των προϋπολογισμών των ταινιών, οι μισθοί, τα κέρδη, τα έσοδα από άδειες θεματικών πάρκων και παιχνιδιών του Κάμερον και η αξία των μετοχών από την εταιρεία του Lightstorm Entertainment είναι υπεραρκετά για να διατηρήσουν την ιδιότητά του δισεκατομμυριούχου.
Η ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου του Κάμερον ανακοινώνεται λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας «Avatar: Fire and Ash», η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα του Forbes εκτιμάται ότι θα αποφέρει στον σκηνοθέτη τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (προ φόρων και τελών) εάν οι προβλέψεις του box office είναι σωστές.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ /EPA -EFE)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









