Θεραπεύστε τις ψευδαισθήσεις

«Η ζωή είναι διχασμένη μεταξύ της πραγματικότητας και της αίσθησης του πώς θα έπρεπε να είναι.

Πολλοί αισθάνονται να πλημμυρίζονται από συναισθηματική ένταση μέσα στο χάος της προσωπικής μας ζωής και του κόσμου γύρω μας. Η ψυχή μας αποκομμένη από την αλήθεια, βρίσκεται σε σύγχυση.
Η πτώση μας έχει προκαλέσει αμνησία, και την αίσθηση ότι ενώ η ζωή αυτή δεν μας ανήκει, παρόλα αυτά προσπαθούμε να βρούμε χαρά για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξή μας. Όλα μας τα βάσανα, οφείλονται στην ελαττωματική μνήμη. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε από που προήλθαμε, ούτε να θυμηθούμε το άλλο μας μισό.
Όλη μας η ζωή είναι ένα ελλιπές όραμα που προβάλλεται για να δούμε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο μας δίνεται η ευκαιρία να αναρωτηθούμε και να γνωρίσουμε την ουσία της ζωής, που είναι συνδεδεμένη με την αληθινή γνώση του φωτός.
Ζούμε σε μια εποχή όπου το πέπλο ανάμεσα στην πραγματικότητα και την βίωση της εικονικής ζωής γίνεται ολοένα πιο φανερό. Έχουμε την αίσθηση ότι ο διαχωρισμός μας από την αλήθεια του φωτός, μας άφησε πληγές και προσπαθούμε να μπούμε στη διαδικασία της επούλωσης. Το συναρπαστικό και παράδοξο είναι ότι η Βασιλεία του ουρανού είναι μέσα μας, και δεν μπορεί να κατασκευαστεί με καμία οργανωμένη θρησκεία, ούτε με την τεχνολογία και τον καταναλωτισμό της ύλης.
Η υλοποίηση του φωτός βρίσκεται στον καθένα μας ξεχωριστά και εξαρτάται από τη δική μας διάθεση, το δικό μας μυαλό και καρδιά.
Καθώς αφυπνιζόμαστε, πρέπει να καλλιεργήσουμε και να φροντίσουμε το πνεύμα με συνειδητή προσφορά. Ο αγχωτικός τρόπος ζωής μας αποξενώνει και μας αποσυνδέει από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την ψυχή μας
Μηχανικά οδηγούμαστε στην απώλεια των αισθήσεων που μας φέρνει δυσφορία και ασθένεια σε όλα τα επίπεδα, μεγαλώνοντας την απόσταση με το πνεύμα.
Ψάχνοντας τις χαμένες μας ικανότητες, αλλά δεν ανακαλύπτουμε τα ίχνη τους. Παρατηρούμε ότι δεν βλέπουμε αυτό που βιωματικά αντιλαμβανόμαστε, νιώθουμε ή σκεφτόμαστε έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε τη ύπαρξή μας. Οι εμπειρίες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά μόνο με τη συνειδητότητα που παραμένει στο παρασκήνιο και περιέχεται στον αληθινό εαυτό μας, μπορούμε να δούμε.
Ποιοι είμαστε σε σχέση με τον αληθινό εαυτό μας;
Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να διαιρεί και να κομματιάζει το ενιαίο και αδιαίρετο της πραγματικής φύσης μας,που εκφράζεται με αγάπη και σεβασμό του ενός προς τον άλλο. Η λογική μας έχει παραμελήσει την καρδιά και δεν τη συμβουλεύεται για τις ανάγκες της. Όταν η καρδιά ακυρώνεται και δεν λαμβάνεται υπόψιν παγώνει και αναισθητοποιείται. Δεν συνειδητοποιούμε τον πόνο που προκαλεί στη ζωή μας ο κακός προγραμματισμός που μας εκθέτει.
Η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά αυτοματισμών της σάρκινης μηχανής. Μόνο που οι μηχανές δεν έχουν αισθήματα, δεν έχουν ψυχή και συνείδηση. Μέχρι να ξυπνήσει η συνειδητότητά μας, είμαστε σαν ζωντανοί νεκροί μέσα στην μηχανή του μυαλού μας. Ο προγραμματισμός του εγκεφάλου μας ξεκίνησε τη λειτουργία του όταν ξεκίνησε η ζωή μας, χωρίς να την επιλέξουμε.
Αυτό που πραγματικά είμαστε, θα πρέπει να το ανακαλύψουμε μέσα από το «γνώθι σ ‘αυτόν». Κάτω από τα υλικά βιολογικά μας σκουπίδια, υπάρχει ένας θησαυρός,ο οποίος είναι η ανθρώπινη κληρονομιά μας. Ελάχιστοι μπαίνουμε στον κόπο να τον ξεθάψουμε, να τον ανακαλύψουμε και να τον αξιοποιήσουμε. Όταν βρούμε όμως την ουσία -την ψυχή μας, τότε όπως λέει ο Επίκουρος, «λύεται πας της ψυχής ο Χειμών» και όλα τα προβλήματα φεύγουν.
Η πολυπλοκότητα της ζωής μας αυξάνεται, ο χρόνος επιταχύνεται και η συγκέντρωση διαλύεται σταδιακά. Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό, έτσι ώστε να μπορούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούμε από τον κόσμο και να κοιτάξουμε μέσα μας, αλλά δύσκολα εγκαταλείπουμε τις συνήθειές μας. Μας βολεύουν ακόμα και όταν είμαστε σίγουροι ότι στηρίζονται στο ψέμα. Μας χρειάζεται χρόνος και πολύ προσπάθεια να τις αλλάξουμε, αλλά όσο η στασιμότητα γίνεται τρόπος ζωής, τόσο αργούμε να συνταχθούμε με την αλήθεια, συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας στο ψέμα των ψευδαισθήσεων του νου μας που το κάνουμε κυρίαρχο της ζωής μας. Αυτό το ψέμα συνεχώς μεγαλώνει και μας απειλεί να μας κατασπαράξει!
Δεν είναι τίποτα αληθινό από όσα βλέπουμε και αγγίζουμε,αλλά είναι γεννήματα των αισθήσεών μας. Κάθε μορφή στο σύμπαν που βλέπουμε δεν υπάρχει πραγματικά αλλά σχηματίζεται για τα μάτια μας μόνο. Όλα μας παραπέμπουν στην πανταχού παρουσία του Θεού που είναι η ολόφωτη ενέργεια, με την οποία χρειάζεται να συντονιστούμε.
Ότι μίζερο ζούμε στην καθημερινότητά μας είναι ταυτισμένο με αυτόν τον προγραμματισμό του νου, που μας δένει όλο και περισσότερο με το υποκατάστατο του εαυτού μας. Είμαστε αλυσοδεμένοι στην σπηλιά του Πλάτωνα από συνήθεια και πρέπει να σπάσουμε τον τρόπο που συνηθίσαμε να ζούμε.
Πρέπει να απελευθερωθούμε στο φως της ελευθερίας,της γνώσης της αλήθειας και να καταλάβουμε τι σημαίνει ζωή. Αυτή η πορεία είναι ο μόνος δρόμος προς την λύτρωση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu