Το Grand Prix ISU-1, που ξεκίνησε το 2009 από την Ιαπωνική Ένωση Αγώνων Καρεκλών Γραφείου, μετατρέπει τις καθημερινές καρέκλες γραφείου σε αγωνιστικά παιχνίδια αντοχής για να αναζωογονήσει τα παρακμάζοντα εμπορικά κέντρα, φιλοξενώντας πλέον εκδηλώσεις σε πάνω από 20 πόλεις ετησίως.
Ομάδες τριών αγωνιζόμενων εναλλάσσονται σε βάρδιες για δύο ώρες σε μη τροποποιημένες καρέκλες πέντε τροχών, κλωτσώντας προς τα πίσω για να ολοκληρώσουν γύρους σε πίστες δρόμου 180-200 μέτρων, συχνά φτάνοντας ταχύτητες κοντά στα 32 χλμ/ώρα. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για να δουν πόσους γύρους μπορούν να ολοκληρώσουν μέσα σε δύο ώρες. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν μια έτοιμη καρέκλα γραφείου με τουλάχιστον πέντε ροδάκια.
Απαιτείται προστατευτικός εξοπλισμός όπως κράνη και προστατευτικά μαξιλαράκια εν μέσω συχνών βλαβών στις καρέκλες.
The Isu-1 Grand Prix, a two-hour endurance event in Japan where teams race through the streets on standard office chairs.
— Science girl (@sciencegirl) February 25, 2026
📹chair_racer_miura
pic.twitter.com/w4bq1llEcR
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα: Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταφορών Αχαΐας
- Χανιά: Συνελήφθησαν αλλοδαποί για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες
- Ελληνοταϊλανδέζος έμαθε στους φίλους του να λένε μια ελληνική φράση, vid
- Η λύση για να κάνετε γρήγορα τα μαλλιά σας κυματιστά όταν σας πιέζει ο χρόνος
- Τι υπάρχει κάτω από τα βενζινάδικα; Κάτι που λίγοι ήξεραν, vid
- Ανησυχεί η Μόσχα με περιστατικό που έλαβε χώρα ανοικτά των ακτών της Κούβας
- Θεσσαλονίκη: Ένας ακόμη μεθυσμένος οδηγός ενεπλάκη σε τροχαίο
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ, απηλλάγη λόγω αμφιβολιών ιερέας
- Θεσσαλονίκη: 32% άνοδος στις αεροπορικές αφίξεις από 11 ευρωπαϊκές αγορές-στόχους της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας
- Τα «παντοτινά χημικά» επιταχύνουν τη βιολογική γήρανση στους άνδρες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με έρευνα









