• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ριζ Άχμεντ- Η κοινότητα κωφών «του έμαθε το πραγματικό νόημα του να ακούς τον άλλο»

Ριζ Άχμεντ- Η κοινότητα κωφών «του έμαθε το πραγματικό νόημα του να ακούς τον άλλο»

riz
Ο Ριζ Άχμεντ συζήτησε για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας για τις ανάγκες της ταινίας «Sound of Metal» στην οποία πρωταγωνιστεί

Aποκάλυψε όσα έμαθε από την κοινότητα κωφών κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «The Late Show» με τον Στίβεν Κόλμπερτ.

Ο Άχμεντ πέρασε επτά μήνες μαθαίνοντας την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο φιλμ «Sound of Metal», στο οποίο απεικονίζει έναν ντράμερ heavy metal που αρχίζει να χάνει την ακοή του.

«Το σπουδαιότερο συμπέρασμα για μένα ήταν ότι η κώφωση δεν είναι μια αναπηρία – είναι μια κουλτούρα. Είναι ένας τρόπος να υπάρχεις στον κόσμο. Οι κωφοί δεν έχουν προβλήματα ακοής. Εμείς μειονεκτούμε, επειδή δεν μιλάμε τη νοηματική γλώσσα» είπε ο ηθοποιός.

«Η νοηματική γλώσσα είναι μια τόσο πλούσια μορφή έκφρασης. Στην πραγματικότητα νιώθω ότι η κοινότητα των κωφών με δίδαξε το πραγματικό νόημα της ακρόασης. Ξέρετε, η ακρόαση δεν είναι κάτι που κάνετε μόνο με τα αυτιά σας, είναι κάτι που κάνετε με την προσοχή σας και την ενέργεια και αφήνοντας χώρο για την ενέργεια κάποιου άλλου» συνέχισε.

Ο Άχμεντ έπρεπε επίσης να μάθει ντραμς για τον ρόλο του στην ταινία, κάτι το οποίο, όπως είπε ότι ήταν πιο δύσκολο να μάθει απ’ ότι η Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα παρά το γεγονός ότι είναι επίσης ράπερ.

«Σκέφτηκα ανόητα ότι θα ήμουν καλός στα ντραμς, επειδή είμαι ράπερ και έχω κάποια ιδέα για τον ρυθμό. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ρυθμού και του συντονισμού» είπε.

Photo video screenshot