• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοκάρει ο Χρήστος Νικολόπουλος: «Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια – Πίστευα ότι θα πεθάνω»

Σοκάρει ο Χρήστος Νικολόπουλος: «Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια – Πίστευα ότι θα πεθάνω»

nikolopoulos video
«Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα»,

αναφέρει ο Χρήστος Νικολόπουλος, σε μια κατάθεση ψυχής στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, σε μια δημόσια εξομολόγηση, μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη, καθώς απευθύνθηκε σε ειδικούς. Ομως, όπως εξήγησε, τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

«Για χρόνια δεν έμπαινα σε αεροπλάνο, δεν έμπαινα σε ασανσέρ, δεν μπορούσα να βρεθώ σε υπόγειο, ένιωθα ότι το δωμάτιο θα πέσει και θα με πλακώσει, ένιωθα πανικό», περιγράφει ο συνθέτης, ο οποίος έχει υπογράψει περισσότερα από 2.000 τραγούδια. «Αποφάσισα να κάνω ταξίδια, να φεύγω και να βρίσκομαι συχνά στη θάλασσα… Η θάλασσα με βοήθησε σημαντικά», είπε ο κ. Νικολόπουλος.

«Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες, αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες», σημείωσε ο συνθέτης. «Τι λέω στον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο σπουδαίος μουσικός.

«Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βέβαια η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση, η μουσική εκτονώνει… Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», ανέφερε χαριτολογώντας ο κ. Νικολόπουλος.

(Iefimerida)