• Αρχική
  • LIFE
  • Σχέση αγάπης των Αυστραλών με την πισίνα

Σχέση αγάπης των Αυστραλών με την πισίνα

Στο φημισμένο Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας- το πιο σημαντικό αρχιτεκτονικό γεγονός στο ημερολόγιο-, το νέο περίπτερο της Αυστραλίας απο την αρχιτεκτονική εταιρεία Denton Corker Marshall-, θα φιλοξενήσει μια εγκατάσταση που διαθέτει 60 τμ πισίνας και μια πολυαισθητηριακή εμπειρία εμπνευσμένη από την σχέση των Αυστραλών με το άθλημα.

Δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές Michelle Tabet, Αμέλια Holliday και Isabelle Toland, και επιδιώκουν την καινοτόμο «κοινωνική» λειτουργία μιας πισίνας στη σύγχρονη Αυστραλία.
Οι σχεδιαστές αναφέρουν «Η πισίνα ήταν πάντα, μια χωρική εμπειρία που περιέχει πολλές αντιφάσεις στο σχεδιασμό της. Αποτελεί σύμβολο ευημερίας και αναγκαιότητας, είτε είναι δημόσια ή ιδιωτική. Γνωρίζουμε ότι ο σχεδιασμός τους πρέπει να γίνει ανρώπινος με μια πιο φυσική τοποθεσία, και ενστικτωδώς ενσωματώσαμε αρκετά καινούρια στοιχεία. Η εγκατάσταση επιδιώκει να αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές σε μια βαθιά σύγχρονη πισίνα, όπως οι επιφάνειες καθρέπτη σε συνδυασμό με ακουστικά soundtrack, και αρώματα που θυμίζουν αυστραλιανούς θάμνους».
Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 99 άτομα και είναι αρκετά ρηχή ακόμη και για νεότερους επισκέπτες, που θέλουν να συμμετέχουν.

Η πισίνα είναι ένας από τους βασικούς δημόσιους χώρους της Αυστραλίας, λέει ο Tabet. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν στο ίδιο επίπεδο,και λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα ανθρώπινης επικοινωνίας. Ο ήλιος λάμπει εξίσου το ίδιο είτε σε ένα πρόσωπο πρωθυπουργού ή σε ένα απλό φοιτητή.
Την Πέμπτη το πρωί, θα εγκαινιαστεί η πισίνα με Αβορίγινες γέροντες σε ένα τελετουργικό ένωσης του νερού της Βενετίας με τα νερά της Αυστραλίας. Το στοιχείο αυτό διαφοροποιεί αλλά συγχρόνως συνδέει την υδάτινη σχέση της Ευρώπης, δίνοντας την αυθεντική γεύση των αυτόχθονων της Αυστραλίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu