• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώμας για υπόθεση Λιγνάδη: Η Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει

Ρώμας για υπόθεση Λιγνάδη: Η Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει

Για την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, «Καλημέρα Ελλάδα», ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας ότι θα ήταν διαφορετική η στάση του αν ήξερε, ενώ όσον αφορά στη Λίνα Μενδώνη υποστήριξε ότι έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει.

«Έχει παραιτηθεί στη συνείδηση του κόσμου. Δεν την συμφέρει να μένει εκεί ως “σάκος του μποξ”. Δεν την αποδέχεται πλέον ο κόσμος του Πολιτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας.
Αφού σχολίασε, δε, ότι ήταν «λάθος» της όταν ισχυρίστηκε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «εξαπατήθηκε με θεατρική υποκρισία», πρόσθεσε πως «άλλο η θεατρική υποκριτική που έχει να κάνει με την απεικόνιση της πραγματικότητας και άλλο η τέχνη της υποκρισίας. Άλλο η αναπαράσταση της πραγματικότητας, άλλο το ψέμα».

«Την τέχνη της υποκρισίας την ξέρουν καλύτερα οι πολιτικοί από τους ηθοποιούς», υπογράμμισε, υποστηρίζοντας πως η υπουργός «φαίνεται πως δεν έχει το πολιτικό ένστικτο να τοποθετηθεί σωστά στην υπόθεση Λιγνάδη».

Όσον αφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε πως αν και είναι πολλά χρόνια στη δουλειά, δεν το ήξερε, ενώ η συμπεριφορά του απέναντί του θα ήταν σίγουρα διαφορετική.

«Μπορεί να τον αποδεχόμουν εφόσον δεν εκκρεμούσε καταδίκη, αλλά σίγουρα δεν θα είχα ένα φιλικό χαμόγελο. Όχι, δεν το ξέραμε όλοι. Είμαι διαδικτυακός φίλος του Λιγνάδη στο Facebook. Του έγραψαν ύμνους όταν ανέλαβε αυτή τη θέση και τους έχω υπόψιν μου έναν-έναν. Πολλοί από αυτούς ρίχνουν το ανάθεμα, όχι δεν ξέραμε όλοι», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο Χάρης Ρώμας υποστήριξε πως «αυτή είναι η λαμπρή στιγμή για να σπάσει το απόστημα», ενώ «ο Λιγνάδης είναι η κορυφή του παγόβουνου που από κάτω υπάρχει ένας βόρβορος.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις υπόλοιπες καταγγελίες, άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν το ταλέντο τους ή τη δύναμη που τους έδωσε και καταχράστηκαν την εξουσία τους με τον αισχρότερο τρόπο», συνέχισε.
Καταλήγοντας για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημείωσε πως ακολουθεί τη μοίρα των ρόλων που έπαιξε, του Μάκβεθ και του Οιδίποδα, οι οποίοι «γνώρισαν την απόλυτη εξουσία για να καταλήξουν στην κατηφόρα και απαξίωση».

(Sputniknews)