Στη Ρωσία, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις παλάτια και σταθμούς του μετρό

Είναι εκπληκτικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τη διαφορά μεταξύ των φωτογραφιών των σταθμών του μετρό, και φωτογραφίες των ιστορικών παλατιών της Μόσχας στη Ρωσία.

Οι σταθμοί, όπως τα παλάτια, είναι εξαιρετικά πολυτελή, με υψηλές θολωτές οροφές, πλούσια φύλλα χρυσού, και αστραφτερούς πολυελαίους. Ο φωτογράφος David Burdeny μας μεταφέρει στο εσωτερικό τους και αφήνει σε εσάς να αναρωτιέσαι τι ακριβώς βλέπετε.
Ο Burdeny, ο οποίος έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην αρχιτεκτονική και ένα πανεπιστημιακό πτυχίο στον εσωτερικό σχεδιασμό, έμεινε γοητευμένος από τους εσωτερικούς χώρους του μετρό της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια, ενώ εργαζόταν σε μια μελέτη σχετικά με τα ευρωπαϊκά παλάτια. «Για μένα, η Ρωσία ήταν το μυθικό μέρος, τυλιγμένο στο μυστήριο, και ενδιαφερόμουν για την προβολή της προσωπικά».
Είδε φωτογραφίες από σταθμούς του μετρό στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα και αιφνιδιάστηκε από τη διακόσμηση τους. Αποφάσισε να αντιπαραβάλει τα παλάτια, τα θέατρα και τα μουσεία της Ρωσίας με αυτά τα «παλάτια για τους καθημερινούς ανθρώπους.»

«Τα παλάτια του μετρό δεν είναι απλά ένας χώρος μετάβασης όπου μπορείτε να πάρετε ένα τρένο», λέει ο Burdeny. «Οι σταθμοί παρέχουν στους επιβάτες πολύ υψηλό επίπεδο άνεσης, που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.»
Η κατασκευή του Μετρό της Μόσχας ξεκίνησε το 1933. Το έργο έγινε κυρίως με ανθρώπινο δυναμικό από ανθρακωρύχους να αιωρούνται με αξίνες και φτυάρια. Ο Ιωσήφ Στάλιν έφτιαξε το διάσημο έργο, για να επιδείξει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού. Επέλεξε τον Lazar Kaganovich, τον «Σιδερένιο Επίτροπο,» να επιβλέπει την κατασκευή με μεγάλη αυστηρότητα. «Το ρωσικό σύστημα του μετρό ήταν ένα πραγματικά μοναδικό έργο στην ιστορία της αστικής ανάπτυξης αν σκεφτεί κανείς πώς, πότε, πού, και γιατί χτίστηκε», λέει ο Burdeny.

«Υπάρχει όμως και μια σκοτεινή πλευρά αν σκεφτεί κανείς ότι μεγάλο μέρος της εργασίας ήταν καταναγκαστικό έργο από έναν ηγέτη που απέκλειε όσους βρισκόταν στο δρόμο του, ή απειλούσε τη δύναμή του.» Το σύστημα του μετρό άνοιξε στις 15 Μαΐου, του 1935,και 285,000 άτομα χρησιμοποίησαν το μετρό εκείνη την ημέρα. Σήμερα, περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι πηγαινοέρχονται στις 12 γραμμές που διέρχονται από 196 σταθμούς.

Ο Burdeny επισκέφθηκε τη Ρωσία το 2014 και ξανά το 2015, με σκοπό να φωτογραφίσει τους 30 σταθμούς του μετρό, και τέσσερεις τοποθεσίες παλατιών, θέατρα και μουσεία στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Συνήθως έβγαζε φωτογραφίες των σταθμών τη νύχτα ενώ σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εργαζόταν τις ελεύθερες ώρες, όταν κανείς δεν ήταν γύρω, για να απαιτούν άδειες, και εκτενείς ελέγχους.

Το κλειδί μιάς άψογης αρχιτεκτονικής φωτογραφίας είναι να διατηρηθούν οι κάθετες γραμμές, ώστε οι άκρες να μην εμφανίζονται στρεβλές. Ο Burdeny χρησιμοποίησε ένα σύστημα κάμερας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φωτογράφηση αρχιτεκτονικής: Μια «Phase One IQ260» ψηφιακή μηχανή τοποθετημένη σε ένα σώμα Cambo. Ο συνδυασμός φωτογραφίζει επιπλέον ένα ευρύ φάσμα με ενσωματωμένο έλεγχο και προοπτική, η οποία εξαλείφει την παραμόρφωση. Ο ίδιος τοποθετεί τη φωτογραφική του μηχανή σε ένα τρίποδο, και κάνει ανοίγματα από 5 έως 10 δευτερόλεπτα. Αυτές οι τεχνικές επιτρέπουν να χρησιμοποιεί το φυσικό φως.

Ο Burdeny εξακολουθεί να ανακαλύπτει νέους σταθμούς που θα θέλατε να επισκεφθείτε.
«Ως αρχιτέκτονας και σχεδιαστής, μου αρέσει η αρχιτεκτονική σε όλες τις μορφές της. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους κατασκευαστές, τεχνίτες, και τα μυαλά που προκαλούν τις επίσημες προσδοκίες της εποχής τους, Αυτό το έργο είναι υποδειγματικό με όλη τη σημασία της λέξεως.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu