Η τεχνολογία εξελίσσεται με ρυθμούς αστραπή, όμως πριν από μόλις μερικές μόνο δεκαετίες, και συγκεκριμένα το 1990, τα παιδιά είχαν χρησιμοποιόύσαν κάποια αγαπημένα μηχανήματα στην καθημερινότητά τους.
Φυσικά τα σημερινά παιδιά δεν τα αναγνωρίζουν ή για την ακρίβεια δεν ξέρουν καν τι είναι…οι δισκέτες ή τα κασετόφωνα.
Ένα χιουμοριστικό βίντεο δείχνει μια τάξη 10χρονων παιδιών να προσπαθούν απεγνωσμένα να αναγνωρίσουν καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του 1990, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.
Ένα παιδί νομίζει ότι μια κασέτα είναι μπαταρία, ενώ ένα άλλο μπερδεύει μια δισκέτα με μια αριθμομηχανή και κάποιο άλλο προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα ραδιοκασετόφωνο λέγοντας «Hey Google».
Το πείραμα διεξήχθη από την υπηρεσία διδασκαλίας Explore Learning σε ένα από τα κέντρα εκμάθησης στο Λονδίνο.
Οι ειδικοί της παρουσίασαν σε 10χρονα παιδιά τέσσερις συσκευές – μια δισκέτα, μια κασέτα, έναν προτζέκτορα και ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο.
Μετά από την έρευνα, διαπίστωσαν ότι το 68% των ερωτηθέντων 10χρονων παιδιών δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον προβολέα, ενώ το 61% δεν ήξερε τι ήταν μια δισκέτα.
Ο Amandeep Sanghera, επικεφαλής μαθηματικών και αγγλικών στο Explore Learning, δήλωσε: «Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πόσο γρήγορα εξελίσσεται η τεχνολογία στην τάξη. Αντικείμενα που ήταν καθημερινά απαραίτητα για τους γονείς έχουν γίνει μυστηριώδη κειμήλια για τα παιδιά τους σε μόλις δύο ή τρεις δεκαετίες. Η έρευνά μας αποκάλυψε ένα συναρπαστικό – και συχνά ξεκαρδιστικό – χάσμα γενεών».
Άλλες μη αναγνωρίσιμες συσκευές για τους 10χρόνους είναι το φαξ, το φορητό cd player, οι βιντεοκασέτες VHS, ο βομβητής (τηλεείδοποιηση).
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
(Με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυξήθηκε κατά 0,9% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Ιδού η διαφορά της Δεξιάς και των διεθνιστών – Τα πάντα φανερά και μπροστά στα μάτια μας
- Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει την Αυστρία: 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, προβλήματα στο αεροδρόμιο της Βιέννης, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,6% ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία
- Αυτό το διεθνές αεροδρόμιο των ΗΠΑ θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ – Και όχι τυχαία
- Τριήμερο: Στο 100% η πληρότητα στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού
- Σε Ρόδο και Κω ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης
- «Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης για την Γάζα συμμετείχε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», λέει η Μελόνι
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ
- Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Χίο: «Το είπαμε και το κάνουμε και στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη όλα τα βασικά έργα»
Κύρια Θέματα









