Τι θέλουν πραγματικά οι μόνοι και ελεύθεροι;

«Νομίζετε ότι είστε άτακτος, αλλά αποδεικνύεται ότι είστε μάλλον σχολαστικός»
Πολλοί παντρεμένοι ζηλεύουν αυτούς που είναι μόνοι και ελεύθεροι να χαίρονται το φλέρτ και τον ρομαντισμό στις σχέσεις τους. Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει συνήθειες και τάσεις που υιοθετούν όλο και περισσότεροι.
Αναζητώντας σοβαρές σχέσεις
Φαίνεται ότι οι «ελεύθεροι» έχουν το προνόμοιο να κάνουν ανεπίσημες ανεπαρκείς σχέσεις χωρίς ενοχές. Η αφθονία των ρομαντικών επιλογών κάνει την αναζήτηση ενός συντρόφου αρκετά επιφανειακή, αλλά μια σοβαρή ρομαντική σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα προϋποθέτει παραίτηση από την ελευθερία, κάτι το οποίο δεν το σκέφτονται οι περισσότεροι από την αρχή. Η έρευνα δείχνει ότι το 69% των σημερινών ελεύθερων ατόμων αναζητούν κάτι σοβαρό.
Σύμφωνα με τη μελέτη, βάζουν προτεραιότητα για μια σοβαρή σχέση τη φιλία και ένα πρώτο ραντεβού, για επισημοποίηση της σχέσης. Μια σχέση όμως ανεξάρτητα από το ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν τα ζευγάρια απαιτεί χρόνο , αφοσίωση, και μερικούς άτυπους κανόνες που εκφράζουν το βαθμό σοβαρότητας.
Στη διάρκεια της γνωριμίας κάνουν παρέα με φίλους, χωρίς να υπάρχει κάποια δεσμευτική υπόσχεση. Αρκετοί πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για τους μη δεσμευμένους και αυτούς που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση. Η κατάλληλη σειρά που ακολουθείται κρίνεται ανάλογα με την οικειότητα. Τα οφέλη της φιλίας μπορούν να μετατρέψουν εύκολα μια σχέση σε πιο σοβαρή. Η εμπειρία ενός πρώτου επίσημου ραντεβού είναι σημαντική αλλά δεν καθορίζει την έκβαση μιας τέλειας σχέσης. Όλες οι τάσεις και οι άτυποι κανόνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φλέρτ και ο ρομαντισμός κυριαρχεί μόνο στην αρχή μιας σχέσης.

Μαζί με την αναζήτηση για σοβαρές ρομαντικές σχέσεις, υπάρχει επίσης μια τάση των «ελεύθερων» να βιώσουν σύντομες επιφανειακές σχέσεις με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, με το μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες (69%) από ό,τι στους άνδρες (51%). Ένα από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι τόσο οι ανύπαντρες γυναίκες, όσο και οι άνδρες ανέφεραν ότι μια στενή σχέση και επαφή, απαιτεί βαθιά εξοικείωση. Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο δεν σημαίνει ότι μια δεσμευμένη σχέση με τον ίδιο σύντροφο είναι καλύτερη σε μεγαλύτερη ηλικία. Αντίθετα, υποστηρίζουν την ύπαρξη της νεανίζουσας συμπεριφοράς,-η οποία όμως δείχνει ότι η ποιοτική οικογενειακή ζωή σπάνια ενισχύεται πέρα ​​από το αρχικό σημείο του γάμου.
Ειλικρίνεια
Σύμφωνα με τη μελέτη το 61% από αυτούς που βρίσκονται σε μια σχέση φιλίας με «προνόμοια», πιστεύει ότι πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι άλλοι κρυφοί σύντροφοι. Το γεγονός είναι ότι αυτή η «ευελιξία» στους συντρόφους δεν μπορεί να κρυφτεί.
Τα άτομα που έχουν πολλές σχέσεις, καταλήγουν σε μια διαφορετική αντίληψη για το τι θα έπρεπε να είναι η αφοσίωση και η οικειότητα, αντικαθιστώντας τυπικά την αντίληψη της πιστότητας με περίπλοκες αντιλήψεις για ανοιχτά ειλικρινή συναισθήματα, σαφήνεια στους ρομαντικούς κανόνες και τις συνεχιζόμενες εκδηλώσεις τρυφερότητας.
Τι πραγματικά θέλουν;
«Είμαι πολύ έξυπνη, πολύ απαιτητική και πολύ επινοητική για να μπορέσει κάποιος να με αναλάβει. Κανείς δεν με ξέρει και δεν με αγαπάει απόλυτα. Έχω μόνο τον εαυτό μου. «Simone de Beauvoir»
Η πολυπλοκότητα του σημερινού ρομαντισμού, περιλαμβάνει πολλές δελεαστικές επιλογές, προκαλώντας συνεχώς τους ανθρώπους και ειδικότερα τα αδέσμευτα άτομα . Για έναν παρατηρητή που αγαπά το παιχνίδι, το να έχεις ό, τι θέλεις, όποτε το θέλεις, είναι παράδεισος. Ωστόσο, με μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτεται η σάπια κατάσταση του ρομαντισμού. Η ευελιξία και η αλλαγή συντρόφων χωρίς περιορισμούς και σταθερότητα είναι επιζήμια.

Αυτό που θέλουν πραγματικά είναι να συνδυάσουν το νόημα, την ουσία της ζωής τους, με τη σεξουαλική ποικιλομορφία. Θέλουν να τα έχουν όλα. Μια σοβαρή ουσιαστική σχέση και συγχρόνως περιστασιακές γνωριμίες με διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους.
Είναι δυνατόν να έχει καλή έκβαση; Προφανώς όχι. Αντικρούει με τους αποδεκτούς κοινωνικούς κανόνες που ξεχωρίζει τα ειλικρινή συναισθήματα από την σεξουαλική ποικιλομορφία. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα δύο είναι πράγματι ασυμβίβαστα, αλλά σε μεγάλο ποσοστό πολλοί έχουν δοκιμάσει την ποικιλομορφία. Αυτή η διαδρομή δύο παράλληλων φάσεων είναι προβληματική, αλλά όπως ισχυρίζονται θέλουν να συνεχίσουν να είναι παντρεμένοι ή να μπουν σε μια σοβαρή σχέση, αλλά να αναπνέουν.
Συνειδητοποιούν την πολυπλοκότητα των αντιφατικών επιθυμιών τους, αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν ένα πιο περίπλοκο ρομαντικό περιβάλλον.
Τελικές παρατηρήσεις
Η νέα ρομαντική πραγματικότητα, είναι ένας συνδυασμός μεγάλης ποικιλομορφίας και περιορισμένης ευελιξίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε, επειδή δεν είναι ρομαντικά υγιές να το πράξετε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πάτε σε απεργία πείνας για να ανθίσετε ρομαντικά σε μια πολύχρονη σχέση.
Ο σύγχρονος κόσμος δεν είναι όσο αθώος όσο νομίζετε. Σκέφτεστε ότι η υιοθέτηση μιας μέτριας δίαιτας δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, αλλά οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους δεν έχουν χρόνο να κάνουν πράγματα που μισούν.
Ίσως χρειαστεί να συνειδητοποιήσετε ότι, οι άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν απρόσωπα αντικείμενα που μοιράζονται μόνο τις δικές σας αποφάσεις και στιγμές. Μπορείτε να σκεφθείτε πόσα σπασμένα κομμάτια τους σας ανήκουν; Αν θέλετε να σκέφτεστε και να εκφράζετε τον κόσμο σας με ειλικρίνεια, κάνετε σωστές επιλογές και ισορροπήστε την προσωπική σας ζωή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu