Ταξίδι στην αχαρτογράφητη θάλασσα

Πολλές φορές μου προκαλεί εντύπωση ο χειρισμός οι ελιγμοί, και οι αλλαγές πορείας του πλοίου μέσα στα κύματα.

Η ζωή που αντιλαμβανόμαστε πραγματικά μοιάζει να πλέει σε βαθιά αχαρτογράφητα νερά ενός Ωκεανού και πρέπει να μάθουμε πώς να ελέγχουμε σταθερά το τιμόνι, αν θέλουμε να βγούμε από την καταιγίδα και τα βουνά κυμάτων που έρχονται κατά πάνω μας.
Είναι λυπηρό αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν γνωρίζουν και δεν υποψιάζονται καν τον αναβρασμό στην ατμόσφαιρα. Οι τεράστιες παράλογες μεταβολές στον ουρανό της καθημερινότητας, δεν φτάνουν να ταράξει τον γαλήνιο ύπνο τους.
Στο σπήλαιο του Πλάτωνα, οι τυφλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι το όνειρό τους είναι η μόνη πραγματικότητα και η δομή του μυαλού τους έχει μόνο τα πέντε στοιχεία που αισθάνονται γύρω τους. Όποιοι τολμήσουν να δώσουν μια λίμα για να τροχίσουν τις αλυσίδες τους με άλλες πληροφορίες και διαφορετική ερμηνεία,- συμβουλές διαχείρισης λογισμικού, γίνονται στόχος και στην καλύτερη περίπτωση εξοστρακίζονται με γρήγορες διαδικασίες.
Αρκετά άτομα που δεν πτοούνται από τις απειλές και τη εχθρική στάση του συστήματος, δεσμεύονται να μείνουν σε αυτή τη σκοτεινή σπηλιά των ανθρώπων ελπίζοντας να τους δοθεί ίσως μια ακόμη ευκαιρία να μετατρέψουν την συνείδηση των κρατουμένων. Άλλοι μένουν αφανείς, σε εγρήγορση και έχουν το νου τους σε κάθε κίνηση και πιθανό μέτωπο δράσης, ενώ άλλοι παραμένουν παρατηρητές των σκέψεων και συναισθημάτων τους παρακολουθώντας τον κόσμο γύρω τους χωρίς να αντιδρούν.
Πόσες σκέψεις και συναισθήματα είναι δικά σας; Πιστεύετε ότι οι φύλακες της σπηλιάς είναι αμέτοχοι και απλά σας αφήνουν να υπάρχετε; Οι μορφοποιημένες προβολές υπερ-τεχνολογίας που κατευθύνουν την ανθρωπότητα πιστεύετε ότι σας αφήνουν χωρίς παράλυση; Πόσο ενημερωμένοι είστε για το τι γίνεται στον κόσμο; Ποιες επιλογές έχετε για την ενημέρωσή σας;
Σίγουρα παρακολουθείτε όλες τις τάσεις που προωθούν σε όλους τους τομείς της ζωής, αλλά επιβεβαιώνεται κάθε στιγμή ότι δεν βλέπετε τις αλυσίδες σας καθώς ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε δείχνει ότι οι αλλαγές δεν σας ενδιαφέρουν. Μόλις πάρετε μια γενική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης, αλλάζετε κανάλι και οι κουκκίδες που μόλις άρχισαν να συνδέονται στο μυαλό σας, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.
Οι πραγματικές πληροφορίες που κρατάμε πάντα είναι το φαγητό, η διευθέτηση της δουλειάς και το καθημερινό τρέξιμο να προλάβετε ότι μπορείτε μέσα στις διαθέσιμες ώρες.
Ο κόσμος επηρεάζει την ίδια τη πορεία της ζωής μας, και δεν διαφέρει στο πώς νιώθουμε και σκεφτόμαστε από τους άλλους. Πιστεύουμε πλέον ότι η ομογενοποίηση μας με τον τρόπο σκέψης και ζωής του άλλου είναι φυσική, αλλά το παράδοξο είναι ότι θεωρούμε τον εαυτό μας ξεχωριστές ιδιαίτερες προσωπικότητες.
Αποφεύγω την τηλεόραση με κάθε κόστος. Είναι τοξική και εντελώς καταστροφική. Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να παρακολουθήσετε, θα το βρείτε στο διαδίκτυο όπου μπορείτε -προς το παρόν τουλάχιστο-, να έχετε τον απαιτούμενο έλεγχο. Ακόμη και τα ντοκυμαντέρ με ζώα έχουν μετατραπεί σε ιστορίες τρόμου. Τα κανάλια με θέματα ιστορίας είναι προσεκτικά παραποιημένα, ώστε να οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση κόβοντας χρονολογίες, ιστορικές αλήθειες και γεγονότα για εύκολη αφομοίωση στο συλλογικό μυαλό. Κάπου μέσα στο χάος της αναλήθειας και του ψέματος όλοι παρουσιάζουν εμφανώς σημάδια αγνωσίας και μια παράλογη δομή κατανόησης όχι μόνο της ιστορίας και των γεγονότων, αλλά και της πνευματικής τους υπόστασης.
Η συνειδητή ζωή του παρατηρητή που συνεχίζει να καταναλώνει οτιδήποτε του σερβίρουν είναι υποχρεωτική. Μαθαίνουμε να ακούμε την καρδιά μας, αλλά δεν ενεργούμε σύμφωνα με αυτή. Μαθαίνουμε να παρατηρούμε, να θέλουμε οτιδήποτε προβάλλεται περισσότερο και να έχουμε προσωπικές πρωτοβουλίες, αλλά η εφαρμογή των ονείρων διώκεται.
Όταν τα δυσάρεστα πράγματα αρχίζουν να αυξάνουν ταχύτητα και έρχονται κατά πάνω μας, τότε οι νοητικές διαδικασίες επηρεάζονται όλο και περισσότερο αυξάνοντας το άγχος και την απελπισία. Το μυαλό μοιάζει πολύ με ένα υπολογιστή που είναι επιρρεπής σε ιούς. Μοιάζει να απειλείται συνεχώς από την έκρηξη ενός μεγάλου ηλεκτρομαγνητικού παλμού, που σαρώνει τα πάντα, σβήνοντας οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή αφήνοντάς μας σε μεγαλύτερο σκοτάδι.
Η ζωή μας όμως δεν είναι αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει παρά μόνο όταν είναι αργά, ή δεν έχουν συναίσθηση της έκτασης των επιπτώσεων από τις αποφάσεις τους που επηρεάζουν όλους μας.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά και δεν αφήνουν πολλά στην φαντασία. Ακόμη και αν γνωρίζουν τα ζωτικά σημάδια των πεποιθήσεών τους, κάποιες φορές είναι δύσκολο να παραμείνουν αληθινοί στον εαυτό τους, επειδή οι αξίες της κοινωνίας συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές τους.
Ο πόνος, η αδικία, η δυστυχία είναι κακοί σύμβουλοι. Οδηγούν πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις όπως την υπερευαισθησία, την αναισθητοποίηση και αδιαφορία, η οποία δίνει τη σκυτάλη σε τραγικά λάθη.
Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα μπορέσουν να αισθανθούν ότι η αδιαφορία δεν έδωσε ποτέ λύσεις. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε διαφημιζόμενους αρχηγούς, τους δίνει τη δική τους δύναμη να προωθούν τον τρόμο και την ψευδαίσθηση. Κανείς από αυτούς δεν θα απαλύνει τον πόνο, το κενό της μοναξιάς, της αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Είναι αλήθεια ότι όλοι φορούν τα ίδια κοστούμια αλλά σίγουρα δεν είναι ίδιοι. Υπήρχαν πολλοί και θα υπάρξουν πολλοί ακόμη υποψήφιοι που θα υποσχεθούν ότι η ζωή σας θα γίνει ένας παράδεισος επί γης, αλλά οι αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας είναι μέσα σας. Η γνώση των δυνατοτήτων σας είναι το θεμέλιο της αυτοπεποίθησης και της δράσης. Έχετε πάντα το πλεονέκτημα να συμπεριλάβετε στις δυνατότητες του χαρακτήρα σας ικανότητες, δεξιότητες και ταλέντα, πίστη, σεβασμό και καλοσύνη προς τους άλλους, αγάπη για μάθηση, συναισθηματική νοημοσύνη και δικαιοσύνη.
Σερφάρετε στα κύματα της ζωής, γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί, κάντε φίλους και βοηθήστε ο ένας τον άλλον, γιατί τα κύματα της ζωής θα αγριέψουν περισσότερο.
Μη φοβάστε τις ερωτήσεις και αναζητήστε απαντήσεις. Μην παίρνετε σαν δεδομένα οτιδήποτε σας λένε και μην προσπαθείτε να ευχαριστήσετε εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν την καλύτερη λύση για εσάς.
Η συνειδητή δράση είναι αναγκαία. Ελπίζω η ξέφρενη εφαρμογή του συστήματος ελέγχου να βρει την απαραίτητη αντίσταση από τους φτωχούς και κακούς γκρινιάρηδες, που ρίχνουν συνεχώς νερό στην καταστροφική πυρκαγιά. Η απαράδεκτη και αξιολύπητη στασιμότητα μπορεί να καεί, γιατί η αλήθεια είναι μέσα σε όλους όσους ψάχνουν να δουν αχτίδες φωτός μέσα από την ψευδή προβολή τους.
Προσπαθήστε να διευρύνετε τις κεραίες παρατηρητικότητας και αυξήστε την ένταση με το δίκτυο επικοινωνίας του ζωοδότη Χριστού, για να παίρνετε σαφή σήματα αναγνώρισης, όχι μόνο για τα πρόσωπα που αγαπάτε και εμπιστεύεστε, αλλά και από το γενικότερο περιβάλλον σας. Συχνά μια μικρή αίσθηση μπορεί να σας οδηγήσει σε νέες σφαίρες κατανόησης, να σας δώσει ώθηση για νέες έρευνες σε τομείς που δεν γνωρίζατε και να κάνετε μια νέα επανασύνθεση όσων έχετε μάθετε.
Αυτές οι αλλαγές δεν είναι η απάντηση, αλλά θα σας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια να συνεχίσετε. Θα δεχθείτε επηρεασμούς που θα αξιοποιήσουν και θα μετασχηματίζουν τον ψυχικό σας κόσμο. Η αίσθηση της ζωντανής σας ύπαρξης όμως θα χτυπά στον μαχητικό ρυθμό που θα της δίνει το πραγματικό νόημα της ζωής.
Καθώς ταξιδεύουμε σε αυτή την τρικυμιώδη θάλασσα, ο άνεμος προσπαθεί να σαρώσει τα πάντα από το κατάστρωμα. Μπορούμε να προστατευτούμε αν είμαστε δεμένοι μεταξύ μας με την δύναμη του Χριστού.
Δυναμώστε την φωνή σας και παλέψτε για τις φωτεινές πανανθρώπινες αξίες με κάθε τρόπο!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu